predavanje, tribina

Nezavisna kultura u gradskoj kulturnoj politici


vrijeme: 12.04.2005. - 12.04.2005.12 sati
mjesto: Zagreb, Novinarski dom, Perkovčeva 2
organizator: Zagreb - Kulturni kapital Evrope 3000, Udruženje za razvoj kulture – Močvara, Autonomni kulturni centar - Attack!, Multimedijalni institut – Mama, Mreža mladih Hrvatske

Tribina na temu 'Nezavisna kultura u gradskoj kulturnoj politici' održat će se u utorak, 12. travnja u 12 sati u Novinarskom domu u Zagrebu. Sudjeluju: Feđa Vukić (Studij dizajna, Arhitektonski fakultet), Sanjin Dragojević (Fakultet političkih znanosti), Andrea Zlatar (Gradsko poglavarstvo) i Emina Višnić (SU Klubtura). Voditelj tribine je Mario Kovač.

Nezavisnu kulturu i kulturu mladih u Gradu Zagrebu proteklih godina obilježavaju raznolikost i brojnost sadržaja, razvoj novih organizacijskih načela i suradničkih modela te međunarodna prepoznatosti. Međutim, ta propulzivnost ne nailazi na adekvatan odgovor u kulturnoj politici, urbanom planiranju i političkim odlukama o razvoju grada.

Pred nadolazeće izbore Zagreb - Kulturni kapital Evrope 3000, Udruženje za razvoj kulture/Močvara, Autonomni kulturni centar/Attack! i Mreža mladih Hrvatske žele potaknuti javnu raspravu organiziranjem triju tribina.

Druga tribina, o prostornim problemima nezavisne kulture i kulture mladih, održat će se 27. travnja; a treća, na kojoj će se raspravljati o mogućim rješenjima i predložiti zajedničku deklaraciju na usuglašavanje predstavnicima stranaka, održat će se 4. svibnja. Sve tribine održat će se u Novinarskom domu, s početkom u 12 sati.

Saznajte više