info - muzeji


obavijest

Dan otvorenih vrata u MAS-u

U petak, 16. kolovoza 2019., Muzej antičkog stakla u Zadru organizira Dan otvorenih vrata. Toga dana, ulaz u muzej je slobodan, a cjelodnevni program obuhvatit će izložbu „Modeliranje svjetlom“ Petra Dolića, koncert Combo Blues Banda te radionice.
 
obavijest

Četvrti rođendan Muzeja Sinjske alke

Viteško alkarsko društvo Sinj i Muzej Sinjske alke pozivaju na program obilježavanja 4. rođendana Muzeja Sinjske alke, u subotu, 3. kolovoza 2019. godine. Program počinje u 12:00 sati. 
 
x ostalo

Muzejem triljskog kraja od sada se može i virtualno prošetati

S ciljem popularizacije Muzeja triljskog kraja i tamošnje kulturne baštine, taj je muzej ovih dana ostvario projekt online virtualne šetnje svojim postavom, u koju se može krenuti sa web stranice Turističke zajednice Grada Trilja i s adrese www.muzejtriljskogkraja.hr.
 
obavijest

Action Hero snima ljubavne pjesme ispred Muzeja prekinutih veza

Britanski umjetnički dvojac Action Hero na svom je europskom putovanju dosad obišao 33 zemlje snimivši više od tisuću neznanaca kako pjevaju pjesme o ljubavi, a u srijedu su svoj kamper zaustavili ispred zagrebačkog Muzeja prekinutih veza i jutros već snimili prve pjesme za zbirku 'Oh Europa'.
 
obavijest

Dosad najveća franšiza Muzeja iluzija otvorena u Šangaju

U samo četiri godine od otvaranja u Zagrebu, Muzej iluzija djeluje na petnaest lokacija diljem svijeta, a najnoviji, u Šangaju, otvoren je u neposrednoj blizini slavne obalne šetnice The Bund.
 
najave, seminar

23. seminar Arhivi, knjižnice, muzeji / Upravljanje podacima u AKM zajednici

23. seminar Arhivi, knjižnice, muzeji na temu 'Upravljanje podacima u AKM zajednici' održat će se u Poreču, od 27. do 29. studenoga 2019. Prijave izlaganja, radioničkih i posterskih izlaganja, otvorene su do 15. rujna 2019.
 
obavijest

Počeo 10. volonterski kamp sisačkoga Gradskog muzeja

Pri Gradskom muzeju u Sisku u ponedjeljak je počeo je 10. Volonterski kamp, tijekom kojeg se studenti pod vodstvom stručnih mentora uključuju u obradu, vrednovanje i evidenciju muzejske građe, koja dosad nije bila obrađena.
 
izložba

Izložba 'Modni ormar carice Sisi' u Opatiji

Jedinstvena izložba odjeće carice Elizabete, 'Modni ormar carice Sisi', na kojoj će biti pokazana njena odjeća i moda tog doba, bit će otvorena 14. srpnja u Švicarskoj kući u Opatiji, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare.
 
obavijest

'Noć leptira', edukativni program u Brodu na Kupi

Prirodoslovni muzej Rijeka najavljuje edukativni program 'Noć leptira' koji se održava u Brodu na Kupi,  u subotu, 13. srpnja, s početkom u 19 sati. Program je besplatan!
 
obavijest

Otvorenje Muzeja Domovinskog rata Karlovac - Turanj

Muzej Domovinskog rata na Turnju spreman je za svečano otvorenje u petak budući da je tvrtka "Izgradnja Futura" kao izvođač radova predala u utorak uređenu zgradu karlovačkome Gradskom muzeju.
 
obavijest

Kuća Petra Preradovića službeno otvorena za javnost

Dana, 13. lipnja 2019. godine obnovljena rodna Kuća Petra Preradovića službeno je otvorena za javnost. Cijela protekla godina u općini Pitomača bila je godina Preradovića, u kojoj se čitavim nizom aktivnosti obilježila 200. obljetnica P. Preradovića.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Ljetne radionice 'Pod šatorom'

I ove godine Hrvatski školski muzej organizira ljetne radionice za djecu 'Pod šatorom'. Radionice su namijenjene djeci dobi od 7 do 12 godina.
 
izložba

'Tradicijska znanja i umijeća: nematerijalna kultura Istre na nacionalnoj i UNESCO listama'

Otvorenje izložbe 'Tradicijska znanja i umijeća: nematerijalna kultura Istre na nacionalnoj i UNESCO listama' će se održati u Centru za nematerijalnu kulturu Istre, Pićan, 19. lipnja, s početkom u 13 sati.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Arts&Crafts u Arheološkom muzeju

