performans

Freaky Friday predstavlja: Ljudski ražnjić i gutačica mačeva


vrijeme: 13.06.2014.
mjesto: Zagreb; Pogon Jedinstvo, Trnjanski nasip bb
organizator: Mala performerska scena

Središnja hrvatska proslava petka trinaestog sad se već tradicionalno organizira pod nazivom Freaky Friday u zagrebačkom Pogonu Jedinstvo. Mala performerska scena već sedmi put organizira proslavu kobnog dana, a Freaky Friday ovog puta predstavlja dvije istinske zvijezde ekstremnih tjelesnih praksi.

Zamora The Torture King, pravim imenom Tim Cridland, američki je performer koji već dva desetljeća izbezumljuje svjetsku publiku svojim nastupima, ali i zapanjuje znanstvenike svojim radikalno visokim pragom boli – bez kapi krvi, ovaj čovjek ražnjićima probija vlastite bicepse ili glavu! Njegovi nevjerojatni talenti osigurali su mu mjesto i u Guinnessovoj knjizi rekorda, a zahvaljujući svojim sposobnostima pojavio se i u epizodi popularne serije „Stan Lee’s Superhumans“. Zamora je ovladao tajnama brojnih istočnjačkih praksi, kako borilačkih tako i duhovnih, poznavatelj je raznih tehnika hipnoze, a zbog svega toga iz gotovo svake situacije koja bi za običnog čovjeka bila smrtonosna ovaj kralj torture izlazi - neokrznuto.

Njegov kontrapunkt u kobnoj noći petka  13. predstavlja Maryanne Magdalen, koliko lijepa toliko i ekstremna. Sjevernjakinja uzavrele krvi nije stereotipna Šveđanka, već gospodarica dugih čeličnih oštrica i vrhunska poznavateljica svoje nutrine, što zaista i mora biti s obzirom da joj je specijalnost gutanje mačeva!

No ni to nije sve! Nakon što je krajem svibnja na Kultur Šoku u Lovranu Ana Laco, pionirka suspenzija na našim prostorima, visjela nad morem, dolazi uznemiriti i Freaky Friday. Održat će performativno predavanje iz viseće poze, a Nela Dunato naježit će vam kožu, tetovaže i piercinge izložbom svojih bizarnih slika. Adekvatnu glazbenu pratnju osigurava kućni DJ Ivan Krželj, dok je za freakasti video wall krivac Twisted Constrictor.

Za razliku od prošle godine kada ste zbog petka trinaestog strepili čak tri puta, ove godine crno vam se piše samo jednom. Priliku da svoju sreću stavite na kocku i provjerite koliko je zaista jak vaš želudac, i to u jedinstvenoj noći punog mjeseca, imate u Pogonu Jedinstvo 13. lipnja na jedinom ovogodišnjem izdanju Freaky Friday programa. Ulaznice su u pretprodaji u Octopus piercing studiju u Zagrebu (Gundulićeva 37) po cijeni od 50 kuna do 6. lipnja. Nakon završetka pretprodaje ulaznice će stajati 70 kuna. S obzirom na noć punog mjeseca, vukodlacima ulaz besplatan.

Više o Freaky Fridayju i ostalim programima Male performerske scene čitajte na matičnim web stranicama www.cirkus.hr, te putem Facebook stranice Freaky Friday. Program Freaky Friday podržali su Ministarstvo kulture, Grad Zagreb, Badaku, Octopus i Pogon, a rad udruge u 2014. podupire i zaklada Kultura nova.

(R.P.B., 10.06.2014)