Preskočite na glavni sadržaj

Ženski antifašistički Zagreb: izložba i tribina u Splitu

Centar za ženske studije (Zagreb), Kulturno-umjetnička udruga ROMB (Split) i udruga Domine (Split) pozivaju na otvorenje dokumentarne izložbe 'Ženski antifašistički Zagreb' u petak 10.  studenoga 2017. u 19 sati u Galeriji Praktika u Splitu.
 
vrijeme: 10.11.2017.
mjesto: Split, Galeriji Praktika, Dom mladih, Ulica slobode 28
Izložbi prethodi tribina „Ženske organizacije i antifašističko djelovanje u Splitu i Zagrebu (1918-1945) “ u 18:00 sati u Klubu KOCKA (Dom mladih, Ulica slobode 28, Split) koju će moderirati Diana Magdić uz gošće Mirjanu Kučer, Anu Lovreković i Barbaru Blasin. Razgovarat će se o povijesti ženskih organizacija u međuratnom periodu, o angažmanu tih organizacija na antifašističkoj predratnoj sceni te masovnom uključenju žena u oružani otpor u periodu Drugog svjetskog rata u Splitu i Zagrebu.

Autorice izložbe i istraživačice u projektu „Ženski antifašistički Zagreb“ su Barbara Blasin i Ana Lovreković, a projekt se bavi međuratnim razdobljem i razdobljem II. svjetskog rata (1939 -1945) iz antifašističkog i feminističkog diskursa, prateći predratnu povijest ženskih pokreta, sindikalnog, omladinskog i studentskog organiziranja, te naposljetku organiziranje i masovno sudjelovanje žena Zagreba u antifašističkom otporu. 
 
https://www.facebook.com/events/332623653872686/