info - izdavaštvo


natječaj

Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2019.

Ministarstvo kulture RH objavilo je Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2019. godini.
 
obavijest

Zoran Predin uz intimno 'razotkrivanje' i glazbeni performans predstavio knjigu 'Glavom kroz zid'

Istaknuti slovenski glazbenik i pisac Zoran Predin gostovao je u ponedjeljak u Zagrebu gdje je uz obilje humora, pjesničke nostalgije i intimnih 'razotkrivanja' predstavio svoju knjigu 'Glavom kroz zid', zbirku proznih minijatura u kojima kombinira autobiografsku fakciju i književnu fikciju, a sve je popratio glazbenim nastupom uz sudjelovanje posebnih gostiju Sare Renar, Matije Dedića i Zorana Čuture.
 
obavijest

Predstavljanje knjige 'Skup' Marina Držića u francuskom prijevodu Nicolasa Raljevića

U izdavačkoj djelatnosti Doma Marina Držića, u okviru službenog programa Feste Svetog Vlaha i  u sklopu manifestacije Festa 2019 Dubrovnik, u ponedjeljak, 4. veljače, u predvorju  Kazališta Marina Držića, održat će se predstavljanje knjige Skup Marina Držića u francuskom prijevodu Nicolasa Raljevića.
 
obavijest

Roman Olje Savičević Ivančević 'Pjevač u noći' u prijevodu na tri svjetska jezika

Od prosinca do travnja objavljena su dva prijevoda romana 'Pjevač u noći' Olje Savičević Ivančević na svjetske jezike: talijanski i njemački, a u pripremi je i engleski prijevod.
 
obavijest

'Taj tvrdoglavi plesni vitalizam' - knjiga plesne kritičarke Maje Đurinović

Promocija knjige naslova 'Taj tvrdoglavi plesni vitalizam' Maje Đurinović održat će se u ponedjeljak, 4. veljače, s početkom u 18 sati, u Kulturnom centru Mesnička u Zagrebu.
 
obavijest

Predstavljena dva nova sveska knjige 'Povijest znanosti i prirodne filozofije u Hrvata' akademika Žarka Dadića

Četvrti i peti svezak knjige 'Povijest znanosti i prirodne filozofije u Hrvata' akademika Žarka Dadića, posvećeni razdoblju prosvjetiteljstva i pretpreporodnog doba, predstavljeni su u utorak u Knjižnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu kao važan putokaz za daljnja istraživanja u tim područjima iz pera vodećeg hrvatskog povjesničara znanosti.
 
natječaj

Natječaj Zaklade HAZU za 2019.

Objavljen je Javni natječaj za dodjelu sredstava iz Zaklade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) za 2019. godinu. Prijave na natječaj primaju se do 19. veljače 2019. 
 
najave

Promocija časopisa 15 DANA

Prezentacija novog broja časopisa 15 Dana, i ujedno posljednjeg broja objavljenog u 2018. godini, održat će se u četvrtak, 10. siječnja 2019. u 18 sati, na prvu godišnjicu smrti Predraga Lucića, kojem je isti broj i posvećen.  
 
najave

LZMK predstavlja Hrvatske egzonime II

Leksikografski zavod Miroslav Krleža za 21. prosinca najavljuje predstavljanje drugog priručnika o hrvatskim egzonimima - Hrvatski egzonimi II.
 
obavijest

Odabrane najljepše oblikovane hrvatske knjige u 2018. godini

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu zaključila je natječaj 'Hrvatska lijepa knjiga' za 2018. godinu, koji je raspisala radi odabira najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga za međunarodni natječaj 'Best Book Design from all over the World', koji će se održati za vrijeme trajanja Sajma knjiga u Leipzigu, te za izložbu 'Book Art International', koja se organizira za trajanja Sajma knjiga u Frankfurtu. 
 
