info - vizualne umjetnosti


natječaj

LAG 5: Poziv umjetnicima za iskaz interesa

Lokalna akcijska grupa LAG 5 objavljuje javni poziv umjetnicima iz Republike Hrvatske za iskaz interesa za rad na projektu u pripremi 'More than a garden', u sklopu Horizon 2020 programa EU. 
 
izložba

Izložba Marcela Bačića u Galeriji PM

U četvrtak, 24. siječnja u 19 sati, u zagrebačkoj Galeriji PM, Doma hrvatskih likovnih umjetnika, otvara se samostalna izložba Marcela Bačića – Crtovlja. 
 
izložba

Nives Žarković izlaže u riječkoj Galeriji SKC

Galerija SKC poziva na otvorenje izložbe 'I ovo će proći' Nives Žarković, studentice Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, u petak 18. siječnja 2019., s početkom u 20 sati.  
 
izložba

Retrospektivna izložba Josipa Alebića u Osijeku

U Galriji Waldinger (Gradske galerije Osijek) u petak, 18. siječnja u 20 sati, otvara se retrospektivna izložba Josipa Alebića pod nazivom 'Adoracija kadra'. Izložba ostaje otvorena do 17. veljače 2019.
 
izložba

Izložba Marjana Gumilara u galeriji Academia Moderna

Academia Moderna iz Zagreba poziva na otvorenje izložbe Marjana Gumilara pod nazivom 'Cuts', u petak 18. siječnja s početkom u 19 sati. 
 
natječaj, izložba

Poziv za sudjelovanje na izložbi 'Animus' u sklopu manifestacije 'Splitski cvit' povodom Dana žena 2019.

Objavljen je poziv likovnim umjetnicama za sudjelovanje na izložbi 'Animus' u sklopu manifestacije 'Splitski cvit' povodom Dana žena 2019. Izložba će se održati u Staroj gradskoj vijećnici u Splitu od 1. do 10. ožujka 2019., u organizaciji udruge Naš kvart uz potporu HULU Splita i Grada Splita. Rok za prijavu je 21. siječnja 2019.  
 
izložba

Fascinacije – prva prodajna umjetnička izložba 15. siječnja u Laubi

U utorak, 15. siječnja u 20 sati, u zagrebačkoj Laubi - Kući za ljude i umjetnost otvara se izložba 'Fascinacije – 7 likovnih stavova' na kojoj će publika imati priliku pogledati odabrane radove iz prodajnog fundusa sedam hrvatskih umjetnika (Seder, Ujević Galetović, Kožul, Jurić, Bakić, Korkut, TARWUK).
 
natječaj, rezidencijalni program

Art Omi: Artists Croatian Fellowship 2019

Neprofitna umjetnička organizacija Art Omi, New York, raspisuje natječaj za sudjelovanje hrvatskog umjetnika/umjetnice u Rezidencijalnom programu 2019. 
 
izložba

Umjetnica Anita Sulimanović izlaže u Oaklandu

Kinetičkom instalacijom 'The Exclusion Zone'/ 'Zona Isključenja', hrvatska se kiparica Anita Sulimanović predstavlja u Galeriji Pro Arts, Oakland, Kalifornija, od 11. siječnja do 15. veljače 2019.
 
izložba

Izložba Darka Škrobonje u Splitu

Izložba 'dnevnik C-41' multimedijalnog umjetnika Darka Škrobonje, u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika - Split, otvara se u četvrtak, 10. siječnja u 19 sati, u splitskom Salonu Galić.
 
izložba

Silvija Kranjec izlaže u Galeriji Crta

Otvorenje prve samostalne izložbe Silvije Kranjec pod nazivom 'dEKOmpozicija' održat će se u Galeriji Crta u Zagrebu, u srijedu, 9. siječnja 2019. godine u 19 sati.
 
izložba

Predstavljanje izložbe '...osamljen se kreći kao nosorog' u Ljubljani

Kolektivi likovni projekt '...osamljen se kreći kao nosorog' predstavlja se od 10. siječnja 2019. u ljubljanskoj galeriji DLUL. Likovni radovi nastali su na prvom FECIT-u, međunarodnom skupu umjetnika, održanom u Grožnjanu - Gradu umjetnika, u srpnju i kolovozu 2018.   
 
izložba

'Moj stan u Zagrebu' - izložba Lane Stojićević

Izložba Lane Stojićević 'Moj stan u Zagrebu' u mediju billboarda, predstavlja se u Držićevoj aveniji, Zagreb, od 21. prosinca 2018. do 2. siječnja 2019. 
 
nagrada

Svečana dodjela godišnjih nagrada HDLU-a za 2018.

