info - vizualne umjetnosti


izložba

Predstavljanje projekta 'Komunikacija' u Grožnjanu

Predstavljanje selektiranog, kolektivnog, tematskog, likovnog projekta 'Komunikacija' / 'Comunicazione' održat će se u Gradskoj galeriji Fonticus u Grožnjanu, u subotu, 15. lipnja 2019. u 20 sati.
 
natječaj

Javni poziv za privremene umjetničke projekte u javnom prostoru / 'Prepoznavanje odsustva'

Javni poziv 'Prepoznavanje odsustva' raspisuje Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka (Memorijalni centar Lipa pamti), a program se provodi u partnerstvu s MMSU iz Rijeke i TD Rijeka 2020 d.o.o., kao dio programskog pravca Doba moći u projektu Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Rok za prijavu je 25. kolovoza 2019.
 
izložba

Izložba 'Marjan – što jest i tu je'

U utorak, 18. lipnja 2019. godine u 20 sati, u Galeriji Emanuel Vidović otvara se izložba 'Marjan – što jest i tu je' u organizaciji Muzeja grada Splita. Autorica izložbe je Nela Žižić.
 
izložba

Izložba Josipa Gregurića u Hlebinama

Otvorenje samostalne izložbe Josipa Gregurića 'Slikarstvo nade – nostalgične vizije izgubljenog vremena' bit će upriličeno u subotu, 15. lipnja u 19 sati, u Galeriji naivne umjetnosti, Hlebine.
 
izložba

Izložba Helene Rubčić u Karlovcu

KA-MATRIX u sklopu programa Nova kultura_Hibridni grad 019., predstavlja prostornu instalaciju zagrebačke umjetnice Helene Rubčić pod nazivom Say. Otvorenje izložbe je u subotu, 15. lipnja u 20 sati, na Maloj sceni Hrvatskog doma.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji CEKAO u 2020.

Pučko otvoreno učilište Zagreb poziva umjetnike i kustose da dostave svoje prijavnice za izlaganje u galeriji CEKAO za 2020. godinu. Prijaviti se mogu samostalne i skupne izložbe, ili kustoske koncepcije. Natječaj je otvoren do 11. srpnja 2019.
 
izložba

Godišnja izložba - kostimografija / scenografija / lutke

Otvorenje Godišnje izložbe radova studenata Odsjeka za kreativne tehnologije održat će se 14. lipnja 2019. u 18 sati na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku (Sveučilišni kampus – zgrada br. 18). Izložba ostaje otvorena do 20. lipnja o.g.
 
izložba

Izložba Zdravka Kopasa u Rovinju

U Galeriji sv. Tome, Muzeja grada Rovinja, u srijedu 12. lipnja 2019. u 21 sat, samostalnom izložbom slika predstavit će se umjetnik Zdravko Kopas. Izložba je naslovljena 'Kaleidoskop', a moći će se razgledati do 30. lipnja.
 
izložba

Izložba Davora Dmitrovića u Galeriji Šira

Otvorenje prve samostalne izložbe Davora Dmitrovića pod nazivom 'Dođe tako čovjeku' održat će se u četvrtak, 13. lipnja 2019. godine u 19 sati, u Galeriji Šira u Zagrebu. Izložba ostaje otvorena do 27. lipnja.
 
izložba

Izložba Jože Tisnikara u Zbirci Kljaković i Likovnom Centru

Otvorenje izložbe slika slovenskog slikara Jože Tisnikara iz Zbirke Pigmalion, održat će se u prostoru Zbirke Joze Kljakovića i Likovnom Centru grada Zagreba, u četvrtak 13. lipnja 2019. u 19 sati.
 
izložba

Blaga Thyssen-Bornemisza kolekcije: od renesanse do modernog

Svečano otvorenje nove sezone franjevačkog samostana Lopud1483 i jedinstvene izložbe u organizaciji tvrtke Arcus Dalmatia pod nazivom 'Blaga Thyssen-Bornemisza kolekcije: od renesanse do modernog' održat će se u subotu, 15. lipnja 2019. u samostanu Gospe od Špilice na otoku Lopudu, s početkom u 17:30 sati.
 
natječaj

Natječaj Centra za mlade Bunker za izlaganje u 2020.

