info - vizualne umjetnosti


izložba

Izložba Marike Vicari & Jerneja Forbicija u Puli

U Galeriji Poola, u četvrtak 13. prosinca 2018. u 19 sati, otvara se izložba 'Negated landscapes' autora Marike Vicari (Italija) i Jerneja Forbicija (Slovenija). Na dan otvorenja izložbe, od 12 sati, održat će se razgovor s umjetnicima. Izložba će se moći pogledati do 3. siječnja 2019.
 
izložba

Izložba Josipa Pina Ivančića u Novigradu

Otvorenje izložbe Josipa Pina Ivančića u Galeriji Rigo u Novigradu održat će se u petak, 14. prosinca 2018. u 18 sati. 
 
izložba

Prvi Samoborski salon

U srijedu, 12. prosinca u 19 sati, u Centru za mlade Bunker otvara se prvi Samoborski Salon. Izložba ostaje otvorena do 20. siječnja 2019.
 
izložba

Izložba Zdravka Dvojkovića u Vukovaru

Izložba Zdravka Dvojkovića pod nazivom 'Impresije Dunava i mora' otvara se 12. prosinca 2018. u 19 sati, u Gradskom muzeju Vukovar, Mramorna dvorana Dvorca Eltz, u sklopu XXI. Vukovarskih adventskih svečanosti.
 
izložba

Orijentalna glazbala akademskog kipara Stipana Kujundžića

Izložba 'Stipan Kujundžić – orijentalna glazbala' obuhvaća rezultate višegodišnjih istraživanja daleke i blisko istočnjačke narodne glazbene baštine i gudalačkih instrumenata, jednako kao i takvih glazbala u regiji. Prigodom otvorenja izložbe, 17. prosinca u 19 sati u Arheološkom muzeju u Zagrebu, autor Stipan Kujundžić i lutnjist Igor Paro izvest će nekoliko improvizacija na glazbalima.
 
izložba

Izložba Željka Karaule u Zaprešiću

Otvorenje samostalne izložbe slika Željka Karaule, održat će se u srijedu, 12. prosinca u 19 sati, u Muzeju Matija Skurjeni. 
 
izložba

Izložba umjetničkih radova profesora ŠPUD-a, Zagreb

Svečano otvorenje izložbe umjetničkih radova profesora ŠPUD-a, Zagreb, i obilježavanje 136-og rođendan ŠPUD-a, održat će se 10. prosinca 2018. u 19 sati, u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi u Zagrebu.  
 
izložba

Izložba Maje Vukina Bogović u 'Mimari'

Otvorenje samostalne izložbe akademske umjetnice Maje Vukina Bogović pod nazivom 'Process < Progress' održat će se u četvrtak, 13. prosinca 2018. u 19 sati, u Muzeju Mimara u Zagrebu. 
 
izložba

Mladi karlovački umjetnici: Iva Katušin i Dalibor Juras

Gradski muzej Karlovac pokrenuo je novi izložbeni ciklus 'Mladi karlovački umjetnici'.  
 
izložba

Izložba 'Dora Kovačević - Baština' u Vukovaru

Izložba slika i skulptura umjetnice Dore Kovačević pod nazivom 'Baština' otvara se u utorak, 12. prosinca u 18 sati, u Gradskom muzeju Vukovar - Galerija Oranžerija, u sklopu programa XXI. Vukovarskih adventskih svečanosti. 
 
izložba

Izložba članova HULULK-a i njihovih gostiju 'U susret Božiću'

Hrvatska udruga likovnih umjetnika i likovnih kritičara poziva na otvorenja izložbi 'U susret Božiću'. Otvorenje izložbe održat će se 16. XII. 2018. u 12:30 u Izložbenom prostoru HULULK-a, Vugrovec Donji, Sesvete, te 19. XII. 2018. u 19:00, u Galeriji Zrinski u Zagrebu. Izložbe se mogu pogledati do 31. siječnja 2019.
 
natječaj

Natječaj za predstavljanje umjetnika na portalu 'Zagrebački likovni umjetnici' u 2019.

