izložba, performans

Ako je to ono što želiš - izložba Marine Jurjević


vrijeme: 14.08.2014. - 28.08.2014.
mjesto: Rijeka

Samostalna izložba Marine Jurjević 'Ako je to ono što želiš' održat će se u riječkoj Galeriji SKC od 14. do 28. kolovoza 2014. Otvorenje je u četvrtak u 20 sati.
 

Marina Jurjević kroz multimedijalne instalacije / ambijenta u interakciji s publikom, istražuje priče unutar (ne)realnog (i)racionalnog svijeta Alice. U sklopu otvorenja održat će se i performans u izvedbi Vave Simčića i Maje Dobrila Vukša kao odgovor na Marinin i Alicin svijet.
 
Što je ono što želimo? Znamo li što uistinu želimo? Kako uopće spoznati ono što uistinu želimo? Što ako ono što želimo nije uistinu ono bismo željeli kada bismo bili potpuno autonomni?
Marina Jurjević naslovljujući izložbu  ''Ako je to ono što želiš'' otvara pred nama univerzum fluidnosti želje i postavlja pitanje pripada li želja svjesnom ili nesvjesnom, smislenom ili izvan-smislenom, realnom ili ne-realnom, racionalnom ili iracionalnom. Ona zdvaja nad ontološkom i psihološkom stvarnosti 'svijeta' naših želja, ali ponajviše zdvaja nad interpretacijom onog što se nama pojavljuje kao naša želja. Ona se pita je li ono što svjesno konstruiramo i poimamo kao našu želju uistinu naša autonomna želja. Prepoznajemo li naše istinske autonomne želje? Jesu li naše želje izraz dnevnog, jasnog, smislenog razumskog 'ja' ili one pripadaju svijetu sna, nejasnog, izvan–smislenog, afektivnog 'ja'? (iz teksta Snježane Prijić – Samardžija)
 
Izložba se može pogledati radnim danom od 16 do 20 sati do 28. kolovoza.
 

(D.H.F., 12.08.2014)