izložba

Varaždin: akcija Spasimo kulturnu baštinu


vrijeme: 18.05.2005. - 19.06.2005.otvorenje u 19 sati
mjesto: Varaždin, Gradski muzej Varaždin, Strossmayerovo šetalište 7

Ovogodišnji Međunarodni dan muzeja Gradski muzej Varaždin obilježit će tradicionalnom akcijom ’Spasimo kulturnu baštinu’, na kojoj se očekuje odaziv gospodarstvenika s područja Varaždina i Varaždinske županije kao potencijalnih sponzora u prikupljanju novčanih sredstava namijenjenih za restauriranje i zaštitu muzejskih predmeta i lokaliteta.

Akciju zajednički pripremaju: Arheološki, Kulturnopovijesni, Povijesni i Etnografski odjel te Galerija starih i novih majstora.

Na prigodnoj izložbi u prostoru Staroga grada bit će predstavljeni muzejski predmeti restaurirani zahvaljujući financijskim sredstvima prikupljenima u ovoj akciji tijekom protekle godine, kao i rezultati arheoloških istraživanja i konzervatorskih zahvata na arheološkom lokalitetu Paka. Uz to, iz fundusa svakoga odjela bit će izloženo i po nekoliko oštećenih predmeta za čiju se obnovu i zaštitu traže sredstva sponzora.

Varaždinski muzej od ove godine akciju je proširio i na prikupljanje umjetnina i predmeta za popunu muzejskih zbirki u vidu donacija, od kojih će neke biti predstavljene na ovogodišnjoj izložbi.

Izložba se otvara u srijedu, 18. svibnja ove godine, s početkom u 19 sati i moći će se razgledati do 19. lipnja. Kao i svake godine na Međunarodni dan muzeja, i ovaj put će ulaz za razgled svih muzejskih postava taj dan biti besplatan.