Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Medicina Sacra' gostuje u Sinju

U Galeriji Sikirica u Sinju postavljena je izložba 'Medicina Sacra: štovanje svetaca zaštitnika i duhovna dimenzija medicine', koja se može pogledati do 25. travnja 2018. 
vrijeme: 17.04.2018.
mjesto: Sinj, Galerija Sikirica

Riječ je o informativnoj pokretnoj izložbi koja je osmišljena 2016. godine u suradnji Hrvatskog muzeja medicine i farmacije HAZU i Hrvatskog katoličkog liječničkog društva, podružnice Branimir Richter Zagreb.

Cilj izložbe jest ukazati na povezanost liječničke i farmaceutske prakse s kršćanskom tradicijom i duhovnošću kroz cijelu povijest zapadne civilizacije, od Isusa liječnika, svetoga Luke Evanđelista i svetih Kuzme i Damjana preko svetaca zaštitnika od bolesti do suvremenih hospicija i Caritasovih ljekarni.

Izložba osvjetljuje svetost poziva liječnika, ljekarnika i svih onih koji brižno skrbe za zdravlje bližnjih, jer oni ne liječe samo ljudska tijela, nego svojim zdravim duhom, predanim radom i ljudskom toplinom kod bolesnika osnažuju vjeru, nadu i ljubav. Stoga je ova izložba i povod da se sjetimo ne samo svetih liječnika iz prošlosti, nego i naših samozatajnih suvremenika koji nesebično skrbe o bolesnima i nemoćnima čineći svakodnevno tjelesna i duhovna djela milosrđa.
 
https://www.facebook.com/GalerijaSikirica