x ostalo

Biškupić posjetio riječke kulturne ustanove


vrijeme: 10.05.2005. - 10.05.2005.
mjesto: Rijeka

Ministar kulture Božo Biškupić u utorak je u Rijeci razgledao novouređen Konzervatorski odjel u palači Gerbas koji će biti otvoren 17. svibnja.

U istoj palači otvorit će se i odjel Hrvatskoga restauratorskog zavoda, izjavio je ministar Biškupić, izrazivši zadovoljstvo što će se tako poboljšati uvjeti restauriranja i konzerviranja pokretnih kulturnih spomenika na tom području.

Palača Gerbas uređuje se od 1996. u prekidima isključivo novcem Ministarstva kulture, a o njezinu uređenju i pripremama za otvorenje, ministra je izvijestio pročelnik Konzervatorskog odjela Hrvoje Giaconi.

Ministar je naglasio da je ove godine uloženo mnogo novca u obnovu spomeničke baštine, što je jedna od glavnih zadaća u politici njegova ministarstva.

Biškupić je posjetio i Državni arhiv u Rijeci, zanimajući se za stanje i očuvanje arhivske građe, o čemu ga je izvijestio ravnatelj Goran Crnković.

Za boravka u Rijeci posjetio je i park prirode na Učki i s njegovim djelatnicima razgovarao o pripremama za turističku sezonu.

U ponedjeljak uvečer ministar je nazočio otkrivanju spomenika papi Ivanu Pavlu II. u marijanskom svetištu na Trsatu, u spomen na Papin posjet svetištu u prigodi trećega pastoralnog pohoda Hrvatskoj u lipnju 2003.

Hina