info - novi mediji, digitalna umjetnost


obavijest

Na redizajniranim stranicama objavljen klasik svjetske književnosti

Na redizajniranim mrežnim stranicama projekta Besplatne elektroničke knjige (BEK) objavljen je još jedan svjetski klasik – pripovijest 'Čudnovat slučaj dr. Jekylla i g. Hydea' Roberta Louisa Stevensona, u prijevodu Kristine Vlašić.
 
sajam

7. Reboot Infogamer sajam u Zagrebu

Sedmo izdanje Reboot Infogamer sajma održava se od 21. do 25. studenoga u sedam dvorana Zagrebačkog velesajma, gdje će se predstaviti preko 100 nezavisnih izlagača iz cijele Europe i šire.
 
festival

/'fu:bar/ 2018. — festival glitch umjetnosti

Prvoga vikenda u listopadu počinje četvrti /'fu:bar/, participativno događanje s tematikom greške u novomedijskoj umjetnosti i procesu njenoga nastanka.
 
festival

Vector Hack – prvi svjetski festival analogne vektorske grafike

Vector Hack je prvi ikad Međunarodni festival analogne vektorske grafike koji će se održati od 1. do 4. listopada u Zagrebu (Tehnički muzej), te od 5. do 7. listopada u Ljubljani (kulturni centar osmo/za).
 
obavijest

Besplatne elektroničke knjige: objavljen ženski prozni blok

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige (BEK) tri prozna naslova hrvatskih spisateljica – 'Koliko sam puta okidala s boka' Suzane Matić, 'Tuđi život' Marine Vujčić i 'Iščekivanje' Darije Žilić.
 
izložba

Izložba Electro // Biohack Friendly u Zaprešiću

Izložba Electro // Biohack Friendly predstavlja presjek radova iz višegodišnje intermedijalne produkcije Radionina laba kojima je lab otvorio svoje polje djelovanja kroz simbiozu umjetnosti, znanosti, tehnologije i umjetnosti. Otvorenje izložbe u Galeriji Razvid, POU Zaprešić, održat će se u petak, 31.08.2018. u 20 sati. 
 
natječaj

Currents New Media 2019 (Santa Fe, New Mexico) – prijave

Međunarodni novomedijski umjetnički festival – Currents New Media, predstavlja radove koji pomiču granice umjetnosti i tehnologije. Objavljen je poziv za deseto izdanje izložbe koja će se održati od 7. do 23. lipnja 2019. u gradu Sana Fe, Novi Meksiko, SAD.  
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

STEM auto 2018. – besplatne radionice u Koprivnici

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u projektu STEM auto, u suradnji s Knjižnicom i čitaonicom 'Fran Galović' Koprivnica, organizira besplatnu radionicu programiranja, robotike i digitalne pismenosti za djecu. Radionica se održava u Čitaonici tiska (1. kat) Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica u ponedjeljak, 30.7., s početkom u 10 sati.
 
natječaj

Konstfack University of Arts, Crafts and Design - prijave na doktorske programe

U tijeku su prijave na doktorske programe u umjetnosti, tehnologiji i dizajnu koji se održavaju na Konstfack University College of Arts, Crafts and Design i Royal Institute of Technology (KTH) u Stockholmu. Rok za prijave je 23. kolovoza 2018., a primaju se četiri kandidata!
 
obavijest

Besplatne elektroničke knjige: Više od milijun i pol čitanja e-knjiga

U prvom je polugodištu 120 tisuća korisnika preuzelo na svoje uređaje 35 tisuća e-knjiga, dok ih je online čitano više od 53 tisuće. Ukupno je dosad čitano i/ili preuzeto više od milijun i pol e-knjiga.
 
izložba

Izložba Nadije Mustapić i Tonija Meštrovića 'Pogled s Golog Brda'

Izložba umjetnice Nadije Mustapić i umjetnika Tonija Meštrovića u Studiu Golo Brdo, Rovinjsko Selo, otvara se u petak, 22. lipnja 2018. u 20.30 sati.
 
