Preskočite na glavni sadržaj

Cesarica - nova hrvatska glazbena nagrada

Cesarica je hrvatska glazbena nagrada publike za hit godine i bit će dodijeljena pjesmi koju publika svojim glasovima izabere kao najpopularniju i najuspješniju pjesmu objavljenu u izbornoj godini. Utemeljitelj nagrade i nositelj projekta je Unison - Hrvatski glazbeni savez. 
vrijeme: 25.04.2017.
prijava: 22.04.2015
url: http://www.animafest.hr/

CESARICA je hrvatska glazbena nagrada publike za hit godine i bit će dodijeljena pjesmi koju publika svojim glasovima izabere kao najpopularniju i najuspješniju pjesmu objavljenu u izbornoj godini.

Utemeljitelj nagrade i nositelj projekta je Unison - Hrvatski glazbeni savez, koji Cesaricom želi dodatno promovirati hrvatsku glazbu, odnosno hrvatske autore, izvođače i pjesme koje su uspjehom kod najšire publike obilježile izbornu godinu.

Upravni odbor Cesarice čine: Miroslav Buljan (predsjednik), Goran Karan, Pero Kozomara, Branko Paić, Lidija Samardžija, Zvonimir Dusper, Branimir Mihaljević, Ivo Popeskić i Stanko Šarić.

Upravni odbor Cesarice provodi cijeli proces odabira pjesama koje konkuriraju za Cesaricu u prvom krugu glasovanja, i to temeljem trenutno aktualnih i dostupnih podataka o broju emitiranja pojedinih pjesama na radio postajama te broju pregleda javno dostupnih video brojeva na internetu.

Glasovanje putem SMS poruka i preko službene stranice nagrade Cesarica započinje 1. svibnja, i odvijat će se u dva kruga tijekom dva mjeseca.
Nakon prvog kruga glasovanja, na osnovi najvećeg broja glasova publike, proglašava se 12 pjesama koje su nominirane za nagradu Cesarica, i koje ulaze u drugi krug glasovanja.
Nagrada Cesarica dodijelit će se pjesmi koja u drugom krugu glasovanja osvoji najveći broj glasova publike.
Osim nagrade „Cesarica“, na završnoj priredbi dodijelit će se i nagrade za hit godine u kategorijama pop, rock, zabavne, klapske i tamburaške glazbe, i to na osnovi najvećeg broja glasova publike ostvarenih u prvom krugu glasovanja za nagradu.

www.cesarica.org