info - multimedija


izložba

Skupna izložba 'Okoliš sjećanja'

U subotu, 1. prosinca u 20 sati, u Galeriji 90-60-90 u Zagrebu otvara se izložba 'Okoliš sjećanja 2016./2018. - umjetnost kao otpor represiji' koja se sastoji od radova 40-ak umjetnika koji su nakon posjete logoru na Golom otoku kao reakciju na viđeno izveli svoj umjetnički rad. 
 
izložba

Izložba: Games and Politics / Igre i politika

Nastala u suradnji Goethe-Instituta i Centra za umjetnost i medije iz Karlsruhea (ZKM), izložba 'Games and Politics / Igre i politika', koja se otvara u zagrebačkom MSU-u 4. prosinca, prikazuje politički i socijalno angažirane videoigre kao puno više od isključivo medija za zabavu, čime se one čvrsto ograđuju od konvencionalnog tržišta... 
 
izložba

Multimedijalni projekt 'Igračka u srcu' u HMI

Hrvatska matica iseljenika, u suradnji s Hrvatskom školom Boston (SAD) i Zakladom hrvatskih studija Sydney (Australija), pokrenula je multimedijalni projekt Igračka u srcu inspiriran hrvatskom tradicijskom kulturom. Završna svečanost ovoga projekta je multimedijalna izložba koja će se održati 4. prosinca u zgradi Hrvatske matice iseljenika u Zagrebu. 
 
izložba

Multimedijalna izložba 'Magister Giotto – Kapela Scrovegni'

Izložba "Magister Giotto – Kapela Scrovegni", koja se može razgledati od 7. studenog do 15. siječnja u zagrebačkoj Galeriji AMZ, u duhu najbolje talijanske kinematografije i uz pomoć suvremene tehnologije nudi 'uranjajuće' iskustvo u jedno od najvećih remek-djela zapadne umjetnosti velikog talijanskog majstora Giotta. 
 
festival

Festival Željezara 2018.

Program Festivala Željezara otvara izložba 'Vizualno poetski i prozni mix', 5. studenoga u Galeriji Striegl, Sisak.
 
najave

Amela Frankl: I to će proći / promocija knjige

U četvrtak, 8. studenoga 2018. u 19 sati, u Institutu za suvremenu umjetnost u Zagrebu, održat će se promocija nove publikacije - Amela Frankl: I to će proći. Knjiga je nastala temeljem istoimene izložbe održane u listopadu i studenom 2017. u Institutu za suvremenu umjetnost, koje je kustosica bila Ružica Šimunović.
 
izložba

Izložba 'Un-war prostor' otvara se u Splitu

U nedjelju, 28. listopada 2018. u 20 sati, u predvorju galerije Multimedijalnog kulturnog centra Split, u Domu mladih, otvara se izložba 'Un-war prostor' Armine Pilav. Na izložbi će biti prisutni Armina Pilav, Matija Kralj i Rafaela Dražić koji su dio istraživačkog i produkcijskog tima izložbe.
 
izložba

Izložba Igora Grubića u Koprivnici

U subotu, 27. listopada u 19 sati, u koprivničkoj AK galeriji otvara se izložba hrvatskog multimedijalnog umjetnika Igora Grubića pod nazivom 'Mogućnosti iscjeljenja'.
 
natječaj

Poziv umjetnicima za 31. Adria Art Annale - Smeće

Umjetnička udruga AAA iz Splita poziva umjetnike da se do 12. studenoga 2018. prijave za sudjelovanje na 31. Adria Art Annaleu.
 
izložba

Izložba Tonija Mijača u Domu HDLU

U petak, 28. rujna 2018. u 19 sati, u Galeriji PM, Doma hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu, otvorit će se samostalna izložba multimedijalnog umjetnika Tonija Mijača – 'Katarza'. 
 
predstavljanje

Hrvatske umjetnice u Celju

Večeras u Celju, Slovenija, počinje Festival Račka 2018. na kojem sudjeluju i hrvatske umjetnice. 
 
nagrada, obavijest

Renata Poljak u užem izboru za nagradu u Metropolitan Arts Centre u Belfastu

Suvremena umjetnica Renata Poljak nominirana je kao jedna od trinaest svjetskih umjetnika, među više od osamsto prijavljenih, za Međunarodnu nagradu Metropolitan Arts Centre u Belfastu u Sjevernoj Irskoj. 
 
