natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – The Face of Europe


prijava: 07.10.2015.
mjesto: Mađarska; Budimpešta

'The Face of Europe' je projekt vezan za izložbu koja bi bila organizirana po cijeloj Europi kako bi se uspostavila i unaprijedila kulturna suradnja između europskih zemalja te kako bi se dala šansa mladim umjetnicima da se istaknu. Potencijalni partneri za sudjelovanju na ovom projektu mogu se prijaviti do 7. listopada 2015.

Također, cilj projekta je upoznavanje i razumijevanje baštine, umjetnosti, kulture i ljudi drugih europskih zemalja.

Svaki projektni partner (galerija ili muzej) trebao bi organizirati vlastitu izložbu portreta. Projekt bi se sastojao od 4 koraka:

1. korak: poziv na natječaj
Svaka od partnerskih organizacija pokrenut će natječaj u vlastitoj zemlji za prijavu portreta osoba koje su na neki način doprinijele svojoj zemlji. To mogu biti osobe koje su napravile nešto bitno ili zanimljivo u znanosti, kulturi, ekonomiji, vizualnoj umjetnosti ili nekom drugom značajnom aspektu ljudskog života čime su zemlja i njezini građani ponosni.

2. korak: organizacije ocjenjuju i odabiru djela za izložbu

3. korak: izložba
Organizacija i otvorenje izložbe na kojoj će se istaknuti deset najboljih djela. Devet djela izabrat će žiri, dok će jedno djelo izabrati publika.

4. korak: putujuća izložba
Nagrađena djela iz svih zemalja objedinit će se u jednoj putujućoj izložbi (na taj način će svaka zemlja predstaviti svojih deset nagrađenih djela).

Vrsta natječaja: Program Europske unije Kreativna Europa (Potprogram Kultura) − Potpora europskim projektima suradnje (rok: 7.10.2015.)

Organizacija Greenbox  Kft. predlaže produkciju filma i izradu web stranice o cijelom projektu.

Greenbox Kft. je kreativna organizacija koja uspješno posluje već zadnjih 10 godina. Glavna područja njihovog djelovanja su filmska produkcija, mediji, vizualne umjetnosti i kreativni dizajn.

Kontakt:

Alexandra Somlai, umjetnički direktor
alexandra.somlai@gmail.com
+36 70 7095189

Hajnalka Szilagyi-Kiss, projekt menadžer
kisshaj@gmail.com
+36 20 3989475

(R.P.B., 01.10.2015)