Preskočite na glavni sadržaj

Zmajevo gnijezdo na Medveščaku kreće u rujnu

Ove jeseni prva zmajska sezona počet će 4. rujna 2016. u Maloj sceni i to besplatnom predstavom 'Znakovi za najmanje' u izvedbi Kazališta Smješko. 
vrijeme: 04.09.2016.
mjesto: Zagreb, Kazalište Mala scena
url: http://www.mala-scena.hr/

Sedam najboljih zagrebačkih neovisnih kazališta za djecu i mlade stvara jedinstvenu organizaciju koja će već od ove jeseni postati gnijezdo, središte okupljanja raznolikosti estetika, a u kojem će se zajedničkim snagama kazalište za djecu podići na višu razinu. 

Kazalište Smješko, Lutkarski studio Kvak, Teatar Puna kuća, Teatar Tirena, Tigar Teatar, Triko Cirkus Teatar i kazalište Mala scena poticat će kritičko razmišljanje, kroz kreativnost će razvijati odnos s publikom te će udruženi još snažnije graditi suradnju i razmjenu umjetničke inovativnosti i izvrsnosti u procesu odrastanja i obrazovanja putem kazališta. 

Kazalište Mala scena na Medveščaku, prekrasno uređen prostor za djecu i mlade, postat će gnijezdo, središte okupljanja raznolikosti. 

Samo do kraja 2016. godine, Zmajevo gnijezdo na svom će repertoaru imati ukupno 47 repriznih naslova od kojih je 5 namijenjeno bebama, 32 nižem uzrastu te višem uzrastu i mladima 10 predstava.

Ove jeseni prva zmajska sezona počet će već 4. rujna i to besplatnom predstavom "Znakovi za najmanje" u izvedbi Kazališta Smješko namijenjena uzrastu 3+, a već 8. rujna odigrat ćemo prvu premijeru lektirnog naslova "Sportski život letećeg Martina" hrvatskog pisca Dubravka Jelačića Bužimskog namijenjenu uzrastu 9+, u izvedbi kazališta Mala scena.

Više o Zmajevom gnijezdu - prvom hrvatskom kazališnom klasteru za djecu pročitajte ovdje.