izložba

Izložba Michela Mesarića u Rijeci

Izložba riječkog multimedijalnog umjetnika Michela Mesarića 'Pomak', u organizaciji Drugog mora, otvara se u četvrtak, 30. kolovoza u 20 sati, u galeriji Filodrammatica. 
 
natječaj

Natječaj 'Squeeze it' 2018 / Trieste Contemporanea

Objavljeno je treće izdanje natječaja Squeeze it za mlade umjetnike do 30 godina koje organizira Trieste Contemporanea. Prijave su moguće do 12. studenoga 2018. 
 
izložba

Ruski umjetnici Dasha Delone i Dima Goryachkin izlažu u Grožnjanu

Istaknuti umjetnici iz Rusije - Dasha Delone i Dima Goryachkin, članovi skupine 'DaDim', predstavit će se samostalnim izložbama u Gradskoj galeriji Fonticus Grožnjan. Izložbe se otvaraju u petak, 24. VIII. 2018, u 20.00 sati.
 
obavijest

Tin Dožić ovogodišnji pobjednik Zlatne lubenice 2.0. s radom 'Pjesme za antropocen'

Festival Media Mediterranea u organizaciji udruge Metamedij koji ove godine slavi 20. rođendan s temom „Tehnologija + priroda“ započeo je u četvrtak, 16. kolovoza u pulskoj galeriji SKUC otvorenjem izložbe „Zlatna lubenica 2.0“ na kojoj su izloženi radovi finalista tog hvalevrijednog natječaja. 
 
izložba

Izložba Ariane Trümper u Puli

Izložba mlade njemačke umjetnice Ariane Trümper pod nazivom 'Today will be tomorrow’s yesterday' održava se danas (17.08.) od 12-22 sata i u subotu od 10-22 sata u Muzeju suvremene umjetnosti Istre u Puli.  
 
izložba

Izložba Gorana Škofića 'Interspace' u Poreču

U ponedjeljak, 13. kolovoza 2018. u 21 sat, u porečkoj galeriji Zuccato otvara se izložba pod nazivom 'Interspace' umjetnika Gorana Škofića, koja će se moći razgledati do 1. rujna.
 
festival

Media Mediterranea 20: Tehnologija + priroda

Udruga Metamedij ove godine organizira 20. izdanje Media Mediterranea festivala koji će biti održan od 16. do 18. kolovoza u Puli. Ovogodišnja tema festivala bavi se percepcijom pojmova 'tehnologija' i 'priroda', kao i njihovim suodnosom.
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje u 'free_art_-_source' - izložbi programskog kôda

Treće izdanje izložbe free_art_-_source otvoreno je međunarodnim aplikacijama novomedijskih autora/ica (umjetnika/ica, kodera/ica, majstor(ic)a kolažiranja kôda) za sudjelovanje u izložbi koja će se održati u srpnju 2018., u galeriji Filodrammatica, u suradnji udruge Filmaktiv i umjetničke organizacije Format C. Rok za predaju aplikacija je 25. lipnja 2018.
 
izložba

Izložba Vladislava Kneževića 'Između pogleda'

Multimedijalni umjetnik Vladislav Knežević predstavlja na izložbi 'Između pogleda', koja se otvara u utorak u Galeriji na katu Kulturno-informativnog centra (KIC), stereotipske kolaže koje je napravio kao hommage dadaizmu. 
 
izložba

Dvije međunarodne izložbe u Galeriji Forum

U sklopu festivalskog dijela programa pod nazivom IFCC Gallery Program 2018, u ponedjeljak i srijedu, 28. i 30. svibnja, u galeriji Forum otvaraju se dvije međunarodne izložbe - The Greatest Exhibition i SixMoreVodka Exhibition.
 
najave

7. festival multimedije MOP Špancirfest

Bliži se sedmi festival multimedije MOP Špancirfest koji će, uz brojne radionice, u Varaždin dovesti neke od najutjecajnijih digitalnih kreativaca iz regije. Trodnevni festival održat će se od 17. svibnja do 19. svibnja u različitim prostorima u varaždinskoj povijesnoj jezgri.
 
izložba

Mario Mu: Walkthrough / Talkthrough

Izložba 'Walkthrough' berlinskog umjetnika Marija Mu otvara se u zagrebačkoj Galeriji Miroslav Kraljević u srijedu, 18. travnja 2018. u 20 sati, a trajat će do 4. svibnja o.g. Uz izložbu će se održati popratni program u obliku serije predavanja 'Talkthrough'.
 
