Preskočite na glavni sadržaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Muzej piva Georg Weifert, Srbija

Građanska udruga 'Muzej piva Georg Weifert' traži partnere za projekt za natječaj u programu Kreativna Europa u kategoriji manjih projekata suradnje na temu kulturna baština – kreativna povijest. Rok za prijavu je 4. listopada 2017.!

Ideja za projekt pokrenuta je s ciljem poboljšanja suradnje i umrežavanja ljudi iz različitih zemalja, poticanja kreativnosti i spajanja kulturne inovacije i gospodarskog razvoja temeljene na  baštini, tradiciji i turizmu. Kroz radionice i kreativna povezivanja stvorio bi se međunarodni kulturni centar gdje bi se okupljali umjetnici, znanstvenici, strani i domaći turisti, biciklisti, škole i kulturni profesionalci.
 
Građanska udruga 'Muzej piva Georg Weifert' osnovana je u travnju 2015. godine s idejom obnove materijalne i nematerijalne baštine povijesne srpske ličnosti Georga Weiferta. Godine 1722. u Pančevu osnovana je prva pivovara na Balkanu – Weifert Old Brewery koja danas predstavlja spomenik kulture. U cilju očuvanja tradicije proizvodnje piva, duge gotovo 300 godina, osnovana je mini pivovara gdje se u autentičnom ambijentu nekadašnje pivovare prema starim, izvornim receptima proizvodi pivo.
 
Kontakt:
Mirela Flora
E: office@muzejpivarstvadjordjevajfert.com
E: mirelatmbdiamond@gmail.com
T: +38163/88 25 355
T: +38113/344 233
 
Partner search from Serbia