obavijest

Predstavljanje knjige 'Grad Split i arhitekt Ante Kuzmanić' u Splitu

Predstavljanje knjige 'Grad Split i arhitekt Ante Kuzmanić' održat će se u petak,  14. prosinca 2018. godine u 19 sati, u Zavodu za znanstveni umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Splitu, Trg braće Radić 7 (Palača Milesi). Opširnije  
 
obavijest

Otvoren izložbeno-prodajni prostor 'Kabinet Malih zvona'

Izložbeno-prodajni prostor 'Kabinet Malih zvona', u kojem je izloženim knjigama predstavljen kulturni i nakladnički program, otvorila je Naklada Mala zvona u utorak u pasažu Cibone u Zagrebu.
 
djeca, mladi

MUO predstavlja publikaciju 'Vodič za mlade'

Predstavljanje publikacije 'Vodič za mlade ili Kako se osjećati dobro u Muzej za umjetnost i obrt' održat će se u srijedu, 12. prosinca 2018. u 12 sati, u atriju Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu.
 
obavijest

Promocija kataloga izložbe 'Okruženju usprkos'

Promocija kataloga izložbe 'Okruženju usprkos' održat će se u Domu HDLU u zagrebu u subotu, 1. prosinca u 12 sati. Na promociji će govoriti kustos izložbe Branko Franceschi. Opširnije >>>
 
obavijest

Promocija knjige arhitekta Krešimira Rogine

Promocija knjige 'R/IN Architectural Enchiridion in the Age of Virality' arhitekta Krešimira Rogine održat će se 30. studenog 2018., u 19 sati u Oris Kući arhitekture u Zagrebu. 
 
sajam

Na Interliberu 300 izlagača iz 13 zemalja predstavljaju svoje knjige

Ovogodišnji 41. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber održava se u 5. i 6. paviljonu Zagrebačkog velesajma gdje će više od 300 izlagača iz 13 zemalja od 13. do 18. studenoga izlagati svoja izdanja. 
 
sajam

Na Interliberu tristotinjak izlagača, otvorenje 13. studenoga

Svečano otvorenje ovogodišnjega 41. međunarodnoga sajma knjiga i učila Interliber, na kojemu će svoja izdanja predstaviti tristotinjak izlagača, bit će u utorak, 13. studenoga u 11 sati na Zagrebačkom velesajmu, najavila je na konferenciji za novinare direktorica Zagrebačkoga velesajma Dina Tomšić. 
 
najave

Promocija časopisa 15 dana

Promocija ilustriranog časopisa za umjetnost i kulturu 15 DANA, tematski posvećenog fotografu Milomiru Kovačeviću Strašnom, održat će se 30. listopada u Knjižnici POU Zagreb, s početkom u 17 sati.
 
obavijest

Monografija 'Putovima Frankopana'

Monografija 'Putovima Frankopana' tiskana je u sklopu projekta Kulturno-turističke rute 'Putovima Frankopana' u suradnji Primorsko-goranske županije i 12 partnera, a čitatelje upoznaje s baštinom te hrvatske velikaške obitelji kroz povijest, običaje, arhitekturu, graditeljstvo ili pravo, rečeno je u srijedu na konferenciji za novinstvo u sjedištu županije. Monografija će se svečano predstaviti 31. listopada u Pomorskome i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja. 
 
najave

Predstavljanje umjetničke knjige iz biblioteke 'pro amicis' Maje S. Franković i Luke Paljetka

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu sa zadovoljstvom vas poziva u četvrtak 25. listopada 2018. u 12 sati na predstavljanje umjetničke knjige iz biblioteke pro amicis autora Maje S. Franković i Luke Paljetka.
 
najave

Predstavljanje monografije 'Izvan vidljivog: javna plastika Vere Dajht-Kralj'

U srijedu, 24. listopada 2018. u 18 sati, u Hrvatskom muzeju arhitekture HAZU u Zagrebu održat će se promocija monografije 'Izvan vidljivog: javna plastika Vere Dajht-Kralj' autorice Ane Kršinić-Lozica.  
 
