Preskočite na glavni sadržaj

'Rešetke nisu prepreke', izložba u HDD galeriji

U utorak, 17. travnja 2018. u 19 sati, u HDD galeriji u Zagrebu otvara se izložba pod nazivom 'Rešetke nisu prepreke' / treći primjer sa Studija dizajna.
vrijeme: 17.04.2018.
mjesto: Zagreb, HDD galerija
url: http://dizajn.hr

Izložbom se predstavlja istoimeni projekt koji su 2015. godine pokrenuli Udruga RODA i STUDIJ DIZAJNA Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji je adresirao probleme roditelja-zatvorenika, odnosno djece čiji se roditelji nalaze u nekima od hrvatskih zatvora i kaznionica.

Baziran na metodama participativnog dizajna, projekt je imao za cilj razviti održivi model financiranja njihovih susreta, a dosad su u sklopu njega realizirane dvije radionice na kojima su sudjelovali studenti Studija dizajna, njihovi mentori i zatvorenici. Izložba predstavlja na njima nastale prototipove, ali i cijeli proces i strukturu projekta.

Izložba Rešetke nisu prepreke je nastavak serije izložbi kojima se predstavljaju inovativne edukacijske aktivnosti na Studiju dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, započete 2016. izložbama Dva primjera sa Studija dizajna: Dizajn za društvene promjene i Svjetla Budućnosti te je dio galerijske programske linije Studije slučajeva. Autorica koncepcije izložbe je Andrea Hercog.

Opširnije