natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Erasmus Performing Europe


prijava: 18.09.2015.
mjesto: Španjolska; Valencia

'Erasmus Performing Europe: a reflection on democracy and representativeness in Europe' ima za cilj ponuditi umjetnički odraz demokracije i reprezentativnosti današnje Europe, a rezultat projekta bi bila izvedba nastala iz dijaloga multinacionalnih i multidisciplinarnih kreativnih timova i publike. Zainteresirani za sudjelovanje na ovom projektu mogu se prijaviti do 18. rujna 2015.

Projekt će istraživati ne samo kako europski građani razmišljaju o trenutačnim političkim strukturama, nego i o drugim strukturama (kulturnim zajednicama, državama, jezicima, individualnim slobodama itd.).

Timovi bi se sastojali od profesionalaca iz različitih područja kao što su kazalište, ples, glazba, nove tehnologije, sociologija i političke znanosti, dok bi glumci bili studenti dramaturgije koji su došli na studij u inozemstvo putem Erasmus programa

Fundació General de la Universitat de València (voditelj projekta) španjolska je zaklada čiji je glavni zadatak suradnja na ostvarivanju ciljeva Sveučilišta u Valenciji, tj. pružanje potpore obrazovanju, istraživanju, širenju kulture i sveukupnom razvoju društva kroz različite aktivnosti.

Dosadašnji partneri projekta su: Fundació General de la Universitat de València, Crit Companyia de Teatre (València) i Scuola d'Arte Drammatica (Cagliari).

Vrsta natječaja: Program Europske unije Kreativna Europa (Potprogram Kultura) − Potpora europskim projektima suradnje (rok: 7.10.2015.)

Kontakt:
mail: Escena.erasmus@uv.es; Paula.iranzo@uv.es
tel. +34 963 983 61

(R.P.B., 14.09.2015)