natječaj

Javni poziv za poticanje razvoja scenarija i projekata TV djela u 2015.


prijava: 22.01.2016.

Hrvatski audiovizualni centar raspisao je Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2015. godini u kategoriji poticanja razvoja scenarija i razvoja projekata televizijskih djela. Rok za prijavu je otvoren do 22. siječnja 2016. godine.

Cilj ovog javnog poziva je potaknuti razvoj izvrsnosti serijskih i pojedinačnih televizijskih djela, osobito dramskih i dokumentarnih te onih namijenjenih djeci i mladima.
 
Pod pojedinačnim i serijskim televizijskim djelima podrazumijevaju se:
 
- televizijska dramska djela čije trajanje nije kraće od 50 minuta kada se radi o pojedinačnom djelu ili nije kraće od 50’ po nastavku kad se radi o serijskom djelu i koja su namijenjena prvenstveno televizijskom prikazivanju,
 
- kreativni televizijski formati namijenjeni djeci i mladima čije ukupno trajanje nije kraće od 25 minuta bilo da se radi o pojedinačnom ili serijskom djelu i koji su namijenjeni prvenstveno televizijskom prikazivanju,
 
- dokumentarna televizijska serijska djela čije trajanje po nastavku nije kraće od 25 minuta,
 
- animirana televizijska djela čije ukupno trajanje nije kraće od 24 minute, bilo da se radi o pojedinačnom ili serijskom djelu.
 
Za svaku od navedenih vrsta televizijskih djela zainteresirani mogu podnijeti prijavu u dvije podkategorije: razvoj scenarija i razvoj projekata.
 
Cjelovit tekst Javnog poziva te detaljne smjernice za prijavu u obje potkategorije kao i za korištenje sustava online prijava možete pronaći na ovoj poveznici.

Izvor: HAVC

(R.P.B., 23.12.2015)