Pozivaju se mladi umjetnici da se prijave na natječaj za izlaganje u Centru za mlade Bunker, Samobor, u 2020. godini. Prijave se primaju do 30. lipnja 2019.
 
izložba

Fragmentašice i fragmentaši u Muzeju suvremene umjetnosti

Pod motom 'Mladost (ni)je ludost' još su jedni Erste fragmenti iznjedrili novu generaciju mladih umjetnika/ca. Između više od 150 pristiglih prijava, otkupljeni su radovi 9 najboljih – Grgur Akrap, Denis Butorac, Tea Jurišić, Jelena Petric, Ivan Prerad, Domagoj Rogina, Klara Rusan, Lana Stojićević, Diana Trohar. Ti će radovi biti predstavljeni na izložbi u zagrebačkom MSU, koja se otvara 12. lipnja.
 
izložba

Izložba skulptura Marina Studina u Trogiru

Muzej grada Trogira i Muzej grada Kaštela nastavljaju uspješnu međumuzejsku suradnju izložbom skulptura Marina Studina koja će se otvoriti u srijedu, 12. lipnja 2019. u 20:00 sati, u trogirskoj Galeriji Cate Dujšin Ribar.
 
izložba

Nenad Opačić: Skulpture 2016. – 2019., izložba u GMV

Izložba skulptura Nenada Opačića 'Skulpture 2016. – 2019.' otvara se u varaždinskoj palači Sermage (GMV) u subotu, 15. lipnja 2019. u 12 sati, a priređuje se u povodu 70 godina umjetnikova života i 55 godina od prvog samostalnog izlaganja.        
 
izložba

'Magični botanički vrt' u Galeriji ULUPUH

Izložba 'Magični botanički vrt', treće izdanje kustoskog projekta Keramički laboratorij, otvara se u Galeriji ULUPUH u Zagrebu, u srijedu, 12. lipnja u 19 sati. Izložba će se moći razgledati do 26. lipnja.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji Šira u 2020.

Sveučilište u Zagrebu, Akademija likovnih umjetnosti, raspisuje Natječaj za izlaganje u Galeriji Šira u 2020. godini. Prijave se primaju do 20. kolovoza 2019.
 
predavanje, tribina

Predavanje Vinka Penezića - Made in Japan

Predavanje naslovljeno 'Made ina Japan' održat će Vinko Penezić, član suradnik Razreda za likovne umjetnosti HAZU, u četvrtak, 13. lipnja 2019. s početkom u 18 sati, u dvorani Knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na Strossmayerovu trgu 14 u Zagrebu.
 
izložba

Lana Stojićević izlaže u Kulturnom centru Beograda

Samostalna izložba vizualne umjetnice Lane Stojićević otvara se 6. lipnja u Kulturnom centru Beograda.
 
izložba

Izložba Darije Nonveiller Šesto u Galeriji Prica

Otvorenje samostalne izložbe fotografija Darije Nonveiller Šesto pod nazivom 'Makro svijet' održat će se u utorak, 4. lipnja 2019. u 20 sati, u maloj dvorani Galerije Prica u Samoboru. Izložba ostaje otvorena do 27. lipnja 2019.
 
izložba

Izložba Marka Tadića 'Dužnost dokumentiranja' u Koprivnici

U petak, 31. svibnja u 20 sati, u koprivničkoj AK galeriji otvara se samostalna izložba Marka Tadića 'Dužnost dokumentiranja' koja će predstaviti njegov istoimeni rad, prvi put izložen u Galeriji Spot u Zagrebu krajem 2017. godine.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Salonu Galić u 2020.

Hrvatska udruga likovnih umjetnika (HULU-Split) raspisuje natječaj za izlaganje u Salonu Galić u 2020. godini. Natječaj je otvoren od 30. svibnja do 1. srpnja 2019. godine.
 
izložba

Izložba 'Matrica' Jagora Bučana u zagrebačkoj Galeriji Kaj

Izložba 'Matrica' Jagora Bučana otvara se u četvrtak u zagrebačkoj Galeriji Kaj, gdje će se izložiti dvanaest crteža iz istoimenog ciklusa tog akademskog slikara.
 
izložba

Izložba 'Ljubav i otpor Ivane Popović' gostuje u Krku

Otvorenje retrospektivne izložbe Ivane Popović u Galeriji Decumanus u Krku, održat će se u dva termina - 1. lipnja te 21. lipnja 2019. u 21 sat. Izložba će se predstaviti u dva izložbena ciklusa.
 
izložba

Kristian Kožul: Sisyphus exalted. Exercising repetitions

Izložba Kristijana Kožula otvara se u prostoru Zbirke Richter, Vrhovec 38, u subotu, 1. lipnja 2019. u 12.00 sati.
 
izložba

Izložba radova finalista i proglašenje dobitnika Nagrade Radoslav Putar 2019.

