Preskočite na glavni sadržaj

7. Dani zagrebačke arhitekture - Impulsi EU fondova u arhitekturi Zagreba

Društvo arhitekata Zagreba najavljuje 7. Dane zagrebačke arhitekture koji će se održati od 18. do 20. svibnja. Ovogodišnji dani zagrebačke arhitekture posvećeni su impulsima EU fondova u arhitekturi Zagreba.
vrijeme: 18.05.2017.
mjesto: Zagreb
url: http://www.d-a-z.hr

Dani zagrebačke arhitekture godišnja su manifestacija koju Društvo arhitekata Zagreba organizira od 2011. godine. Program sačinjavaju predavanja, prezentacije i obilasci istaknutih arhitektonskih ostvarenja sa stručnim vodičima i autorima. Svrha programa je popularizacija arhitekture i educiranje stručne i šire javnosti o arhitektonsko-urbanističkim ostvarenjima.
 
U Zagrebu (a i šire) nakon pristupanja Hrvatske u punopravno članstvo EU realizirano je ili je u realizaciji nekoliko projekata (su)financiranih iz europskih fondova: zgrada SEECEL-a (South East European Centre for Entrepreneurial Learning) na Kajzerici (SZA / Igor Franić), tzv. Bio-centar u sklopu novog kampusa na Borongaju (KatušićKocbek arhitekti) te niz zahvata u okviru Zoološkog vrta koje koordinira arh. Tihomil Matković.

Opširnije...