natječaj

Otvoren je natječaj za Nagradu za književnost na društvenim mrežama

Udruga Kultipraktik raspisuje natječaj za dodjelu godišnje Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama. Nagrada se dodjeljuje na KaLibar festivalu u Zadru, a sastoji se od nastupa na festivalu, priznanja i objave knjige kod uglednog izdavača sa svim pripadajućim autorskim pravima, te eventualno od sponzorskih financijskih i robnih donacija. Prijaviti se treba do 15. 7. 2018.!
 
okrugli stol

'Utjecaj Strategije jedinstvenog digitalnog tržišta na kulturu i medije u Hrvatskoj'

U sklopu aktivnosti Jean Monnet projekta 'EU kompetencije i nacionalne kulturne politike: kritički dijalozi' (CULPOL), Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) organizira međunarodni okrugli stol 'Utjecaj Strategije jedinstvenog digitalnog tržišta na kulturu i medije u Hrvatskoj' koji će se održati u Vijećnici Pravnog fakulteta u Zagrebu od 19. do 20. travnja 2018.
 
obavijest

Kamen na cesti: granice, opresija i imperativ solidarnosti

Centar za ženske studije, u suradnji s Odsjekom za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, predstavlja elektronički zbornik 12 radova pod nazivom 'Kamen na cesti: granice, opresija i imperativ solidarnosti', zbornik radova sa znanstvenog skupa 'Marija Jurić Zagorka – život, djelo, nasljeđe / Preko granica: opresija i imperativ solidarnosti' održanog 25.-26. studenog 2016. u sklopu 10. Dana Marije Jurić Zagorke.
 
radionica, kolonija

Radionica ‘ArduTouch synthesizer’ Mitcha Altmana

Radionica ‘ArduTouch synthesizer’ pod vodstvom američkog izumitelja i hakera Mitcha Altmana održava se u utorak i srijedu, 27. i 28. ožujka, od 18 do 21 sati u Radioninom labu na adresi Kruge 48/2. Mitch Altman nalazi se u Radioni na rezidencijalnom programu hacker-in-residence tijekom ožujka i travnja 2018. radeći zajedno sa zajednicom laba. Prijave se primaju do 25. ožujka 2018.!
 
predstavljanje

Predstavljanje pjesničkog portala 'Pjesnici Ane Horvat'>>>

 
 
nagrada

Prva mobilna aplikacija NSK 'Pozdrav iz Zagreba' jedna je od najboljih marketinških kampanja knjižnica u svijetu

Mobilna aplikacija 'Pozdrav iz Zagreba' Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu proglašena je jednom od najboljih svjetskih kampanja knjižnica na ovogodišnjem natječaju za IFLA-inu međunarodnu nagradu za marketing BibLibre za 2018. godinu.
 
natječaj

Centar za mlade Bunker - poziv za izlaganje

Pozivaju se mladi i umjetnici starosne dobi 15 – 30 godina života da šalju prijave za izlaganje u 2019. godini u Centru za mlade Bunker. Izlagati se mogu djela u svim likovnim tehnikama i medijima; slikarstvo, kiparstvo, grafika, crteži, fotografija, instalacija, video, prostorne intervencije, novi mediji... Prijave se primaju do 1. srpnja 2018. godine.
 
najave

Dani medijske pismenosti

Agencija za elektroničke medije i UNICEF s partnerima pokreću Dane medijske pismenosti, koji će se održati od 19. do 21. travnja, objavio je Ured UNICEF-a za Hrvatsku.
 
predstavljanje

Sjećanja na 20. stoljeće - kontroverzno stoljeće kroz sudbine običnih ljudi

Predstavljanje nove web stranice Hrvatskog povijesnog muzeja pod nazivom 'Sjećanja na 20. stoljeće: Izbor dokumenata iz osobnih i obiteljskih ostavština HPM-a', održat će se u četvrtak, 8. ožujka, u 11 sati, u prostorijama Muzejskog dokumentacijskog centra u Zagrebu.
 
radionica, kolonija

Radionica ‘Udaljeni senzori – SmartZG’

Radionica pod vodstvom Gorana Mahovlića pod nazivom ‘Udaljeni senzori – SmartZG’ održat će se u subotu i nedjelju, 24. i 25. veljače od 15 do 19 sati u Radioni. Prijave traju do 22. veljače 2018.!
 