Institut za suvremenu umjetnost, Zagreb, i Muzej Moderne i suvremene umjetnosti, Rijeka, pozivaju na izložbu radova finalista i proglašenje dobitnika Nagrade Radoslav Putar 2019. Otvorenje izložbe i proglašenje dobitnika održat će se u riječkom Malom salonu, u četvrtak, 6. lipnja 2019. u 20:00 sati. Izložba ostaje otvorena do 11. srpnja 2019.
 
izložba

Rijeka mini art 2018. - izložba nagrađenih autora

Izložba nagrađenih autora drugog salona umjetnosti minijature, Rijeka mini art 2018., održat će se u Galeriji Juraj Klović u Rijeci od 30. svibnja do 13. lipnja 2019. Otvorenje izložbe bit će u četvrtak u 20 sati.
 
izložba

Izložba 'Par – Nepar' u Galeriji Pik u Rabu

U Galeriji 'Pik' u Rabu, u petak 31. svibnja u 21 sat, otvara se izložba radova iz zbirke Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, Rijeka, pod nazivom 'Par - Nepar'.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u galeriji Crta u 2020.

Galerija Crta raspisuje natječaj za prijedlog programa galerije Crta u 2020. godini. Rok za podnošenje prijava je 1. srpnja 2019. godine.
 
izložba

Montelupo Rosso Secret: Devet stoljeća toskanske keramike

Više od devet stoljeća povijesti toskanske umjetnosti i obrta koja još uvijek čuva tajnu slavnog crvenog pigmenta – nazvanog Rosso di Montelupo, bit će prikazano u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu, od 30. svibnja do 9. lipnja 2019.
 
izložba

Izložba u Kući Bukovac u Cavtatu - 'Vlaho Bukovac i Jaroslav Čermák'

U subotu, 25. svibnja 2019. godine u 19:30 sati, u Kući Bukovac u Cavtatu otvorit će se izložba 'Vlaho Bukovac i Jaroslav Čermák. Ideja umjetnosti u Hrvatskoj u 19. stoljeću'.
 
izložba

Lana Stojićević: Bilo koje mjesto u bilo kojem gradu

Izložba Lane Stojićević pod nazivom 'Bilo koje mjesto u bilo kojem gradu' otvara se u nedjelju, 26. svibnja 2019. u 20:00 sati, u Muzeju općine Jelsa – galeriji Kravata, a moći će se razgledati do 13. lipnja o.g.
 
izložba

Izložba Ene Čuček u ADU Galeriji f8

U ponedjeljak, 27. svibnja 2019. u 19 sati, u ADU Galeriji f8 u Zagrebu, otvara se izložba 'Ponekad crveno, ponekad prozirno, ponekad oboje', mlade likovne umjetnice Ene Čuček, studentice Novih medija na Akademiji likovnih umjetosti. 
 
izložba

'Kutija za kutiju', izložba Eve Herceg

U četvrtak, 23. svibnja u 19 sati, u ISO-Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi u Zagrebu otvara se izložba mlade autorice Eve Herceg pod nazivom 'Kutija za kutiju'. 
 
izložba

Selma Selman: Evropa Boss Light

Izložba Selme Selman, mlade umjetnice iz Bihaća koja živi i radi u SAD-u i Europi, predstavlja se u galeriji Poola u Puli, od 30. svibnja do 21. lipnja 2019. Otvorenje izložbe održat će se u četvrtak, 30. svibnja u 20 sati.
 
izložba

'Zastave', izložba Ane Mušćet u MMSU

U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci do 30. lipnja o.g. može se razgledati samostalna izložba Ane Mušćet 'Zastave'. 
 
natječaj

Natječaj Galerije 'Razvid' za izlaganje u 2020.

Galerija 'Razvid', POU Zaprešić, poziva umjetnike da sudjeluju u natječaju za izlaganje u 2020. godini. Natječaj je otvoren za sve umjetničke tehnike i medije. Prijave se primaju do 21. lipnja 2019. godine. 
 
natječaj

Natječaj Galerije Događanja za izlaganje u 2020.