HDLU Zagreb poziva umjetnike na predstavljanja na portalu 'Zagrebački likovni umjetnici' u 2019. godini. Natječaj je otvoren do 10. siječnja 2019. 
 
izložba

Izložba Matka Trebotića u Splitu

Izložba Matka Trebotića 'Pedeset godina samoće', kojom taj hrvatski umjetnik obilježava 50 godina od svoje prve samostalne izložbe, otvorena je u petak u Dioklecijanovim podrumima u Splitu. 
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencijalni program za mlade vizualne umjetnike

European Investment Bank (EIB) Institute najavljuje novu ediciju programa pod nazivom Artists Development Programme (ADP), za koji traže dva mlada vizualna umjetnika (rođena nakon 1. siječnja 1984.) iz Hrvatske, Bugarske, Cipra, Estonije, Latvije, Litve i Rumunjske. Riječ je o umjetničkoj rezidenciji u trajanju od 6 tjedana koja će se održavati u Luksemburgu, a koju će voditi Jorma Puranen (Finska). Prijave se primaju do 23. siječnja 2019., u ponoć!
 
izložba

Skupna izložba 'Okoliš sjećanja'

U subotu, 1. prosinca u 20 sati, u Galeriji 90-60-90 u Zagrebu otvara se izložba 'Okoliš sjećanja 2016./2018. - umjetnost kao otpor represiji' koja se sastoji od radova 40-ak umjetnika koji su nakon posjete logoru na Golom otoku kao reakciju na viđeno izveli svoj umjetnički rad. 
 
izložba

Izložba Nenada Marasovića u Varaždinu

U povodu Dana grada Varaždina u srijedu, 5. prosinca, u Salonu palače Sermage, u 19 sati otvara se izložba slika Nenada Marasovića, koju organiziraju Galerijski centar Varaždin i Gradski muzej Varaždin.  
 
izložba

'Marine i krajobrazi', izložba iz fundusa MG, predstavlja se u Čapljini

Izložba iz fundusa Moderne galerije u Zagrebu - Marine i krajobrazi - blažena znamenja hrvatskog slikarstva novoga doba održava se u Čapljini od 15. prosinca do 19. siječnja 2019. 
 
izložba

'Humanitarci za sjemeništarce', humanitarna izložba u Zadru

Otvaranje humanitarne izložbe 'Humanitarci za sjemeništarce' održat će se u petak, 7. prosinca 2018. u 12 sati, u prostorijama Narodnog muzeja u Zadru.
 
izložba

Retrospektivna izložba fotografija Ivice Nikolca u Rijeci

Izložba Ivice Nikolca – 'Prisutna odsutnost' otvara se u galeriji Kortil u Rijeci, u srijedu, 28. studenoga 2018. u 19,30 sati, a bit će postavljena do 15. prosinca.
 
izložba

Dvije gostujuće izložbe u vinkovačkoj galeriji 'Slavko Kopač'

Franjevački muzej i galerija Široki Brijeg i Galerija likovnih umjetnosti 'Slavko Kopač' u Vinkovcima i ove godine nastavljaju dugogodišnju suradnju. 
 
najave

45 godina na umjetničkoj sceni - Josip Pino Ivančić

Zagrebačka Galerija događanja najavljuje izložbu 'Mojih prvih 45 električarskih na Art sceni' kojom će performer, likovni umjetnik i glazbenik J. I. Pino obilježiti 45 godina aktivnog djelovanja na umjetničkoj sceni. Otvorenje izložbe održat će se u utorak, 27. studenog u 19 sati. 
 
izložba

Izložba 'Ljubo Ivančić: Vama' u Novoj Gradišci

Otvorenje izložbe slika i crteža 'Ljubo Ivančić: Vama' održat će se u Gradskom muzeju Nova Gradiška 29. studenoga u 19 sati.  
 
natječaj

Nuova Accademia di Belle Arti otvara kampus u Rimu

NABA - Nuova Accademia di Belle Arti otvara novi kampus u Rimu te poziva na prijave za BA program i ljetne programe u vizualnim umjetnostima, u akademskoj godini 2019/2020. 
 
izložba

Izložba Andrije Maurovića u MSU Zagreb

Izložba Andrije Maurovića pod nazivom 'Između političkih ideologija i pornografije' otvara se u srijedu, 28. studenoga u 18 sati, u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb. 
 
izložba

Lav Paripović izlaže u Galeriji SC

U sklopu projekta 'Oni dolaze…' predstavit će se umjetnik Lav Paripović s izložbom 'Totalka'. Otvorenje izložbe održat će se u srijedu, 28. studenoga, u Galeriji SC s početkom u 20 sati. Izložba je otvorena do 5. prosinca o.g.
 
izložba

Igor Eškinja — Zlatni prsti Louvrea

Ustanova za kulturu Galerija Kula poziva na otvorenje izložbe Igora Eškinje 'Zlatni prsti Louvrea' koje će se održati u splitskoj Galeriji Kula, u petak 30. studenog 2018. u 19.00 sati. Izložba ostaje otvorena do 27. siječnja 2019.    
 
