Preskočite na glavni sadržaj

Objavljen cijeli program 29. Muzičkog biennala Zagreb

Od bajkovite opere na otvaranju, do koncerta u tunelu na zatvaranju, Muzički biennale Zagreb s ponosom predstavlja program svojeg 29. izdanja koje će u tjedan dana ponuditi publici više od trideset koncertnih i glazbeno-scenskih događanja.  
vrijeme: 22.04.2017.
mjesto: Zagreb
url: http://www.mbz.hr/

Od jutarnjih i popodnevnih programa za djecu i mlade, večernjih prime-time koncerata, te kasnovečernjih termina na kojima će se zbiti neki od naujuzbudljivijih festivalskih trenutaka, Muzički biennale Zagreb teži programskim konceptom obuhvatiti široki pojam suvremene glazbe.

Poljska kao zemlja-partner 29. Muzičkog biennala Zagreb

Pri održavanju Festivala i njegovih brojnih događanja, Muzički biennale Zagreb ostvario je cijeli niz partnerskih institucija i tvrtki koji pomažu u realizaciji projekta. Jedan od najvažnijih partnera na projektu jest Veleposlanstvo Republike Poljske u Zagrebu. Naime, 29. Muzički biennale Zagreb otvara se premijerom opere Klothò poljske skladateljice Martyne Kosecke. Osim glazbe, režiju također potpisuje poljski umjetnik – redatelj Krzysztof Cichenski, kostimografiju i scenografiju Julija Kosek, a Bartłomiej Szlachcic oblikovatelj je videa. Taj će poljski autorski tim biti zaslužan za ovo veliko poljsko-hrvatsko događanje u Kazalištu Komedija 22. travnja, a s obzirom da će operu izvesti ansambl HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, opera će ostati na njihovu repertoaru. Ovakva partnerska podržavanja institucija i stranih ambasada ključne su za održivost projekta, te veću podršku u zajednici. Muzički biennale Zagreb želi se zahvaliti Veleposlanstvu Republike Poljske u Zagrebu koja je prepoznala vrijednost ove produkcije!

Cjelokupni program Muzičkog biennala Zagreb pročitajte na službenoj web i facebook stranici:

Službena stranica: http://www.mbz.hr/

Facebook: https://www.facebook.com/MusicBiennaleZagreb/