izložba

Izložba 'Dva pogleda, treći grad' u Šibeniku

Što povezuje Dubrovnik, jednu od najpopularnijih svjetskih lokacija i turističkih destinacija, i Karlovac, usputni grad, neizvjesne budućnosti, za koji se i Kawasaki 3p u popularnoj pjesmi pitao je li itko, prolazeći, ikada u njemu doista i stao? Spaja ih nova, multimedijalna izložba umjetnice Nives Sertić, koja će se u četvrtak 12. travnja u 20 sati otvoriti u ex Galeriji Matija u Šibeniku, i trajati do 15. travnja. 
 
izložba

Zvučna instalacija švicarskog umjetnika Zimouna u Pogonu Jedinstvo

Švicarski umjetnik Zimoun predstavlja zvučnu instalaciju u zagrebačkom Pogonu Jedinstvo. Izložba se otvara u subotu, 14. travnja 2018. u 20 sati.
 
izložba

Izložba Tomislava Gotovca u Ljubljani

Retrospektivna izložba Tomislava Gotovca 'Don’t Ask Where We’re Going' bit će predstavljena od 12. travnja do 10. lipnja 2018. u Mestnoj galeriji Ljubljana.
 
izložba

'Odsutnost teleprisutnosti', izložba Dana Okija u Salonu Galić

Izložba multimedijalnog umjetnika Dana Okija 'Odsutnost teleprisutnosti' u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika - Split otvara se u četvrtak, 5. travnja u 20 sati, u Salonu Galić u Splitu i može se razgledati do 21. travnja 2018.   
 
izložba

Vlado Martek: Medijsko mentalna mini retrospektiva

U subotu 17. ožujka s početkom u 18 sati, AK galerija u Koprivnici započinje s godišnjim izložbenim programom i to otvorenjem 'Medijsko mentalne mini retrospektive', izložbe slika, crteža, asamblaža, samizdata i piktograma Vlade Marteka, jednog od najznačajnijih hrvatskih umjetnika postavangarde i postkonceptualističke umjetničke prakse.
 
obavijest

Odabrani radovi za 11. HT nagradu za hrvatsku suvremenu umjetnost

Uz troje pozvanih umjetnika, međunarodno stručno povjerenstvo izabralo je 33 rada, što čini ukupan broj od 36 autora i autorica čija će umjetnička djela biti izložena u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb od 20. travnja do 13. svibnja 2018. 
 
izložba

Paolo Gentilini: Luminar

Umjetnik Paolo Gentilini od 3. do 10. ožujka 2018. u Foto art galeriji Batana u Rovinju predstavlja projekt i multimedijalnu izložbu Luminar. 
 
izložba

Josipa Stojanović: 'Sinkronizacije'

Multimedijalna instalacija Josipe Stojanović otvara novi ciklus izložbi Galerije 90-60-90 u 2018. godini na temu Tišina. Izložba se može mogledati do 25. veljače.
 
izložba, rezidencijalni program

Izložba Theodorosa Fragkosa i Dunbar Louis Abela u Galeriji Siva

Galerija Siva otvara 2018. godinu izložbom 'Ići na izlet', Theodorosa Fragkosa i Dunbar Louis Abela u četvrtak, 1. veljače 2018. od 20 sati. Izložba ostaje otvorena do 5. veljače.  
 
najave

15. ožujka u Zagrebu se otvara 'Festival svjetla'

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld najavila je u četvrtak da će 15. ožujka na Gornjem gradu biti otvoren "Festival svjetla", projekt kojim će se obilježiti početak proljeća u Zagrebu. 
 
izložba

Samostalna izložba Gorana Škofića u Parizu

Za svoju prvu samostalnu izložbu u Francuskoj, u Galeriji Dix9 Hélène Lacharmoise, Goran Škofić prezentira svoje radove u dva ciklusa.  
 
izložba

Boris Hergešić: Portal 7

Otvorenje izložbe Borisa Hergešića pod nazivom 'Portal 7' održat će se u utorak 23. siječnja u 19 sati. 
 
izložba

Dario Šolman: Put srca

Galerija umjetnina Split poziva na otvorenje izložbe medijskog umjetnika Darija Šolmana pod nazivom 'Put srca / The Way of the Heart', u utorak, 16. siječnja 2018. u 19 sati.
 