najave

Predstavljanje knjige o Rudolfu Bunku

Knjiga Potraga za slikama – Tragom mog oca Rudolfa G. Bunka Bojane Denegri bit će predstavljena na velikoj pozornici Hrvatskog narodnog kazališta Split u ponedjeljak 15. listopada s početkom u 19 sati.
 
najave

Predstavljanje Hrvatskoga povijesnoga atlasa (LZMK)

Leksikografski zavod Miroslav Krleža u četvrtak, 11. listopada 2018. u 12 sati, u svojim prostorijama predstavlja Hrvatski povijesni atlas. Sudjeluju: prof. dr. sc. Damir Agičić, redoviti profesor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Mirela Hutinec, ravnateljica Muzeja vučedolske kulture, dr. sc. Vlatka Dugački i dr. sc. Krešimir Regan, urednici projekta.
 
predstavljanje

Hrvatski autori i nakladnici na Sajmu knjiga u Frankfurtu

Hrvatski autori i nakladnici ponovno se predstavljaju njemačkoj i međunarodnoj stručnoj i čitateljskoj javnosti na Sajmu knjiga u Frankfurtu, koji se održava od 10. do 14. listopada 2018. godine. 
 
obavijest

Predstavljena knjiga Dimitrija Popovića 'Eros, krv i svetost'

Knjiga Dimitrija Popovića 'Eros, krv i svetost', predstavljena u ponedjeljak navečer u Muzeju Mimari pred brojnom publikom u nazočnosti autora, studija je o tri biblijske žene - Juditi, Salomi i Mariji Magdaleni, a popraćena je instalacijom koju je umjetnik pripremio baš za ovaj kulturni događaj.  
 
djeca, mladi

Kašmir promet i Dječja knjiga predstavljaju nove naslove

Kašmir promet i Dječja knjiga najavljuju promociju novih naslova koja će se održati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, u srijedu, 3. listopada 2018. u 19.30 sati. 
 
najave

Predstavljanje monografije Grožnjan/ Grad umjetnika/ 50 godina

U subotu, 29. rujna u 18 sati, u Koncertnoj dvorani Grožnjan, u okviru manifestacije: Ex Tempore Grožnjan, 2018., održat će se predstavljanje monografije - Grožnjan / Grisignana • Grad umjetnika / Città degli artisti • 50 godina / 50 anni,  autora Eugena Borkovskog. 
 
obavijest

Predstavljena monografija 'Željezara Sisak u Domovinskom ratu i poraću' Dragutina Baumana

Monografija 'Željezara Sisak u Domovinskom ratu i poraću' Dragutina Baumana, kojom je potvrđen velik doprinos te tvornice na prvoj crti obrane i njenih radnika u obrani zemlje, predstavljena je u utorak u Sisku. 
 
najave

Kazališni mozaik Sanje Nikčević na temu Slika Domovinskog rata u hrvatskom kazalištu (1990. – 2016.)

U utorak, 4. rujna 2018. u 19 sati, u Velikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu održat će se kazališni mozaik Sanje Nikčević na temu Slika Domovinskog rata u hrvatskom kazalištu (1990. – 2016.), povodom izlaska istoimene knjige, u izdanju Alfe.
 
najave

Predstavljanje knjige/kataloga 'I nakon rata rat'

Hrvatski pomorski muzej Split poziva na predstavljanje knjige/kataloga 'I nakon rata - rat' grupe autora (Danka Radić / Petra Blažević / Anđelo Miklić), 27. kolovoza (ponedjeljak) 2018. u 20,00 sati.
 
obavijest

Predstavljanje zbirke pjesama 'Gorka zora' akademika Luka Paljetka

Predstavljanje knjige, zbirke pjesama 'Gorka zora' akademika Luka Paljetka održat će se večeras, 20. kolovoza 2018. u 21 sat, u atriju palače Sponza u Dubrovniku.  
 
