Preskočite na glavni sadržaj

13. Samobor jazz festival

13. Samobor jazz festival
U Samoboru se od 19. do 28. svibnja održava 13. Samobor jazz festival, a niz od šest koncerata vrhunskog jazza otvorit će nastup skupine Borna Šercar’s Jazziana Croatica u petak 19. svibnja u Havana Baru. 
vrijeme: 19.05.2017.
mjesto: Samobor
Borna Šercar’s Jazziana Croatica, koji čine Vojkan Jocić (sax), Hrvoje Galler (klavir), Elvis Penava (gitara) i Borna Šercar (bubnjevi), ansambl je posvećen očuvanju hrvatske glazbene baštine s raznim folk utjecajima, koji nastoji nametnuti i neke nove "standarde" u hrvatskom jazz izričaju.

Gosti festivala ove su godine i Joe Kaplowitz 4 in 3+1, koji čine Joe Kaplowitz (klavijature), Davor Doležal (gitara), Borko Rupena (bubnjevi) i Mario Bočić (saksofon), a koji na istome mjestu nastupaju dan kasnije sa specijalnom gošćom Lelom Kaplowitz, istaknutom hrvatskom jazz vokalisticom sa svjetskim glazbenim iskustvom.

U Kino dvorani POU Samobor u četvrtak 25. svibnja nastupit će mladi liburnijski glazbenik i slikar Vedran Ružić, koji će predstaviti svoj novi autorski jazz album "Spiritual Market", a dan kasnije, u petak, 26. svibnja, u Havana Baru nastupa Tomislav Goluban Band.

U subotu, 27. svibnja u šatoru na Trgu kralja Tomislava publiku će zagrijati Igor Geržina s gostima, dok će Gradska glazba Samobor s gostima u nedjelju, 28. svibnja zatvoriti festival.

Ulaz na sve koncerte je besplatan. (Hina) 

https://www.facebook.com/jfsamobor/