Preskočite na glavni sadržaj

Gael de Guichen: Preventivna konzervacija počinje u depoima

'Preventivna konzervacija počinje u depoima' naziv je predavanja koje će u Muzejskom dokumentacijskom centru u četvrtak, 6. srpnja , u 10 sati, održati Gael de Guichen, jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za očuvanje i zaštitu kulturne baštine i dugogodišnji pomoćnik Generalnog direktora ICCROM-a (International Centre for the Study of the Preservation and Restoration of Cultural Property).
vrijeme: 06.07.2017. 10 h
mjesto: Zagreb; MDC, Ilica 44
url: http://www.mdc.hr/

Organizatori predavanja su ICOM SEE, ICOM Hrvatska i Muzejski dokumentacijski centar.
 
Polazeći od pozicije da se diljem svijeta u muzejskim fundusima nalazi više bilijuna predmeta koji čuvaju našu povijest i sjećanja, od čega je manje od 5% izloženo za javnost, de Guichen će prezentirati najbolja rješenja konzerviranja i restauriranja baštine u depoima s impresivnim rezultatima, kako sa ljudskog tako i s tehničkog gledišta.
 
Predavač će dati pregled stanja u kojima se nalaze muzejske čuvaonice diljem svijeta, govorit će o metodologiji procjene stanja i ilustrirat će najintrigantnije slučajeve sa svih pet kontinenata.
 
Predavanje je uvod u seminar STORAGE RE-ORG koji će se kao program edukacije za stručno muzejsko osoblje koje brine o čuvaonicama održati u Zagrebu 6. – 17. studenog 2017. Edukacija će biti održana u Etnografskom muzeju u Zagrebu uz podršku ICOM-a.

izvor: MDC