Preskočite na glavni sadržaj

Pobjednički hrvatski dokumentarci i u Malom Lošinju

Pobjednički filmovi s prošlogodišnjeg Liburnia Film Festivala (LFF) od četvrtka, 4. svibnja, u sklopu svoje turneje Hrvatskom 'Liburnia uplovljava', prikazivat će se nekoliko idućih tjedana i u Malom Lošinju.
vrijeme: 04.05.2017.
mjesto: Rotterdam, Netherlands
url: http://www.havc.hr/

Program sa šest nagrađenih filmova tog festivala hrvatskog dokumentarnog filma otvora pobjednik 14. LFF-a, autobiografski dokumentarac "Dum Spiro Spero", filmski prvijenac književnika Pere Kvesića.
 
Tjedan dana nakon Kvesićeva višestruko nagrađivanog uratka, uslijedit će film "Iza lica zrcala" Katarine Zrinke Matijević, dobitnik posebnog priznanja LFF-ovog žirija te nagrađenog za dizajn zvuka i fotografiju na filmu.
 
Iste večeri na programu je i "Kratki obiteljski film" Igora Bezinovića, dobitnik nagrade za najbolji regionalni film Liburnia Film Festivala.
 
 Svojevrsni dokument procesa deinstitucionalizacije osoba s intelektualnim poteškoćama, film "Slobodni" Tomislava Žaje, nagrađenog za najbolju režiju prikazat će se 18. svibnja, a tjedan dana kasnije "Turizam!" Tonćija Gaćine, koji je bio nagrađen za montažu.
 
Malološinjsko predstavljanje zatvorit će 1. lipnja dobitnik nagrade publike, film "Tanka linija" redateljica Nine Mimica i Paole Sangiovanni.
 
Filmovi će se prikazivati u tamošnjem kinu "Vladimir Nazor", u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Mali Lošinj. Sve projekcije počinju u 22,30 sati, a ulaz je besplatan.
 
Liburnia Film Festival najstariji je festival dokumentarnog filma u Hrvatskoj i jedini koji prikazuje isključivo recentne hrvatske dokumentarce.
 
Njegovo ovogodišnje, petnaesto izdanje održat će se od 21. do 25. kolovoza u Opatiji. Natječaj za sudjelovanje u natjecateljskom programu festivala otvoren je do 15. svibnja.
 
Program "Liburnia uplovljava" podupiru Savez udruga Klubtura, Društvo hrvatskih filmskih redatelja te Primorsko-goranska županija. (Hina)