Preskočite na glavni sadržaj

Ciklus filmova Stranger Things Binge Recovery Treatment u Kinoklubu Zagreb

Nova sezona projekcija u Kinoklubu Zagreb otvara se na napuštenoj bojišnici nostalgije i pop-culture reference porna, u univerzumu u kojem su nastale mnogima omiljene 'Čudnije stvari' braće Duffer, svijetu u kojem neka radio-postaja uvijek vrti The Cure, a svako-malo netko se probudi sa psihičkim moćima. Projekcije se održavaju četvrtkom, s početkom u 21 sat, tijekom studenog i prosinca 2017. Ulaz je slobodan!
vrijeme: 16.11.2017.
mjesto: Zagreb; Kinoklub Zagreb, Trg žrtava fašizma 14
url: http://www.kkz.hr/

Ciklus je u četvrtak, 9. studenog, otvorila jedna od ponajboljih ekranizacija bilo kojeg romana Stephena Kinga čije su priče izvršile velik utjecaj na autore serije Stranger Things. Riječ je o filmu Mrtva zona u režiji Davida Cronenberga, s Christopherom Walkenom u ulozi čovjeka koji se nakon 6 godina kome budi u vlastitoj noćnoj mori.

Drugi četvrtak slijedi predah od noćnih mora koje sa sobom donose pojačane psihičke sposobnosti uz još jedan klasik, ovoga puta iz pera Chrisa Columbusa. Za sve koji još uvijek ne razumiju šale o bićima koje ne treba prati i hraniti nakon ponoći, ali i one koji će ih uvijek vješto upotrijebiti, ovdje su Gremlini.
 
Natprirodnim ljudskim sposobnostima svi posjetitelji vraćaju se 23. studenog kada se prikazuje Bijes mladog telepata u režiji Briana De Palme. On je svojom Carrie i Bijesom višestruko zadužio ne samo braću Duffer, već i sve one koji su ikada pokušavali prikazati užas odrastanja u svijetu kojem se ne pripada.
 
Malo pozitivniju viziju neprilagođenosti donosi film Posljednji zvjezdani borac u kojem zaljubljenik u video-igrice koristi znanje prikupljeno upravo iz njih da bi spasio galaksiju. Nakon igara slijedi povratak surovosti znanstvenih eksperimenata na ljudskoj svijesti. 7. prosinca na rasporedu je film Izmijenjena stanja Kena Russella.
 
Ovaj ciklus ne može proći bez Gooniesa. Pozovite svoje prijatelje iz djetinjstva i još se jednom prisjetite zašto je Sean Astin za mnoge ostao Mikey Walsh, a ne Samwise Gamgee. Ciklus se zatvara 21. prosinca, slično kao što je i započeo, s Davidom Cronenbergom. Nakon Skenera možda ćete odlučiti potražiti neki ugodniji televizijski univerzum i skriti se u njemu, barem do 3. povratka ekipe iz Hawkinsa.
 
Program filmova: 
 
09. 11. Mrtva zona; The Dead Zone (1983.) r. David Cronenberg – (prema knjizi) Stephen King
16. 11. Gremlini; Gremlins (1984.) r. Joe Dante, s. Chris Columbus 
23. 11. Bijes; The Fury (1978.) r. Brian De Palma – (prema knjizi) John Farris
30. 11. Posljednji zvjezdani borac; The Last Starfighter (1984.) r. Nick Castle
07. 12. Izmijenjena stanja; Altered States (1980.) r. Ken Russell – (prema knjizi) Paddy Chayefsky
14. 12. Družba Goonies; Goonies (1985.) r. Richard Donner, s. Chris Columbus + Steven Spielberg
21. 12. Skeneri; Scanners (1981.) r. David Cronenberg
 
Izvor: HAVC