Preskočite na glavni sadržaj

Artakt III festival u Zadru

U utorak, 13. prosinca, počinje Artakt III, u produkciji Teatra VeRRdi, koji će biti otvoren predstavom 'Demokracija' u izvedbi Zijaha A. Sokolovića i Dražena Šivka, nastalom u produkciji umjetničke organizacije Thearto.
vrijeme: 13.12.2016.
mjesto: Zadar; Kazalište lutaka Zadar, Sokolska 1
url: https://www.facebook.com/teatroverrdi/

Predstava Demokracija je duhovito, kabaretski-poučno, uvjerljivo, talentirano i kreativno – ispričana scenska priča o raznim oblicima uspjele - neuspjele Demokracije. Glavna ideja predstave je da demokracija nije jednom dat model vladavine – nego je to proces usavršavanja društvenih i političkih odnosa…

Miljenik publike Zijah A. Sokolović, koji iza sebe ima na tisuće održanih predstava (Glumac je glumac, Cabares Cabarei..., Međuigre 0-24, Kobajagi donijela me roda...), svoju novu predstavu odigrat će u velikoj dvorani Kazališta lutaka u utorak 13. 12. 2016. u 20.30h.

Ulaznice možete kupiti na blagajni Kazališta lutaka ili rezervirati na 099 495 1499.  Cijena ulaznice u predprodaji je 50 kn, a na dan predstave 60 kn.

 U nastavku prvog dijela festivala, u petak 16. 12. u 21h, u dvorištu Kazališta lutaka nastupaju etno / world music sastav Cinkuši uz predigru Treće skupine zemljopisnog rizika, sa “Nešto malo” komadom iz njihove skorašnje nove predstave.

Etno folk rock Cinkuši (Zvona) kombiniraju tradicionalne narodne pjesme s modernijim glazbenim senzibilitetom od metamorfoze rocka, psychedelica, jazza do tragova ekspresivne, pa čak i komorne glazbe. Na koncertima pokazuju ogromnu energiju, postigli su zavidnu reputaciju zahvaljujući upravo izvrsnim live nastupima.

Uvod u koncert, što nam je izuzetno zadovoljstvo, nova je točka Treće skupine zemljopisnog rizika. Nakon višegodišnje pauze koja je uslijedila poslije lokalnog, nacionalnog i internacionalnog uspjeha Predstave bez imena, ova skupina Zadrane će razveseliti novom audio vizualnom groteskom.
 
Drugi dio festivala održati će se između Božića i Nove godine, a gostovat će Bekim Sejrmanović, Bacači sjenki i film Gazda.