Svečana dodjela godišnjih nagrada HDLU-a za postignuća u 2018. godini, pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba, održat će se u petak, 28. prosinca 2017. u 10:30 sati, u zagrebačkoj Staroj gradskoj vijećnici.  
 
natječaj

Poziv na sudjelovanje u međunarodnom projektu 'Pieces for Peace'

CITYarts, Inc. neprofitna, javna umjetničko-edukacijska organizacija sa sjedištem u New Yorku poziva škole, kulturno-edukativne organizacije i druge zainteresirane pojedince u Hrvatskoj na sudjelovanje u internacionalnom projektu 'Pieces for Peace'.  
 
natječaj, rezidencijalni program

Artists Development Programme 2019: 'Urban Rejuvenation'

Institut Europske investicijske banke (EIB) objavljuje novo izdanje Programa za razvoj umjetnika / Artists Development Programme (ADP), za koji traži jednog vizualnog umjetnika/cu u dobi ≤35 godina (rođenog nakon 1. siječnja 1984.) iz zemlje članice EU, za rad na projektu na temu 'Urban rejuvenation: Limerick as a source of inspiration'. Rok za prijavu je 23. siječnja 2019.
 
izložba

Sjećanje na koprivničkog slikara Romana Baričevića

U subotu, 22. prosinca u 11 sati, u Atelierima Koprivnica otvara se izložba 'Sjećanje na Romana' koja se održava pet godina nakon smrti omiljenog koprivničkog slikara Romana Baričevića.  
 
izložba

72. godišnja izložba članova HDLU Rijeka

72. godišnja izložba HDLU Rijeka otvara se u četvrtak, 20. prosinca 2018. u 20 sati, u Galeriji Juraj Klović u Rijeci, a moći će se razgledati do 8. siječnja 2019.  
 
izložba

U Splitu skupna izložba 'Svjetlo Božića'

Izložba grupe autora 'Svjetlo Božića' otvara se u Galeriji Vinko Draganja u Splitu, u utorak 18. prosinca u 19 sati, a posjetitelji će je moći pogledati do 18. siječnja sljedeće godine.
 
izložba

Retrospektivna izložba Toma Gusića u Dubrovniku

U utorak, 18. prosinca 2018. godine u 19 sati, u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik bit će otvorena velika retrospektivna izložba 'Dva pogleda unatrag' Toma Gusića, slikara 'gradobraza'. Izložba ostaje otvorena do 10. ožujka 2019. godine.
 
izložba

Slavka Pavić - Susreti u objektivu

Izložba hrvatske fotografkinje Slavke Pavić pod nazivom 'Susreti u objektivu' otvara se u četvrtak, 20. prosinca 2018. u 18 sati, u Studiju Moderne galerije 'Josip Račić' u Zagrebu. Posjetitelji Galerije izložbu će moći razgledati do 20. siječnja 2019. 
 
izložba

18. triennale hrvatskog slikarstva 'Plavi salon'

18. triennale hrvatskog slikarstva Plavi salon naslovljen 'Realizmi privatnosti: subjektivno u objektivnom u novom hrvatskom slikarstvu' održava se od 18. prosinca 2018. do 10. veljače 2019. u prostorima Galerije umjetnina, Kneževe palače i Gradske lože u Zadru.
 
izložba

Izložba 'Nikola Mašić, Plemeniti realist' u Modernoj galeriji

U utorak, 18. prosinca u 19 sati, u Modernoj galeriji u Zagrebu bit će otvorena izložba 'Nikola Mašić, Plemeniti realist' koja će se moći razgledati do 24. veljače 2019.  
 
natječaj, rezidencijalni program

EIB Institute: Artists Development Programme 2019 / poziv

Institut Europske investicijske banke (EIB) objavljuje novo izdanje Programa za razvoj umjetnika / Artists Development Programme (ADP), za koji traži jednog vizualnog umjetnika/cu u dobi ≤35 godina (rođenog nakon 1. siječnja 1984.) iz zemlje članice EU, za rad na projektu na temu 'Disruption: The Imprint of Man'.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje na 2. umjetničkoj konvenciji Nesvrstani

Objavljen je Poziv za prijavu na natječaj za izlaganje na 2. izdanju umjetničke konvencije NESVRSTANI, koja će se održati od 23. do 26. svibnja 2019. godine u Zagrebu u Laubi – kući za ljude i umjetnost. Rok za prijavu: 15. veljače 2019. 
 