obavijest

Javno savjetovanje o lažnim vijestima i dezinformiranju putem Interneta

Javno savjetovanje o lažnim vijestima i dezinformiranju putem Interneta Europske komisije održava se do 23. veljače 2018. U savjetovanju možete sudjelovati kao građanin ili kao pravni subjekt i novinar.
 
x ostalo

BEK: Dvjesto besplatnih naslova i više od dva milijuna posjetitelja mrežnih stranica

Projekt Besplatne elektroničke knjige iza sebe ima još jednu uspješnu godinu: u 2017. 56 posto više korisnika preuzelo na svoje uređaje 15 posto više e-knjiga, a s 12 novoobjavljenih naslova njihov broj se popeo na dvjesto, kao što je i s ovogodišnjih 282.000 posjetitelja premašena brojka od dva milijuna posjeta.
 
konferencija, znanstveni skup

4. dani ICARUS-a u Hrvatska & EURBICA konferencija - poziv za sudjelovanje

ICARUS Hrvatska, u suradnji s konzorcijem ICARUS (International Center for Archival Reaserch / Međunarodni centar za arhivska istraživanja), Državnim arhivom u Splitu i drugim partnerima organizira 4. dane ICARUS-a u Hrvatskoj pod nazivom European archival landscape: Reaching out for new horizons koji će se održati u Trogiru, Hotel Medena od 14. do 16. ožujka 2018.
 
obavijest

Digitalna zbirka 'Koprivnička kulturna baština' Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović'

Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' Koprivnica uspješno je privela kraju migraciju svih svojih dosadašnjih projekata digitalizacije koprivničke kulturne baštine na novu platformu.
 
radionica, kolonija

Besplatne 3D radionice u Osijeku

U petak i subotu, 24. i 25. studenog, u Osijeku se, u suradnji #labOS-a i UO Format C te čitavog niza autor(ic)a održavaju inkluzivne i participativne otvorene prezentacije i radionice na temu 3D tehnologija u recentnim inovativnim umjetničkim izričajima omogućenim računalnim i mrežnim tehnologijama. Prijave su u tijeku!
 
obavijest

Besplatne elektroničke knjige: Objavljen 'ženski prozni blok'

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige tri prozna naslova nagrađivanih i prevođenih hrvatskih autorica koje se bave sudbinama pojedinaca i generacija u ratnim i tranzicijskim vremenima.
 
natječaj

/'fu:bar/ 2017. - otvoreni poziv za digitalnu umjetnost i tematske tekstove

/'fu:bar/ je multimedijalno participativno događanje s tematikom greške u interdisciplinarnoj umjetnosti novih medija i procesu njezinoga nastajanja. 
 
natječaj

Otvoren natječaj za mlade umjetnike 'Zlatna lubenica'

U okviru 19. izdanja Media Mediterranea festivala, udruga Metamedij raspisala je natječaj 'Zlatna lubenica' za mlade umjetnike i umjetničke kolektive iz Hrvatske koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama. Na natječaj se mogu prijaviti radovi nastali nakon siječnja 2015. i/ili radovi koji još nisu producirani te koji odgovaraju ovogodišnjoj temi festivala – 'Digitalna romantika'. Rok za prijavu je 9. kolovoza 2017.!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Heartefact Fond, Srbija

Heartefact je zainteresiran za suradnju na projektima koji će se prijavljivati na natječaj u programu Kreativna Europa u kategoriji projekata suradnje, a koji se bave novim načinima primjene tehnologija i novih medija u sferi umjetnosti i umjetničkog obrazovanja. Također, traže partnere s iskustvom u području obrazovanja, novih medija, tehnologija i umjetnosti koji će unijeti nove ideje i znanja u produkciji i provedbi postojećih projekata te razvijati nove projekte. Rok za prijavu je 1. studenog 2017.!  
 
novo izdanje

Arhivski fond Marije Jurić Zagorke

Centar za ženske studije, u suradnji s Hrvatskim novinarskim društvom, a u okviru projekta Digitalizacija odabrane građe Marije Jurić Zagorke, financiranog od Ministarstva kulture, stvorio je Arhivski fond Marije Jurić Zagorke.
 