Galerija Događanja poziva umjetnike da se prijave na natječaj za izlaganje u 2020. godini. Na natječaj se mogu prijaviti umjetnici svih vizualnih područja. Rok prijave je 20. lipnja 2019. godine.
 
izložba, djeca, mladi

Otvorenje tradicionalne školske izložbe u Galeriji Emanuela Vidovića

Galerija Emanuela Vidovića ove godine ugostit će tradicionalnu izložbu učeničkih radova Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split.
 
natječaj

Summer School as School 2019 / Stacion – Center for Contemporary Art Prishtina

Stacion – Center for Contemporary Art Prishtina, Kosovo, najavljuje ovogodišnju međunarodnu ljetnu školu - Summer School as School 2019, koja će se održavati u Prištini, Kosovo, u periodu između 5. i 21. kolovoza 2019. Prijave se primaju do 15. lipnja 2019.
 
izložba

Skupna izložba 'Igra boja'

Skupna izložba 'Igra boja' otvara se u srijedu, 22. svibnja u 19.00 sati, u Galeriji Slovenskog doma u Zagrebu, Masarykova 13/I.
 
izložba

Izložba 'Moja domovina' u Galeriji MORH-a

U Galeriji MORH-a 'Zvonimir' u Zagrebu, u utorak, 21. svibnja 2019. u 18 sati, otvara se izložba umjetnika Božidara Bednjanca – Ogija.
 
nagrada

Dodijeljene 12. HT nagrade za suvremenu umjetnost, 1. nagrada Damiru Očku

Damir Očko, Andreja Kulunčić i Sven Klobučar dobitnici su ovogodišnjih, 12. HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost koje su dodijeljene u petak u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) u Zagrebu.
 
natječaj

Poziv za izlaganje u Galeriji Prica, POU Samobor, u 2020.

Pozivaju se umjetnici da sudjeluju u natječaju za izlaganje u Galeriji Prica, POU Samobor, u 2020. godini. Prijave se primaju do 14. srpnja 2019. godine.
 
izložba

Romano Baričević: '5,5'

Otvorenje izložbe Romana Baričevića '5,5' održat će se u petak, 17. svibnja 2019. godine u 19 sati, u Galeriji Koprivnica, Zrinski trg 9.
 
obljetnica, proslava

Izložba Ivana Meštrovića u Gradskom muzeju Bjelovar

Gradski muzej Bjelovar obilježit će 70. godišnjicu osnutka u subotu 18. svibnja izložbom Ivana Meštrovića i multimedijskim projektom bjelovarskog rock benda Zayn, koji će se sastojati od audio-vizualne izložbe i koncerta.
 
natječaj

Natječaj Galerije Oblok za izlaganje u 2020.

Galerija Oblok (Knjižnica Sesvete) otvorila je natječaj za izlaganje u 2020. godini. Prijave se primaju do 20. lipnja 2019. 
 
izložba

Izložba 'Between There and There: the Third Place of Belonging' gostuje u Antwerpenu

Izložba 'Između tamo I tamo: treće mjesto pripadanja' otvorit će se 16. 5. 2019. u Galeriji Out of Sight u Antwerpenu. Izložba je dio projekta 'Između tamo I tamo: antomija privremenih migracija' kustosica Irene Bekić i Duge Mavrinac (IPAK – istraživački projekti i autorske koncepcije).
 
izložba

Izložba Roberta Paulette u MUO-u

Istarski umjetnik, akademski slikar Robert Pauletta u Muzeju za umjetnost i obrt prvi će put publici predstaviti svoje recentne radove na izložbi naziva 'Suton & zora'. Izložba se otvara u utorak, 14. svibnja, i trajat će do 9. lipnja.  
 
izložba

HMI: Izložba umjetnice Katarine Vuković iz Čilea

Multimedijalna izložba dizajnerice, likovne umjetnice i savjetnice za kulturu Katarine Vuković iz Čilea 'Dom - Zapis sjećanja za tijelo' otvara se u srijedu, 15. svibnja u Hrvatskoj matici iseljenika (HMI) u okviru Petih Dana čileanske kulture u Hrvatskoj, najavila je u četvrtak Matica.  
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>