najave

Uvod u Opservatorij umjetničkog rada: Pitaj me bilo što / Ask me Anything

Projekt Opservatorij umjetničkog rada (OUR) razvija se s ciljem stvaranja digitalnog arhiva suvremene vizualne umjetnosti i poticanja primjene kvantitativnih i digitalnih metoda u (povijesti) umjetnosti. U subotu, 15. prosinca, od 17 do 19 sati, možete postaviti bilo kakvo pitanje o svrsi, ciljevima, metodologiji i/ili opsegu projekta te ostaviti svoj komentar ili prijedlog.
 
obavijest

Predstavljanje knjige Anabel Zanze u Dubrovniku

Umjetnička galerija Dubrovnik poziva na predstavljanje knjige 'Pogled iznutra (Čitati s razumijevanjem) / View from Inside (Close Reading)' umjetnice Anabel Zanze u Galeriji Dulčić - Masle - Pulitika, u četvrtak 13. prosinca 2018. u 19 sati. Opširnije
 
izložba

Izložba 'Portreti u Strossmayerovoj galeriji'

Strossmayerova galerija starih majstora HAZU poziva na otvorenje izložbe 'Portreti u Strossmayerovoj galeriji' koje će se održati u utorak, 18. prosinca 2018. s početkom u 19 sati, u palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu. 
 
izložba

Izložba Igora Rufa u MSU galeriji

Umjetnik mlađe generacije Igor Ruf predstavit će se u zagrebačkoj MSU galeriji izložbom pod nazivom 'Lijepo mi je biti tu'. Izložba se otvara u petak, 14. prosinca u 19 sati, a moći će se razgledati do 30. prosinca o.g.
 
izložba

Izložba 'Srednjovjekovni simboli' u Splitu

U četvrtak, 13. prosinca u 19 sati, u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu otvara se izložba 'Srednjovjekovni simboli'.  
 
izložba

Izložba božićnih jaslica u Hrvatskom domu Vukovar

Izložba božićnih jaslica vukovarskih vrtića i osnovnih škola otvara se u četvrtak, 13. prosinca 2018. godine u 12 sati, u predvorju Hrvatskoga doma Vukovar.
 
izložba

Izložba Marike Vicari & Jerneja Forbicija u Puli

U Galeriji Poola, u četvrtak 13. prosinca 2018. u 19 sati, otvara se izložba 'Negated landscapes' autora Marike Vicari (Italija) i Jerneja Forbicija (Slovenija). Na dan otvorenja izložbe, od 12 sati, održat će se razgovor s umjetnicima. Izložba će se moći pogledati do 3. siječnja 2019.
 
izložba

Izložba Josipa Pina Ivančića u Novigradu

Otvorenje izložbe Josipa Pina Ivančića u Galeriji Rigo u Novigradu održat će se u petak, 14. prosinca 2018. u 18 sati. 
 
izložba

Prvi Samoborski salon

U srijedu, 12. prosinca u 19 sati, u Centru za mlade Bunker otvara se prvi Samoborski Salon. Izložba ostaje otvorena do 20. siječnja 2019.
 
izložba

Izložba Zdravka Dvojkovića u Vukovaru

Izložba Zdravka Dvojkovića pod nazivom 'Impresije Dunava i mora' otvara se 12. prosinca 2018. u 19 sati, u Gradskom muzeju Vukovar, Mramorna dvorana Dvorca Eltz, u sklopu XXI. Vukovarskih adventskih svečanosti.
 
izložba

Orijentalna glazbala akademskog kipara Stipana Kujundžića

Izložba 'Stipan Kujundžić – orijentalna glazbala' obuhvaća rezultate višegodišnjih istraživanja daleke i blisko istočnjačke narodne glazbene baštine i gudalačkih instrumenata, jednako kao i takvih glazbala u regiji. Prigodom otvorenja izložbe, 17. prosinca u 19 sati u Arheološkom muzeju u Zagrebu, autor Stipan Kujundžić i lutnjist Igor Paro izvest će nekoliko improvizacija na glazbalima.
 
izložba

Izložba Željka Karaule u Zaprešiću

Otvorenje samostalne izložbe slika Željka Karaule, održat će se u srijedu, 12. prosinca u 19 sati, u Muzeju Matija Skurjeni. 
 
izložba

Izložba umjetničkih radova profesora ŠPUD-a, Zagreb

Svečano otvorenje izložbe umjetničkih radova profesora ŠPUD-a, Zagreb, i obilježavanje 136-og rođendan ŠPUD-a, održat će se 10. prosinca 2018. u 19 sati, u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi u Zagrebu.  
 