natječaj

Music Hackathon na SuperUho Festivalu - prijave

U suradnji s Iskonom i glazbenim portalom Muzika.hr, na nultim danima SuperUho Festivala održat će se drugi Music Hackathon. Zadatak sudionika je da kreiraju algoritam koji će pomoći organizatorima festivala u optimizaciji line-upa, a prvo mjesto osvaja 10.000 kuna. Prijaviti se možete do srijede, 5. srpnja  2017. (do ponoći)!
 
radionica, kolonija, predavanje, tribina

Glitchy Happenstances - Uğur Engin Deniz

Predavanje i radionicu s tematikom 3D alata i netradicionalnih metoda koji, putem procesa vizualnog programiranja, omogućuju potenciranje i utiliziranje inače nepoželjnih artefakata, u umjetničke svrhe, vodit će Uğur Engin Deniz 1. travnja u Galeriji Galženica.
 
izložba

'Rađanje fašizma' na medijskoj fasadi Muzeja suvremene umjetnosti

Animirani rad 'Rađanje fašizma' Slobodana Tomića, prošlogodišnji laureat programa 'Animation goes MSU!', ostvarenog u suradnji Animafesta Zagreb i Muzeja suvremene umjetnosti (MSU), prikazuje se do 28. veljače na medijskoj fasadi tog zagrebačkog muzeja.
 
izložba, predavanje, tribina

3D Glitch, grupna izložba britanskih umjetnika u Rijeci

Drugo more poziva na skupnu izložbu 3D Glitch, koja će se u četvrtak 19. siječnja 2017. u 20 sati otvoriti u riječkoj Galeriji Filodrammatica. Prije otvorenja, Dominic Smith - jedan od umjetnika uključenih u izložbu - održat će u 18 sati predavanje na temu flip-floppinga, što je naziv za upošljavanje različitih fizičkih i digitalnih procesa prilikom stvaranja umjetničkog djela.
 
radionica, kolonija

Wikipedija edit-a-thon: Digitalna umjetnost

Hacklab01 i Format C pozivaju na sudjelovanje u programu suradničkog kreiranja i uređivanja članka na temu 'Digitalna umjetnost', Wikipedije na hrvatskom jeziku. Radne grupe će se održavati četvrtkom u 18h (s početkom 19.1.2017.) u prostoru hacklab01, AKC Medika.
 
radionica, kolonija

(Re)interpretacija nečitkog pisma i nevidljive komunikacije - radionice u InqInc.

Format C u mjesecu studenom privodi kraju edukativni ciklus 2016. godine nizom radionica na temu nekonvencionalnih pristupa tekstu kao alatu kulturne, umjetničke i taktičke kreacije. Prva radionica počinje sutra, 12. studenog, u 19:00 sati, a bavit će se globalnom i decentraliziranom inicijativom CryptoParty.
 
izložba

Toni Meštrović: Plan evakuacije - izvedba finalnog rada

Novi autorski projekt Tonija Meštrovića pod nazivom 'Plan evakuacije' sniman na Jadrolinijinom putničkom brodu Tijat je višekanalna (ambisonic 3D) zvučna kompozicija koja će finalno biti izvedena u galeriji MKC Split u četvrtak, 3. studenog, u 19 sati. Time će biti svečano i obilježen svršetak radnog procesa koji publika može pratiti u galerijskom prostoru od 26. listopada. Audio rad moći će se poslušati 4. i 5. studenog od 16 do 20 sati.
 
festival

Ekstravagantna tijela: Zločin i kazna - Umjetnost na rubu zakona

Četvrto izdanje međunarodnog, transdisciplinarnog umjetničkog projekta Ekstravagantna tijela, ovaj put pod nazivom Zločin i kazna - Umjetnost na rubu zakona, održat će se od 18. do 25. studeni u Pogonu Jedinstvo u Zagrebu te od 20. do 21. studenog, u Domu Omladine Beograda.
 
predstavljanje, radionica, kolonija, predavanje, tribina

3. ciklus malih radiofonijskih izvedbi Plan za bijeg

3. ciklus malih radiofonijskih izvedbi Plan za bijeg Multimedijalne kolibe iz Zagreba održat će se od 27. do 30. listopada na Akademiji likovnih umjetnosti, s temom: radio kao mjesto otpora.
 