U Arheološkom muzeju u Zagrebu održat će se ljetni kamp – Arts&Crafts u Arheološkom, a namijenjen je djeci od 9 godina na više.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Napravi scenu u MSU! – ljetni kamp

Muzej suvremene umjetnosti organizira ljetni kamp za djecu pod nazivom Napravi scenu u MSU! Prijave traju do 27. lipnja 2019.
 
predavanje, tribina

Predavanje 'Novigrad - grad na granici'

Predavanje Lovre Lučića 'Novigrad – grad na granici. Život Novigrada kroz arheološke podatke i pisane izvore' održat će se u utorak, 18. lipnja, u 19 sati, u Arheološkom muzeju Zadar.
 
izložba

'Ljetna dolce vita - turizam u Novigradu 1960. - 1980.'

Otvorenje izložbe 'Ljetna dolce vita - turizam u Novigradu 1960. - 1980.' održat će se u Muzeju Lapidarium u Novigradu 21. lipnja, s početkom u 20 sati. Izložba je otvorena do 24. srpnja 2019.!
 
izložba

Bogdan Bogdanović - Misli i snovi

Izložba 'Bogdan Bogdanović – Misli i snovi' otvara se u utorak, 18. lipnja, u 12 sati, u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti.
 
x ostalo

Restaurirana slika Bakanal Charlesa Le Bruna vraćena u MUO

Skoro dvije godine nakonzahtjevnih restauratorsko-konzervatorskih radova u Hrvatskom restauratorskom zavodu u Zagrebu, slika s mitološkim motivom 'Bakanal' nastala između 1640. i 1650. godine, pripisana najplodnijem i najmoćnijem slikaru francuskog baroka, Charlesu Le Brunu, vraćena je u stalni postav Muzeja za umjetnost i obrt.
 
obavijest

Otvoren vanjski postav Muzeja betinske drvene brodogradnje

U subotu, 8. lipnja 2019., otvoren je vanjski postav Muzeja betinske drvene brodogradnje, čiji prikazani eksponati u svom prirodnom ambijentu svjedoče o vrsnoj tehnici tradicijske drvene brodogradnje,  ali i o načinu održavanja, njihovoj višestrukoj namjeni, o jedrenju i tradicijskim materijalima. Otvorenju je nazočila ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

KUL Hlebine '19. – poziv za prijave

KUL Hlebine (Kultura, Umjetnost, Logorovanje) naziv je trodnevnog kampa za djecu između 8 i 12 godina, koji se odvija u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama. Prijave traju do 14. lipnja!
 
najave

'Festival krša' u Prirodoslovnom muzeju Rijeka

Prirodoslovni muzej Rijeka, kao jedan od partnera u projektu KRASn'KRŠ, Zaštita i valorizacija baštine te razvoj održivog turizma u prekograničnom krškom krajoliku, organizira Festival krša u četvrtak, 6. lipnja, u Muzeju i Botaničkom vrtu muzeja. Program je besplatan!
 
izložba

Ciklus višeosjetilnih izložbi 'Netaknuta priroda': Otok Rava

Tiflološki muzej pokreće Ciklus višeosjetilnih izložbi s četverogodišnjom temom 'Netaknuta priroda', izložbom 'Otok Rava' koja se otvara u ponedjeljak, 10. lipnja, u 19 sati, u Tiflološkom muzeju u Zagrebu.
 
izložba

'Recikliraj, ideje iz prošlosti' - izložba u Muzeju grada Trogira

U Muzeju grada Trogira u četvrtak, 6. lipnja, u 20 sati, otvorit će se ekološki osviještena izložba 'Recikliraj, ideje iz prošlosti / Recycle, ideas from the past' na kojoj je sve - od plakata do postamenata - reciklirano. Izložba je nastala u suradnji Muzeja grada Trogira, Arheološkog muzeja u Zagrebu, Instituta za arheologiju i Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
 
izložba

Izložba 'Hrvatska jadranska kupališna baština' u Opatiji

Hrvatski muzej turizma iz Opatije najavljuje otvorenje izložbe pod nazivom 'Hrvatska jadranska kupališna baština', u četvrtak, 6. lipnja, u 19 sati. Izložba se otvara u prostoru Umjetničkog paviljona 'Juraj Šporer' i traje sve do 26. listopada 2019.
 
najave

Viteški turnir u Gornjoj Stubici

Viteški turnir s najdužom tradicijom u Hrvatskoj održati će se u subotu, 8. lipnja, od 14 sati, pa sve do mraka na prostoru Muzeja seljačkih buna u Gornjoj Stubici. Očekuju vas Dvorske priče – bajkovito putovanje u prošlost s konjima, dame i vitezovi, akrobati, predstave za najmlađe, žonglerske, heraldičke, bubnjarske, streličarske i druge radionice, srednjovjekovna glazba, renesansni plesovi i zabava.
 
