x ostalo

Suradnja na projektu promoviranja suvremene umjetnosti


vrijeme: 28.07.2014.
mjesto: Rijeka

Ugovor o suradnji na projektu artTVvision, kojim se promovira suvremen umjetnost i jača svijest o njenoj važnosti, potpisali su danas u Rijeci predstavnici Primorsko-goranske županije, riječkog Muzeja moderne i suvremene umjetnosti i Akademije primijenjenih umjetnosti te televizijske kuće Kanal Ri. 
Zamjenica župana Marina Medarić kazala je kako je riječ o međunarodnom projektu u kojem sudjeluju jadranske zemlje Hrvatska, Grčka, Italija, Albanija. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije u okviru programa IPA Adriatic, a vrijednost mu je 3,3 milijuna eura.

Projekt se sastoji od nekoliko segmenata, među kojima je izrada televizijskih priloga o suvremenoj umjetnosti i emitiranje na televizijama, razmjena studenata umjetničkih akademija i zajednički umjetnički projekt nazvan "Umjetnost u luci" u kojem će sudjelovati po pet umjetnika iz svake od zemalja sudionica. Izložba, rezultat ovog projekta, postavit će se u Tirani, Rijeci, Veneciji, Podgorici i Bariju.

Pročelnik županijskog upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić kazao je da su u svim zemljama glavni partneri projekta upravna tijela, jer je jedan od osnovnih ciljeva traganje za najboljim modelima po kojima suvremena umjetnosti sudjeluje u izgradnji društva. Ta pitanja će se razmatrati na završnoj konferenciji u sklopu projekta artTV vision, rekao je Jurešić.

Uz Marinu Medarić ugovor su potpisali i ravnatelj MMSU Slaven Tolj, dekan Akademije primijjenjenih umjetnosti Josip Butković i direktor Kanala Ri Neven Šantić. (Hina)

 

(D.H.F., 28.07.2014)

Tagovi: artTVvision