nagrada

Plakat ZagrebDox festivala proglašen najboljim u Jihlavi


vrijeme: 01.11.2015.
mjesto: Češka; Jihlava

Plakat međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox, rad dizajnerica Lidije Novosel i Tatjane Strinavić osvojio je nagradu za najbolji festivalski plakat na upravo završenom 19. izdanju Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi.

O nagradama u kategoriji najboljeg vizualnog identiteta odlučivao je žiri sastavljen od predstavnika svjetskih festivala koji su sudjelovali u industry sekciji 'Festival Identity' (Bergen IFF, Berlinale, Hors Pistes/Centre Pompidou, Busan IFF, Astra FF, Kino Otok, Indie Lisboa, 25FPS, True/False Film Fest).

Lidija Novosel i Tatjana Strinavić upoznale su se na Studiju dizajna. Putovi su im se spajali i razdvajali na više radnih mjesta, a otada povremeno surađuju i na samostalnim projektima.

19. izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi (Češka Republika) održano je od 27. listopada do 1. studenog. U sklopu festivala prikazan je film Kraj Tomislava Šobana, dok se u industrijskom dijelu festivala predstavio Festival 25 FPS. Također, na radionici Emerging producers, koja se održala u sklopu festivala, sudjelovala je i hrvatska producentica Tamara Babun.

Izvor: HAVC

(R.P.B., 03.11.2015)