obljetnica, proslava

Dan Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu 2015.


vrijeme: 23.02.2015. - 26.02.2015.
mjesto: Zagreb, NSK, Hrvatske bratske zajednice 4

Povodom proslave Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu koji se ove godine obilježava 23. veljače, od 24. do 26. veljače održat će se i manifestacija Dani otvorenih vrata NSK.  

Svečanost obilježavanja Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu održat će se u ponedjeljak, 23. veljače 2015., u 12 sati.

Za vrijeme trajanja Danâ otvorenih vrata svima zainteresiranima omogućen je obilazak Knjižnice (u skupinama pod stručnim vodstvom u 10, 13, i 16 sati) koji uključuje i posjet zbirkama građe posebne vrste, u kojima je pohranjen najvrjedniji dio našega fonda koji se sastoji od najstarijih hrvatskih knjiga i rukopisa te vrijednih karata, grafika i notnih zapisa. (Za obilazak Knjižnice potrebno se prijaviti e-poštom na e-mail otvorena_vrata@nsk.hr)

Uz razglede Knjižnice, za posjetitelje se priređuje predavanje vezano uz kartografiju, promocija antologije suvremenog hrvatskog pjesništva na talijanskom jeziku E dopo di noi resta l'amore (I poslije nas ostaje ljubav), te koncert studenta Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu.

Program uz Dane otvorenih vrata:

• utorak, 24. 2. 2015.
12 sati, veliko predvorje NSK – predstavljanje antologije suvremenog hrvatskog pjesništva na talijanskom jeziku E dopo di noi resta l'amore (I poslije nas ostaje ljubav)
17 sati, malo predvorje NSK – Predavanje dr. sc. Dubravke Mlinarić Karte i identiteti - kartografski „gastarbeiteri“ s hrvatskih prostora u ranom novom vijeku, izbor iz Zbirke Novak

• četvrtak, 26.2.2015.
12 sati, predvorje NSK - Podnevna glazbena stanka – koncert komornih ansambala iz klase profesora Jože Haluze
 
Opširnije

(D.H.F., 18.02.2015)

Tagovi: nsk, dan nsk