Preskočite na glavni sadržaj

Tko čita? predstavlja Ružicu Aščić i Laru Mitraković

Tko Čita? - program javnog čitanja autorica i autora rođenih od 1980-e godine naovamo, predstavit će Ružicu Aščić i Laru Mitraković, u subotu, 10. prosinca, u pokrovlju Galerije SC, s početkom u 19:00 sati. Razgovor moderira Andrija Škare.
vrijeme: 10.12.2016. 19:00
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.kontejner.org/
Ovom ćemo vam prilikom predstaviti dvije autorice, jednu afirmiranu i nagrađivanu, druga koja će to tek postati.  Razgovarat ćemo o Ružičinom hvaljenom prvijencu, zbirki priča „Dobri dani nasilja“, Larinoj tek objavljenoj zbirki pjesama „Brojenje pogrešaka, te o pisanju i životu onako općenito.

Ružica Aščić (1987.) je završila studij povijesti i novinarstva. Prvu kratku priču objavljuje 2008. godine, a proza joj je zastupljena u antologiji Bez vrata, bez kucanja, časopisu Keine delikatessen, Re, Fantom slobode te na mnogim internetskim portalima.
Dvostruka je dobitnica nagrade Marin Držić za drame Košnice i U meni raste. Dobitnica je nagrade Ulaznica za kratke priče Vladimir i Ruke koje su dirale ribu.
Za prozni rukopis Dobri dani nasilja osvojila je nagradu Prozak za mlade autore za 2014. godinu. Istoimena debitantska zbirka izašla joj je 2016. godine u izdavačkoj kući Hena com.

Lara Mitraković rođena je 1992. u Splitu. Osnovnu školu i gimnaziju završila je na otoku Visu. Studira kroatistiku i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Poezija joj je objavljena u „Hrvatskoj zori“, glasilu Matice hrvatske Vis, u dvije zbirke književne grupe Poeziranje „Poeziranje“ i „Odgovori“, časopisu „Mogućnosti“, časopisu „Zarez“ te u zborniku Društva hrvatskih književnika „Hrvatska mlada lirika 2“. Ove je godine pobijedila na natječaju za hrvatsku književnu nagradu Grada Karlovca „Zdravko Pucak“ rukopisom „Brojanje pogrešaka“. Članica je mlade književne grupe „90+“.