Preskočite na glavni sadržaj

Premijera predstave 'Šest strastvenih žena' riječke Talijanske drame

Komediju Marija Frattija 'Šest strastvenih žena' premijerno će izvesti Talijanska drama HNK Ivana pl. Zajca u srijedu, 29. studenoga u tom kazalištu.
vrijeme: 29.11.2017.
mjesto: Rijeka; HNK Ivana pl. Zajca, Uljarska 1
url: http://www.hnk-zajc.hr

Predstava je postavljena u koprodukciji s kazalištem "Florian Metateatro" iz Pescare, a redatelj je Vincenzo Manna.
 
Na konferenciji za novinare u petak, ravnateljica Talijanske drame Rosanna Bubola rekla je da je "Šest strastvenih žena" lepršava komedija, ali sadrži i poruke o manipulaciji i porazu moćnih i ponosnih ljudi.
 
Redatelj Vincenzo Manna rekao je da je čuveni talijanski dramski pisac koji živi u SAD Mario Fratti tekst napisao 70-tih godina prošlog stoljeća u New Yorku, da je predstava postavljana u cijelom svijetu i da je temelj mjuzikla "Nine" koji je izveden na Broadwayu više od 2000 puta.
 
U predstavi je riječ o redatelju u 'kreativnoj krizi' koji se za pomoć se obraća svojim ljubavnicama pred očima vjerne supruge. U jednom trenutku tajanstvena američka producentica ponudi ogroman novac da bi režirao film o ženama. On oduševljeno prihvaća, a situacija odlazi u nepredviđenom smjeru.
 
U glavnoj ulozi Guida nastupit će Mirko Soldano, a igraju i Bruno Nacinovich, Anna Paola Vellacio, Elena Cotugno, Giulia Basel, Leonora Surian Popov, Ivna Bruck, Elvia Nacinovich i Lucio Slama.
 
Scenograf je Anton Plešić, kostimografkinja Mauela Paladin Šabanović a oblikovatelj svjetla Boris Blidar.
 
Nakon riječke premijere, predstava ide na turneju po Istri, a u listopadu sljedeće godine po Italiji. (Hina)