izložba

Izložba 'Stoljeće tekstila' posvećena stotoj obljetnici djelovanja Varteksa

Varteks d.d. i Gradski muzej Varaždin organizatori su izložbe 'Stoljeće tekstila', kojom se obilježava stotinu godina djelovanja najveće varaždinske tekstilne industrije, Varteksa. Izložba se otvara u sklopu Srijede u Muzeju, u palači Herzer, 28. studenoga ove godine, s početkom u 19 sati.  
 
izložba

Izložba 'Zagrebačka serigrafija' u Kabinetu grafike HAZU

Otvorenje izložbe 'Zagrebačka serigrafija' održat će se u ponedjeljak, 26. studenoga s početkom u 19 sati, u Kabinetu grafike HAZU u Zagrebu. 
 
izložba

Izložba Milana Zoričića u Splitu

Samostalna izložba autora Milana Zoričića naziva 'Tijela od boje' otvorit će se u srijedu, 28. studenoga u 19 sati, u Sveučilišnoj galeriji 'Vasko Lipovac'.
 
izložba

Izložba (nikad viđenih) crteža Cate Dujšin Ribar u Trogiru

U subotu, 24. studenog 2018. godine u 19 sati, u Galeriji Cate Dujšin Ribar u Trogiru otvara se izložba 'Catini crteži' na kojoj će se prvi put očima javnosti prikazati izbor crteža vrsne slikarice Cate Dujšin Ribar iz mape s 320 crteža koju je Muzeju grada Trogira darovao prof. Ivo Delalle. 
 
izložba

Alma Orlić: Iskre djetinjstva u portretu

Izložba Alme Orlić: 'Iskre djetinjstva u portretu' otvara se 27. studenoga u 19 sati u Studiju Moderne galerije Josip Račić u Zagrebu. 
 
izložba

Izložba Ivana Kolovrata u Splitu

Izložba umjetnika Ivana Kolovrata pod nazivom 'Intervali' otvara se u petak, 23. studenoga u 19 sati, u splitskom Salonu Galić i može se razgledati do 8. prosinca 2018.
 
izložba

'Najljepše priče časne sestre Samuele' u Etnografskom muzeju

Retrospektivna izložba 'Najljepše priče časne sestre Samuele' otvara se u Etnografskom muzeju u Zagrebu u subotu, 24. studenoga u 12 sati. Izložba je posvećena 25. godišnjici izložbenog djelovanja časne sestre Samuele Premužić koja je svojim radovima predstavljala Hrvatsku na brojnim međunarodnim izložbama u Europi i Kanadi.
 
izložba

Osam hrvatskih umjetnica izlaže u Indiji

Memories 3. (Other side project) -  grupna izložba osam hrvatskih umjetnica u Indiji održat će se u Niv art centru, New Delhi, od 2. do 16. prosinca 2018.  
 
novo izdanje

Adria Art Annale 2018.

Manifestacija suvremene umjetnosti Adria Art Annale za svoje 31. izdanje odabrala je temu 'Smeće'. Manifestacija se održava u Dioklecijanovim podrumima od 22. studenoga do 5. prosinca 2018.  
 
izložba

Izložba Duje Medića 'Poziv dum Marina Držića' predstavlja se u Vukovaru

Izložba Duje Medića 'Poziv dum Marina Držića' otvara se u Gradskom muzeju Vukovar (Galerija Oranžerija), u četvrtak, 22. studenoga u 18 sati.
 
izložba

Izložba članova DULU 'Žuto obojeno žutim'

U atriju palače Sponza, 22. studenog 2018. u 19:00 sati, otvara se izložba Dubrovačke udruge likovnih umjetnika naziva 'Žuto obojeno žutim'.  
 
natječaj

Natječaj za članove HDLU-a za izvedbu likovnih intervencija u bolničkim prostorima

HDLU raspisuje natječaj za izvedbu likovnih intervencija u bolničkim prostorima i sudjelovanje na edukaciji u okviru projekta Estetizacija i rehumanizacija prostora: Umjetnost u svrhu zdravlja, voditeljice dr. art. Melinde Šefčić. Pravo sudjelovanja imaju isključivo redoviti članovi HDLU-a.   
 
izložba

Izložba Gorana Trbuljaka u MUO-u

U sklopu ciklusa 'Suvremeni umjetnici u Stalnom postavu MUO', čiji je cilj ostvarenje dijaloške situacije između aktualnog Stalnog postava i suvremenog umjetničkog izričaja, gostuje konceptualni umjetnik Goran Trbuljak. Izložba pod nazivom 'Zašto bi netko kupio Glavoper od Gorana Trbuljaka?' otvara se 20. studenoga u 19 sati i moći će se razgledati do 1. travnja 2019.
 
