predstava

Izvedba predstave 'A što dalje' u Puli


vrijeme: 03.11.2014. 18 h
mjesto: Pula; Galerija Cvajner, Forum 2

U ponedjeljak, 3. studenog, u prostorijama Galerije Cvajner u Puli, s početkom u 18 sati, održat će se predstava 'A što dalje' Tajane Ilić koja govori o apatiji mladih ljudi i njihovoj nezainteresiranosti za uključivanje u procese koji ih se tiču.

Tajana je jedna od 5 mladih osoba koje su se uključile u Zakladin projekt Active Communities for Europe i sudjelovale na treningu za mlade/Junior trenere u svibnju ove godine u Londonu. U sklopu treninga dobili su zadatak osmisliti predstavu po metodi „Kazališta potlačenog“ te tako ukazati na prepreke s kojima se susreću mladi u postizanju svojih snova i ciljeva u životu.

U predstavi „A što dalje“ glume: Nataša Veselinović, Josip Kovačić, Mateja Kelemenić, Dona Manjarić, Dario Vincetić i Tajana Ilić.

Do sada je prikazana predstava „Nema ali...“ Jelene Mandić te predstava „Maloljetnička trudnoća“ Marina Jankovića. Uz najavljenu predstavu „A što dalje“ do kraja studenog predstavu trebaju osmisliti i prikazati polaznici Stela Hrkač i Sara Šijan.

Projekt Active Communities for Europe (akronim A.C.E.) je financiran od strane programa Europa za građane i sufinanciran od Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge, a cilj mu je potaknut građane na građanski aktivizam, pa su u skladu s time predstave prikaz problema s kojim se suočavaju mladi danas.

Prikazana predstava jedna je od 30-ak predstava koja će biti objavljene na stranicama Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva i za koju će biti otvoreno javno glasovanje. Osim predstava sudionika iz Hrvatske bit će prikazane predstave sudionika iz ostalih zemalja partnera na projektu: Bugarske, Italije, Slovenije, Ujedinjenog Kraljevstva, Poljske i Crne Gore.

Više o projektu A.C.E.


(R.P.B., 29.10.2014)