izložba

'Wir sind Dankbar', izložba Lucije K. Labaš

Otvorenje izložbe ''Wir sind Dankbar'' Lucije K. Labaš održat će se u ponedjeljak, 18. prosinca 2017. u 20 sati, u galeriji Greta u Zagrebu.  
 
izložba, performans

NMG@Praktika :: Tihana Mandušić

'Žele', izložba i performans Tihane Mandušić, u sklopu programa NMG@PRAKTIKA, održat će se u ponedjeljak 18. prosinca od 20 do 22 sata, u prostorima Galerije Praktika, Dom mladih Split.
 
izložba

Katerina Duda: Hvala, a sad više ništa

Izložba Katerine Duda pod nazivom 'Hvala, a sad više ništa' otvara se u subotu, 16. prosinca 2017. u 12 sati, u Galeriji Forum u Zagrebu.
 
izložba

'Prostori, priče, geografije ili (Ne)mogućnost jedne knjige', izložba Ane Bilankov

Izložba Ane Bilankov pod nazivom Prostori, priče, geografije ili (Ne)mogućnost jedne knjige otvara se u četvrtak, 14. prosinca u 20 sati, u Institutu za suvremenu umjetnost u Zagrebu.
 
predstavljanje

Duo Doplgenger predstavlja se u Galeriji VN

Udruga Slobodne veze predstavlja aktualne umjetnike u rezidenciji Motel Trogir (Motel Trogir AIR*) - umjetnički duo Doplgenger iz Beograda, u zagrebačkoj Galeriji VN, u petak, 24.11.2017. u 18 sati. 
 
festival

Too Loud Fest 2017

Too Loud Fest jedinstven je festival dobre glazbe i još boljeg zvuka i slike. Održava se u Zagrebu 24. i 25. studenog, a posjetitelje očekuje multimedijalni spektakl i bogat program.
 
izložba

Izložba Ana Hušman u Galeriji Forum

Galerija Forum u Zagrebu poziva na otvorenje izložbe Ane Hušman - 6 sa 7 metara, koje će se održati u petak, 24. studenoga 2017. u 19 sati. Izložba je otvorena do 9. prosinca 2017.
 
izložba

Siniša Labrović: Sretna stara godina / Happy old year

U subotu 25. studenoga u koprivničkoj AK galeriji gostuje umjetnik Siniša Labrović. Za ovu izložbu nastali su autorovi novi radovi objedinjeni pod nazivom „Sretna stara godina“ koji se sastoje od prostornih instalacija, videa i performansa. Program počinje u 20 sati.
 
izložba

Vedran Perkov - 'Smetnje', izložba

U galeriji „K2“ Križevci otvara se u četvrtak, 23. studenog s početkom u 20 sati multimedijalna izložba splitskog vizualnog umjetnika Vedrana Perkova pod nazivom „Smetnje“.
 
izložba

Nadija Mustapić u Galeriji Prozori

Večeras, 13. studenoga u 19 sati održat će se razgovor: 'Distopije:Jesu li 2 i 2 četiri ili pet ?', o distopijskim romanima Dostojevskog, Orwella, Zamjatina, Huxleya i drugim. Sudjeluju Andrea Zlatar i Nadija Mustapić. U 20 sati uslijedit će otvorenje izložbe.  
 
izložba

'Remix', multimedijalna izložba

U galeriji Pikto u srijedu 15.11.2017. u 19 sati, otvara se multimedijalna izložba Remix koja se između ostalog bavi pitanjima autorskog prava i kreativnih sloboda. Autori izložbe su umjetnici Anja Maleć i Slobodan Tomić.   
 
izložba

'Shakespeare među nama', izložba u GMK

U Galeriji Miroslav Kraljević u Zagrebu 14. studenoga 2017. u 20 sati otvara se izložba Shakespeare među nama kustosice Branke Stipančić.
 
izložba

Zvučne geometrije, br. 3: Optika, električni valovi i frekvencije

Posljednja izložba pod nazivom „Optika, električni valovi i frekvencije“ u sklopu projekta „Zvučne geometrije – od analognih do digitalnih glazbenih instrumenata“, tematizira stvaranje zvuka kroz prizmu optike i starinskih projektora, hakiranog kalkulatora, kao i recentne DIY elektronike. Izložba se otvara 4. studenoga u Galeriji Miroslav Kraljević u Zagrebu i moći će se razgledati do 7. studenoga 2017. Izlažu: Urs Gaudenz, Marc Dusseiller (Švicarska), Hrvoje Spudić, Deborah Hustić i Zvonimir Domazet.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>