predstavljanje

Predstavljanje hrvatske književnosti za djecu na Međunarodnom Sajmu knjiga u Pekingu BIBF

Od 22. do 26. kolovoza 2018. održat će se 25. BIBF – Međunarodni sajam knjiga u Pekingu – ovu godinu specifičan jer će se po prvi puta u tri paviljona i na 14.100 četvornih metara održati i BICBF - Međunarodni sajam dječje knjige. 
 
obavijest

Promovirana knjiga pjesama don Branka Sbutege 'Križni put i druge pjesme'

'Križni put i druge pjesme' naziv je knjige pjesama don Branka Sbutege (1952 – 2006.) koja je u subotu promovirana u crkvi Rođenja Marijina na Prčnju. Radi se o do sada neobjavljenim pjesmama koje je priredio don Brankov brat dr Antun Sbutega, povjesničar, diplomat i admiral Bokeljske mornarice u nakladništvu KotorArta – Don Brankovih dana muzike.
 
obavijest

Predstavljanje knjige Đurđice Ivančić Dusper

U povodu Dana Crikvenice, u ponedjeljak 13. kolovoza u 21 sat, u atriju hotela 'Kaštel' održat će se predstavljanje knjige Đurđice Ivančić Dusper 'Da nas ne bi bura zela'. Organizator promocije i nakladnik knjige je Centar za kulturu 'Dr. Ivan Kostrenčić'.
 
obavijest

Predstavljanje monografije 'Pula - Grad Interval' autorice Paole Orlić

Pulska povjesničarka umjetnosti Paola Orlić u Gradskoj radionici predstavlja projekt umjetničke monografije - trilogiju 'Pula - Grad Interval' u izdanju StudioLab-a u nedjelju, 12. kolovoza 2018. u 20:00 sati. 
 
najave

Dario Harjaček predstavlja svoj prvi roman

Kazališni redatelj Dario Harjaček, koji na 69. Dubrovačkim ljetnim igrama potpisuje režiju druge dramske premijere 'Pod balkonima' Ranka Marinkovića, predstavit će 5. kolovoza festivalskoj publici i svoj prvi roman - 'Sanjica Lacković', objavljen u izdanju nakladnika OceanMore. 
 
najave

Predstavljanje monografije 'Nataša Cetinić - slikarica Mediterana 1940.-2001.' autorice Branke Hlevnjak

U programu XXVI. blatskog ljeta, u utorak 14. kolovoza 2018. u 21:00 sat, na Trgu dr. Franje Tuđmana, Blato, održat će se predstavljanje likovne monografije 'Nataša Cetinić - slikarica Mediterana 1940.-2001.' autorice Branke Hlevnjak uz predgovor Tonka Maroevića. 
 
predstavljanje

Promocija Zbornika Dubrovačkih muzeja

Promocija Zbornika Dubrovačkih muzeja IV održat će se u utorak, 24. srpnja 2018. u 20.30 sati, u atriju Kneževa dvora. 
 
predstavljanje

Predstavljena knjiga Mirjane Polić Bobić 'Hrvatska / Španjolska: kulturne i povijesne veze'

Knjiga Mirjane Polić Bobić 'Hrvatska / Španjolska: kulturne i povijesne veze' predstavljena je u četvrtak u palači Dverce u Zagrebu. 
 
natječaj

Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnoga stvaralaštva u 2019.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske 5. lipnja 2018. objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnoga stvaralaštva u 2019. godini. Prijave se primaju do 7. rujna 2018.   
 
predavanje, tribina

Zaboravljeni zagrebački knjižari i knjižare

U sklopu festivala Ilica Q'ART - udruga Knjižni blok organizira niz zanimljivih događanja vezanih uz knjigu i čitanje pod nazivom: Knjige u potrazi za izlozima i izgubljenim čitateljima. Sedmodnevni program završit će predavanjem i razgovorom  na temu: Zaboravljeni zagrebački knjižari i knjižare. Hartman, Kugli i Ćelap.
 
