Preskočite na glavni sadržaj

Zagrebačka filharmonija i Ivo Pogorelić u petak u Lisinskom

Orkestar Zagrebačke filharmonije u svojem će Plavom ciklusu u petak 1. prosinca ugostiti slavnog pijanista Ivu Pogorelića, s kojim će u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu izvesti koncert najavljen kao nezaboravan spektakl pijanističke briljantnosti i umjetničke izvrsnosti. 
vrijeme: 01.12.2017.
mjesto: Zagreb, KD Vatroslava Lisinskog
url: http://www.lisinski.hr

Koncertom će ravnati maestro Pavle Dešpalj, a Pogorelić će tom prilikom izvesti Chopinov 2. koncert za klavir i orkestar u f-molu, op. 21.

Zagrebačka filharmonija odsvirat će još tri skladbe. Na repertoaru se nalazi jedna od najpoznatijih kompozicija klasične glazbe, uvertira Figarova pira Wolfganga Amadeusa Mozarta, te dvije skladbe hrvatskih skladatelja, 1. klasični koncert poznatog hrvatskog skladatelja, dirigenta i akademika Stjepana Šuleka, i Romantične varijacije na Krežminu temu počasnog šefa dirigenta Zagrebačke filharmonije Pavla Dešpalja.

"Ivo Pogorelić glazbenik je koji se rađa jednom u stoljeću i mi imamo privilegiju svjedočiti tom vremenu. Njegova zadivljujuća interpretacija glazbe potvrđuje jedinstvenost talenta i umijeća, a ugledni New York Times je napisao: 'Pogorelić svakom tonu daje osjećaj i izraz te svira kao da je 200 godina ispred našeg vremena'", stoji u najavi.

Od kad je 1980., u dobi od 22 godine, na Međunarodnom pijanističkom natjecanju Frederic Chopin prvi puta skrenuo na sebe pozornost svjetske javnosti, te ubrzo potpisao ugovor s prestižnom izdavačkom kućom Deutsche Grammophon za koju od 1982. ekskluzivno snima, Pogorelić je do danas senzacija gdje god se pojavi.

Diljem svijeta redovito rasprodaje koncertne dvorane.

Koncert u Lisinskome u petak bit će njegov prvi nastup sa zagrebačkim Filharmoničarima od 2011., koji ističu kako će to biti rijetka i jedinstvena prilika čuti "genija na djelu" i osjetiti njegovu "pijanističku briljantnost".

"Zagrebačka filharmonija i Ivo Pogorelić garancija su spektakularnog glazbenog doživljaja koji je nemoguće zaboraviti", poručuju. (Hina)