Preskočite na glavni sadržaj

185. rođendan Arheološkog muzeja Zadar

Povodom 185. rođendana, koji se obilježava 30. studenog Arheološki muzej Zadar priređuje bogat i zanimljiv program.  
vrijeme: 30.11.2017.
mjesto: Arheološki muzej Zadar

Program započinje u 11:30 sati radionicom „Kad odrastem želim biti….“ . Radionica će se održati u Muzeju ninskih starina, a organizirana je u suradnji s Osnovnom školom „Petar Zoranić iz Nina. Kroz ovu zanimljivu radionicu, pod vodstvom muzejskih stručnjaka Mate Radovića, Roberta Maršića i Jelene Vekić Bašić, učenici će se upoznati s poslom fotografa u muzeju te će se i sami moći okušati u poslovima muzejskog fotografa.

Središnji događaj proslave rođendana Arheološkog muzeja Zadar započinje u 19 sati otvorenjem izložbe i predstavljanjem kataloga „Renesansa na Papinoj Poljani“, čiji su autori Hrvoje Manenica i Petra Nikšić. Izložba „Renesansa na Papinoj Poljani“ donosi rezultate  zaštitnih arheoloških istraživanja koje je Arheološki muzej Zadar proveo na Poljani pape Ivana Pavla II. 2006. i 2007. godine. Arheološka istraživanja Poljane pape Ivana Pavla II. započela su početkom šezdesetih godina 20. stoljeća, kada je istražen jugoistočni dio toga prostora, a nastavljena su 2003. godine. Konačno su privedena kraju u arheološkim kampanjama 2006.-2007.

Svečanost otvorenja izložbe svojim nastupom uveličat će a cappella grupa A.K.A Crescendo.

Povodom proslave rođendana Muzeja biti će slobodan ulaz u Arheološki muzej od 9 do 21 sat, organizirana su  besplatna  stručna vodstva muzejskih djelatnika i umirovljenika. U 11 sati kroz Muzej vode Morana Vuković, Mario Radaljac  i Jakov Vučić, a u 17 sati Miro Jurić.
Od 10 do 14 sati biti će slobodan ulaz i u crkva sv. Donata gdje su  u suradnji s profesorom Tomislavom Fabijanićem organizirana stručna vodstvo studenata Odjela za arheologiju i Odjela za turizam i komunikacijske znanosti, Sveučilišta u Zadru.
Od 9 do 14 sati biti će slobodan ulaz i u Muzej ninskih starina uz stručna vodstva Mate Radovića, Majde Dadić i Kristiana Hazoša.

Sve posjetitelje očekuje prigodna prodaja publikacija i suvenira.
 
https://www.facebook.com/amzd.hr/