obavijest

Poziv na iskaz mišljenja - novi model potpore izdavanju knjiga

U okviru Poziva za financiranje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske svake se godine otvara mogućnost dodjele namjenskih sredstava za potporu izdavanju knjiga. Kako bi se kroz ovaj oblik potpore što učinkovitije pomoglo književno-nakladničku djelatnost u Hrvatskoj, ali i ostalo u okvirima državne potpore za koju vrijedi odobrenje Europske komisije, Ministarstvo kulture predlaže novi model dodjele namjenskih proračunskih sredstava za potporu izdavanju knjiga. 
 
najave

Predstavljanje knjige 'Selekcija' Feđe Gavrilovića

Umjetnička galerija Dubrovnik organizira predstavljanje knjige Feđe Gavrilovića - 'Selekcija', u subotu, 14. travnja 2018. u Galeriji Dulčić Masle Pulitika, s početkom u 20 sati.  
 
predstavljanje

Hrvatski nakladnici i autori na 55. Sajmu dječje knjige u Bologni

U ponedjeljak 26. ožujka 2018. Bologna 55. put otvara vrata Sajma dječje knige svijetu nakladnika, pisaca, ilustratora, prevoditelja i svima onima koji rade na produkciji knjiga za djecu.  
 
predstavljanje

Predstavljena knjiga Aleksandre Ščukanec 'Priče iz zaboravljenoga kraja'

Knjiga Aleksandre Ščukanec "Priče iz zaboravljenoga kraja - Jezične biografije transmigranata iz Žumberka" predstavljena je u utorak u Hrvatskoj matici iseljenika (HMI) u Zagrebu. 
 
predstavljanje

Zadar: Predstavljanje časopisa 'Diadora 31'

Predstavljanje časopisa 'Diadora 31' održat će se u petak,  23. ožujka 2018. u 12:00 sati, u Arheološkom muzeju Zadar.  
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige 'Istaknute albanske žene' u Puli >>>

Predstavljanje knjige Istaknute albanske žene, autorice dr. sc. Edi Shukriu, održat će se u Puli, u ponedjeljak 12. ožujka 2018. u 18 sati, u Središnjoj knjižnici, Kandlerova 39. Knjigu je s albanskog na hrvatski jezik prevela Ljiljana Koci u okviru biblioteke Biblioteka Dea.  
 
predstavljanje

Miljenko Jergović predstavio roman 'Nezemaljski izraz njegovih ruku'

Književnik Miljenko Jergović predstavio je u srijedu u Zagrebu svoj roman "Nezemaljski izraz njegovih ruku", u kojoj miješajući fikciju i dokumentaristiku oživljava ljude i događaje koji se povezuju uz Sarajevski atentat 1914., nudeći, kako je rečeno na predstavljanju, novi i drugačiji uvid u okolnosti koje su potencijalno odredile sudbinu kontinenta. 
 
predstavljanje

Predstavljena knjiga 'Zbirka Novak - Mappae Croaticae'

Knjiga Dubravke Mlinarić i Mire Miletić Drder "Zbirka Novak - Mappae Croaticae u Zbirci zemljovida i atlasa NSK" predstavljena je u srijedu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) u Zagrebu. 
 
obavijest

Radoslav Putar: Kritike, studije i zapisi 1961.–1987. (I i II)

Institut za povijest umjetnosti, Institut za suvremenu umjetnost i Oris – kuća arhitekture pozivaju na promociju knjige 'Radoslav Putar: Kritike, studije i zapisi 1961.–1987. (I i II)'. Predstavljanje će se održati u Oris – kući arhitekture u Zagrebu, u srijedu 28. veljače 2018. godine, s početkom u 18:00 sati.  
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>