radionica, kolonija

Radionica DIY stereoskopija

Radionica DIY stereoskopija pod vodstvom Hrvoja Spudića i Damira održat će se u 22. i 23. listopada, s početkom u 15 sati, u Radioninom labu na adresi Kruge 46/2. Prijave se primaju do 20. listopada 2016.
 
radionica, kolonija

Radionica Kluba mladih - Let's go Digital

Klub za mlade predstavlja novu radionicu - Let's go DIGITAL! koja će kroz šest predavanja, obuhvatiti sve aspekte digitalnog: od pisanja i prezentiranja sadržaja do osnova oglašavanja, istraživanja i zanimljivih primjera dobre prakse. Rok prijave je 11. listopad.
 
predstavljanje, projekcija

Treća Noć hrvatskog filma i novih medija

U petak, 7. listopada, u Zagrebu, Sisku, Pakracu, Sinju, Vodicama i Hrvatskoj Kostajnici održat će se treća po redu Noć hrvatskog filma i novih medija, na kojoj će gledatelji besplatno vidjeti hrvatske restaurirane filmske naslove, ali i recentna ostvarenja domaćih autora. Osim u Hrvatskoj, filmovi će se prikazivati i u Subotici, Stuttgartu, Mainzu, Sremskoj Mitrovici te u Aucklandu na Novom Zelandu.
 
radionica, kolonija

Jeffrey Roe: Skull Radio Workshop

Radionica pod nazivom Skull Radio Dublinskog elektroničara, makera, su-osnivača cijenjenog TOG hackerspacea Jeffrey Roea održat će se u subotu, 8. listopada, s početkom u 12 sati, u Radioninom labu na adresi Kruge 46/2 u Zagrebu.
 
predavanje, tribina

Izazovi digitalnog arhiviranja - predavanje u MDC-u

'Digitalno arhiviranje: pravna pitanja koja treba imati na umu' naziv je predavanja dr. Oleksandra Pastukhova, koje će se održati u organizaciji Muzejskog dokumentacijskog centra u četvrtak, 8. rujna, u 13 sati, u dvorani MDC-a u Zagrebu.
 
izložba

/'fu:bar/ 2016

Ovogodišnja /'fu:bar/ glitch art izložba, događanje s bogatim otvorenim edukativnim i umjetničkim programom te lokalnim umjetnicima i međunarodnim participantima koji (iz)vode program besplatan za posjetitelje, održat će se od ponedjeljka, 19. rujna, do petka, 23. rujna, u AKC Medika i Akademiji likovne umjetnosti.
 
izložba

Izložba Kristine Leko: Kako živi narod - izvještaj o pasivnosti

Poučna izložba u osam cjelina Kristine Leko i suradnika/ca otvorit će se u četvrtak, 8. rujna u 20 sati, u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Izložba promišlja i traži rješenja za situacije pasivnosti kroz razgovore s protagonistima projekta, članovima osam obitelji.
 
natječaj

Poziv umjetnicima u sklopu projekta ILICA KULTURE

Galerija VN poziva umjetnice i umjetnike te umjetničke grupe da sa svojim radovima sudjeluju na kratkim samostalnim ili grupnim izložbama organiziranim u sklopu projekta Ilica kulture. Prijaviti se mogu radovi iz područja vizualnih, novomedijskih i performativnih umjetničkih praksi. Rok za prijavu je 11. rujna.
 
natječaj

Poziv za prijave - umjetničke rezidencije Kulturkontakta 2017.

Kulturkontakt Austrija objavljuje poziv za prijave za umjetničke rezidencije u Beču i Salzburgu u 2017. godini. Rok prijave je 30. rujna, odnosno 15. listopad, ovisno o umjetničkoj disciplini koja se prijavljuje.
 
predstavljanje, nagrada

Finalisti Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama

U finale Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama, ušli su, abecednim redom: Alen Brlek, Ivana Čagalj, Boba Đuderija, Hrvoje Marko Peruzović i Ivana Pocrnić.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>