obavijest

Karlovačka Aquatika ušla u Svjetsku mrežu muzeja voda

Slatkovodni karlovački akvarij Aquatika u ponedjeljak je postao prvi hrvatski član Svjetske mreže muzeja voda (Global Network of Water Museums).
 
predavanje, tribina

'New Research on Ancient Trogir' - predavanje

U utorak, 4. lipnja, u 19,30 sati, u Muzeju grada Trogira - Galeriji Cate Dujšin Ribar održat će se predavanje 'New Research on Ancient Trogir. A Joint Croatian-Austrian Mission' koje će trogirskoj publici predstaviti rezultate arheoloških istraživanja povijesne jezgre Trogira iz veljače 2018. godine.
 
izložba

Izložba Muzeja Slavonije gostuje u Kutini

Muzej Slavonije iz Osijeka predstavlja se u Kutini šaranim tikvicama i drugim predmetima ukrašenim istom tehnikom i ornamentikom iz Zbirke tikvičarstva Etnografskog odjela. Izložba se otvara 31. svibnja u 17:30 u Galeriji Muzeja Moslavine u Kutini i ostaje otvorena do 20. lipnja 2019. godine.
 
obavijest

'Povijest pisana svjetlom – Split od Prisce do Adriane'

Predstavljanje knjige 'Povijest pisana svjetlom – Split od Prisce do Adriane' održat će se u srijedu, 29. svibnja, s početkom u 19 sati, u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita.
 
novo izdanje

Obilježavanje 39. Međunarodnog dana muzeja

Od 13. do 20. svibnja 2019. temom 'Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije' muzeji diljem Hrvatske obilježit će raznolikim programima 39. Međunarodni dan muzeja. 
 
najave

Panel: Međunarodni dan muzeja – Novi izazovi za muzejsku struku

Uz Međunarodni dan muzeja u ponedjeljak, 20. svibnja u 11 sati, u Muzeju Mimara održat će se panel pod nazivom 'Međunarodni dan muzeja – Novi izazovi za muzejsku struku' na kojem će glavni izlagač biti predsjednica ICOM-a, dr. sc. Suay Aksoy.
 
novo izdanje

Zagreb: Muzeji izvan muzeja 2019.

Hrvatski prirodoslovni muzej i Turistička zajednica grada Zagreba po drugi puta organiziraju manifestaciju 'Muzeji izvan muzeja' koja će se održati od 10. do 17. svibnja 2019. godine na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. 
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji Prozori u 2020.

Galerija Prozori raspisuje natječaj za izlaganje u 2020. godini. Natječaj je otvoren za izložbe, akcije, performanse, umjetničko-istraživačke projekte, kao i kustoske koncepcije. 
 
obavijest

U petak otvorenje Franjevačkog muzeja Vukovar

U prostorijama Franjevačkog samostana Vukovar u petak će biti svečano otvoren Franjevački muzej Vukovar, koji je obnovljen i uređen kroz projekt Integracije kulturne i povijesne baštine Franjevačkog samostana u turističku ponudu grada Vukovara.
 
najave

Ophodi Jure zelenog u Muzeju 'Staro selo' Kumrovec

I ove godine se u Muzeju 'Staro selo' Kumrovec održava program Ophoda Jure zelenog. Program prikaza tradicijskih ophoda jurijaša održat će se 1. svibnja, s početkom u 17 sati.
 
obavijest

U Zagrebu osnovan Muzej karikature

Muzej karikature osnovan je s ciljem prikupljanja, čuvanja, istraživanja, digitalizacije, stručne i znanstvene obrade te izlaganja građe vezane uz područje karikature i njoj bliskih djelatnosti.
 
natječaj, nagrada

Natječaj za Nagrade HMD-a za 2018.