izložba

Izložba Maje Vukina Bogović u 'Mimari'

Otvorenje samostalne izložbe akademske umjetnice Maje Vukina Bogović pod nazivom 'Process < Progress' održat će se u četvrtak, 13. prosinca 2018. u 19 sati, u Muzeju Mimara u Zagrebu. 
 
izložba

Mladi karlovački umjetnici: Iva Katušin i Dalibor Juras

Gradski muzej Karlovac pokrenuo je novi izložbeni ciklus 'Mladi karlovački umjetnici'.  
 
izložba

Izložba 'Dora Kovačević - Baština' u Vukovaru

Izložba slika i skulptura umjetnice Dore Kovačević pod nazivom 'Baština' otvara se u utorak, 12. prosinca u 18 sati, u Gradskom muzeju Vukovar - Galerija Oranžerija, u sklopu programa XXI. Vukovarskih adventskih svečanosti. 
 
izložba

Izložba članova HULULK-a i njihovih gostiju 'U susret Božiću'

Hrvatska udruga likovnih umjetnika i likovnih kritičara poziva na otvorenja izložbi 'U susret Božiću'. Otvorenje izložbe održat će se 16. XII. 2018. u 12:30 u Izložbenom prostoru HULULK-a, Vugrovec Donji, Sesvete, te 19. XII. 2018. u 19:00, u Galeriji Zrinski u Zagrebu. Izložbe se mogu pogledati do 31. siječnja 2019.
 
natječaj

Natječaj za predstavljanje umjetnika na portalu 'Zagrebački likovni umjetnici' u 2019.

HDLU Zagreb poziva umjetnike na predstavljanja na portalu 'Zagrebački likovni umjetnici' u 2019. godini. Natječaj je otvoren do 10. siječnja 2019. 
 
izložba

Izložba Matka Trebotića u Splitu

Izložba Matka Trebotića 'Pedeset godina samoće', kojom taj hrvatski umjetnik obilježava 50 godina od svoje prve samostalne izložbe, otvorena je u petak u Dioklecijanovim podrumima u Splitu. 
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencijalni program za mlade vizualne umjetnike

European Investment Bank (EIB) Institute najavljuje novu ediciju programa pod nazivom Artists Development Programme (ADP), za koji traže dva mlada vizualna umjetnika (rođena nakon 1. siječnja 1984.) iz Hrvatske, Bugarske, Cipra, Estonije, Latvije, Litve i Rumunjske. Riječ je o umjetničkoj rezidenciji u trajanju od 6 tjedana koja će se održavati u Luksemburgu, a koju će voditi Jorma Puranen (Finska). Prijave se primaju do 23. siječnja 2019., u ponoć!
 
izložba

Skupna izložba 'Okoliš sjećanja'

U subotu, 1. prosinca u 20 sati, u Galeriji 90-60-90 u Zagrebu otvara se izložba 'Okoliš sjećanja 2016./2018. - umjetnost kao otpor represiji' koja se sastoji od radova 40-ak umjetnika koji su nakon posjete logoru na Golom otoku kao reakciju na viđeno izveli svoj umjetnički rad. 
 
izložba

Izložba Nenada Marasovića u Varaždinu

U povodu Dana grada Varaždina u srijedu, 5. prosinca, u Salonu palače Sermage, u 19 sati otvara se izložba slika Nenada Marasovića, koju organiziraju Galerijski centar Varaždin i Gradski muzej Varaždin.  
 
izložba

'Marine i krajobrazi', izložba iz fundusa MG, predstavlja se u Čapljini

Izložba iz fundusa Moderne galerije u Zagrebu - Marine i krajobrazi - blažena znamenja hrvatskog slikarstva novoga doba održava se u Čapljini od 15. prosinca do 19. siječnja 2019. 
 
izložba

'Humanitarci za sjemeništarce', humanitarna izložba u Zadru

Otvaranje humanitarne izložbe 'Humanitarci za sjemeništarce' održat će se u petak, 7. prosinca 2018. u 12 sati, u prostorijama Narodnog muzeja u Zadru.
 
izložba

Retrospektivna izložba fotografija Ivice Nikolca u Rijeci

Izložba Ivice Nikolca – 'Prisutna odsutnost' otvara se u galeriji Kortil u Rijeci, u srijedu, 28. studenoga 2018. u 19,30 sati, a bit će postavljena do 15. prosinca.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>