izložba

In memoriam izložba preminulih dalmatinskih umjetnika

Završna izložba 40. Splitskog salona 'Zaboravljeni umjetnici ponovo na sceni' (Jakov Budeša / Zlatan Dumanić / Lucija Jelovac-Rizzi / Maxim  Krstulović / Ivica Tolić) otvara se u Multimedijalnom kulturnom centru, 19. studenoga 2018. u 20 sati. Kustos izložbe je dr. sc. Tonći Šitin.
 
predstavljanje

Predstavljen strip album Nenada Barinića 'Vukovar: Haš'

U Ružičkinoj kući u Vukovaru u četvrtak je u sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. predstavljen strip album vukovarskog strip autora Nenada Barinića 'Vukovar: Haš' čiji je glavni junak nestali hrvatski branitelj Mladen Čupić - Haš, koji je s prijateljima kao dragovoljac otišao 1991. godine iz Vinkovaca braniti Vukovar u kojem mu se gubi svaki trag. 
 
x ostalo

Lauba pokreće prodajni model suradnje s odabranim umjetnicima

Marija Ujević Galetović, Gordana Bakić, Đuro Seder, Duje Jurić, Kristian Kožul, Alem Korkut i umjetnički kolektiv Tarwuk kojeg čine Bruno Pogačnik i Ivana Vukšić - umjetnici su koje će Lauba zastupati u svom prodajnom portfoliju.  
 
izložba

Izložba 'Voli me/ Ne voli me' predstavlja se u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Međunarodna izložba ilustracija 'Voli me/ Ne voli me' autorice Ane Đokić, putuje u Ujedinjene Arapske Emirate. 
 
izložba

Boris Roce: 'Energija' - izložba keramike

Izložba keramike Borisa Roce pod nazivom 'Energija' otvara se u srijedu, 14. studenoga 2018. u 19:30 sati, u Maloj dvorani Galerije Prica u Samoboru.
 
izložba

Galerija Flora: izložba plakata - prezentacija recentnog djelovanja (2014.-2018.)

U sklopu Dana kreativnih i kulturnih industrija, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik 14. studenog poziva na otvorenje izložbe Galerija Flora: izložba plakata - prezentacija recentnog djelovanja (2014.-2018.). Izložba se otvara u Luži u 19.30 sati. Uz izložbu plakata u Luži će biti predstavljen i site – specific rad 1000 notes, umjetnice Cristine David.
 
izložba

Izložba Lava Paripovića u Dioklecijanovim podrumima

Izložba naziva 'No comment' umjetnika Lava Paripovića u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika - Split otvara se u četvrtak, 15. studenoga u 20 sati, u Dioklecijanovim podrumima (zapadni dio) i može se razgledati do 30. ovoga mjeseca. Ovom izložbom HULU ujedno zatvara ovogodišnju izlagačku djelatnost u Dioklecijanovim podrumima. 
 
izložba

Izložba Dražena Pejkovića u Splitu

U petak, 16. studenoga 2018 u 19 sati, u Sveučilišnoj galeriji 'Vasko Lipovac' u Splitu otvara se  izložba 'Kloniranje' autora Dražena Pejkovića.  
 
izložba

Istarski umjetnici izlažu u Varaždinu

U sklopu Srijede u Muzeju, 14. studenoga, u Varaždinu se otvara izložba dvanaestero istarskih likovnih umjetnika, koju s Gradskim muzejom Varaždin organiziraju Gradska galerija Labin, Galerijski centar Varaždin i Galerija Zlati ajngel. Otvorenje izložbe počinje u 19 sati u palači Sermage GMV-a (Trg M. Stančića 3), nastavlja se u Galeriji Zlati ajngel (Gajeva 15) i završava u Galerijskom centru Varaždin (Uska ulica 7). 
 
izložba

Izložba 'PerceiveArt – Leave a Trail' u Galeriji Zvonimir

Grupna izložba 'PerceiveArt – Leave a Trail', organizirana povodom pete obljetnice web stranice PerceiveArt, otvara se u utorak, 13. studenoga 2018. u 20 sati, u Galeriji Zvonimir u Zagrebu. Izložba će se moći pogledati do 27. ovoga mjeseca.   
 
izložba

Izložba Svetislava Cvetkovića u Vukovaru

Izložba umjetnika Svetislava Cvetkovića pod nazivom 'Rub' / 'The Edge' otvara se u Galeriji Oranžerija - Gradski muzej Vukovar, u utorak 13. studenoga u 18 sati.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>