Hrvatsko muzejsko društvo svake godine dodjeljuje nagrade i priznanja za ostvarenja u muzejskoj struci te nagradu za životno djelo. Upravo je otvoren Javni natječaj za podnošenje prijedloga za ostvarenja u 2018. godini.
 
obavijest

U Dubrovniku otvoren Muzej crvene povijesti

Muzej crvene povijesti (Red history museum) otvoren je u subotu u Dubrovniku u prostoru Tvornice ugljenografitnih proizvoda (TUP), a s više od pet stotina raznovrsnih eksponata iz razdoblja SFRJ na multimedijalan i interaktivan način prikazuje povijest socijalizma u Hrvatskoj. 
 
izložba

Izložba 'Tko gricka muzejsku građu?' otvorena u Muzeju za umjetnost i obrt

Kao dio 24. edukativno muzejske akcije koja se na temu '(Pre)hrana' provodi mjesec dana uoči Međunarodnog dana muzeja, zagrebački Muzej za umjetnost i obrt otvorio je u četvrtak edukativnu izložbu 'Tko gricka muzejsku građu?', koja otkriva kako umjetnička djela nisu samo 'hrana za oči ili dušu', već i doslovno mogu biti pojedena.
 
radionica, kolonija

Radionice u Muzeju grada Zagreba

Tijekom školskih proljetnih praznika posjetite Muzej grada Zagreba, gdje će se u sklopu Edukativno muzejske akcije održati radionica 'Što i kako su kuhale naše bake 1960-ih?'.
 
radionica, kolonija

Proljetni praznici na edukativno-kreativnim radionicama Umjetničkog paviljona

Umjetnički paviljon i ove godine za vrijeme proljetnih praznika organizira edukativno-kreativne radionice za svoje najmlađe posjetitelje. Planirani program uključuje razgledavanje izložbe 'Dušan Džamonja 50/60' uz stručno vodstvo muzejskog pedagoga prilagođeno uzrastu djece i potom likovnu radionicu tematski vezanu za izložbu, ali i proljetne blagdane.
 
projekcija

Filmovi u sklopu izložbe 'Moda i odijevanje u Zagrebu 1960-ih godina'

U sklopu izložbe 'Moda i odijevanje u Zagrebu 1960-ih godina', Muzej grada Zagreba priredio je popratni filmski program u Kinu Europa. Na programu su dva žanrovski i kronološki različita filma – dokumentarni film 'Trst, Jugoslavija' (2017.) i kultni 35'mm film u boji 'Ljubav i moda' (1960.).
 
najave

Uskrsni ponedjeljak u Velikom Taboru

Manifestacija 'Uskrsni ponedjeljak u Velikom Taboru', u organizaciji Kuburaškog društva Desinićka kubura i Muzeja Hrvatskog zagorja-Dvora Veliki Tabor, održat će se 22. travnja, s početkom u 14 sati.
 
djeca, mladi

'Prvi robot u Školskom' - računalna radionica stripa

Pozivaju se učenici u dobi od 10 do 14 godina da matineju u Noći knjige, kao i dio proljetnih praznika, provedu u Školskom muzeju gdje će se održavati računalna radionica stripa 'Prvi robot u Školskom'. Prijave su otvorene do 20. travnja 2019.!
 
djeca, mladi

Proljeće u MSU: edukativno-kreativni program tijekom školskih praznika

Muzej suvremene umjetnosti u tjednu proljetnih praznika organizira edukativno-kreativni program za djecu od 6 do 11 godina. Program će se odvijati svaki dan u terminu od 9 do 12,30 sati, s početkom u utorak, 23. travnja do završetka u petak, 26. travnja 2019. Djecu očekuje raznolik program koji uključuje susrete s originalima umjetničkih djela te tematska vodstva i radionice.
 
predavanje, tribina

Predavanje uz izložbu fotografija 'Tanzanija u srcu'

Dubrovački muzeji najavljuju, u sklopu izložbe fotografija 'Tanzanija u srcu', predavanje autora Bože Benića 'Mungu Ibariki Afrika: jedna (ne)obična misija' koje će se održati u ponedjeljak, 15. travnja, u 19,30 sati, u žitnici 'Rupe'.
 
obavijest

Najstarija hrvatska pisanica na sajmu 'Pisanicom do Uskrsa' u Bjelovaru

Manifestacija 'Pisanicom do Uskrsa' održat će se u Bjelovaru od 12. do 20. travnja, a u bjelovarskom Gradskom muzeju u tom će razdoblju biti izložena najstarija hrvatska pisanica.
 
najave

Ljeto u MSU: Šest koncerata u okviru '5 u 1' programa

Ljeto u MSU otvara se u subotu, 8. lipnja, koncertom etno art grupe Kries, jedne od njih šest koliko ih je najavljeno za ovogodišnje, šesto izdanje tog multimedijalnog programa koji u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti po načelu '5 u 1' spaja glazbu, film, izložbe, performanse i književna čitanja.
 
najave

EMA u hrvatskim muzejima na temu '(Pre)hrana'

Kao dio obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja, Hrvatsko muzejsko društvo (HMD) tradicionalno organizira edukativnu akciju za mlade posjetitelje muzeja - EMA,  koja će se ove godine održati od 18. travnja do 18. svibnja na temu '(Pre)hrana'.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>