Preskočite na glavni sadržaj

Gildo Bavčević: 'Balans bijele'

Predstavljanje rada Gilde Bavčevića 'Balans bijele' bit će upriličeno u subotu 14. listopada 2017. od 20 sati, u AK galeriji (Kampus) u Koprivnici. 
vrijeme: 14.10.2017.
mjesto: Koprivnica, AK galerija (Kampus)

Umjetnička akcija "Balans bijele" Gilde Bavčevića osmišljena je za vrijeme autorova rezidencijalnog boravka u koprivničkom kampusu tijekom mjeseca rujna 2016. godine kada se splitski umjetnik upoznao s prostorom bivše vojarne i njegovom poviješću, a dio je višegodišnjeg projekta AK galerije "Kompleksi: (su)život ljudi i prostora". Kao i cjelokupni projekt, tako i ova akcija preispituje tranzicijsku narav vojnog kompleksa i njegovih pripadajućih objekata. Prostor koji je nekad imao vojnu/ratnu funkciju, danas je prostor na kojem se nalazi sveučilište, nekoliko udruga te velik broj neiskorištenih objekata koji stoje napušteni i čekaju svoju prenamjenu.

Ovim projektom se želi preispitati odnos koprivničke vojarne nekad i sad, a samim time i otvoriti prostor novim značenjima i funkcijama tog prostora.

Akcija je izvedena i snimljena 29.11.2016. na dan kada se u bivšoj SFRJ obilježavao Dan Republike. Završni produkt akcije jest video rad "Balans bijele" koji predstavljamo ove subote, ujedno i prvi rad nastao u produkciji AK galerije.

Uz video rad bit će prezentirana i fotodokumentacija njegova nastanka.

Izložba je jednodnevnog karaktera.

https://www.facebook.com/events/285428868639695/