Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za filmski, umjetnički i popratni program 12. Vox Feminae Festivala

Prostor rodne i medijske kulture K-zona poziva autore/ce i kreativne timove, umjetnike/ce i umjetničke kolektive, redateljice i filmske ekipe, te udruge, inicijative i pojedince koji u svojem radu promišljaju rodnu ravnopravnost da se prijave na natječaj za umjetnički i filmski program 12. Vox Feminae festivala!
prijava: 05.07.2018
mjesto: Zagreb
url: http://www.voxfeminae.net
VFF se održava u listopadu u Zagrebu (3. - 7.10.), te i ove godine promiče stvaralaštvo žena i problematizira pitanja roda kroz međunarodni filmski, umjetnički, izlagački te popratni zabavni program.
 
Vox Feminae Festival tijekom godina uvijek je poseban naglasak stavljao na stvaranje prostora za afirmaciju mladih autora i autorica te novih inicijativa koje inovativno i progresivno promišljaju teme rodne ravnopravnosti. Potiču se različiti pristupi festivalskom programu: od stručnih izlaganja, umjetničkih radova i/ili intervencija, interdisciplinarnih i interaktivnih sadržaja do zabavnog programa. Natječaj je stoga otvoren za sve vrste diskusijskih i prezentacijskih formata (tribine, radionice, teorijska izlaganja ili rasprave, ...) te umjetničkih područja, polja i grana (od izložbi do performansa). Prijavljeni sadržaj mora se poklapati s jednom od tema koje VFF tradicionalno obrađuje: egalitarizam, prava i status žena u društvu, ljudska prava i prava manjina, rodna ravnopravnost, LGBTIQ teme; ili svojim konceptom promišljati tradicionalne rodne uloge te nove teorijske, praktične i umjetničke poglede na rodna pitanja.
 
Uvjeti natječaja:
 
•             Na natječaj jedna osoba može prijaviti najviše jedan rad samostalno, te jedan u suradnji ili kolektivu.
•             Na natječaj se mogu prijaviti osobe iz Hrvatske, regije i EU.
•             Preferiraju se radovi nastali od 2017.; te nove, premijerne produkcije i predstavljanja.
 
Prijava mora sadržavati:
 
•             Ime i prezime umjetnika/ca, kolektiva i/ili organizacije koja se prijavljuje te kontakt podatke (e-mail i broj mobitela) uz kratku biografiju (odnosno, opis dosadašnjeg rada za organizacije za kolektive)
•             Opis predloženog festivalskog sadržaja, način realizacije i budžet (produkcijski troškovi, putni troškovi, honorari, smještaj itd.)
•             Fotografije rada (ako postoje)
•             Godina rada
 
Sve navedeno potrebno je poslati najkasnije do 10. lipnja 2018. godine na e-mail adresu festival@voxfeminae.net uz naslov “Za programski natječaj VFF-a”. Na istom mejlu moguće je potražiti dodatna pojašnjenja vezana za natječaj ili se raspitati o sudjelovanju u programu na drugi način (medijsko praćenje, sponzorstvo, ...).
 
Odabrat će se minimalno jedan rad koji će biti uvršten u program Vox Feminae Festivala u listopadu 2018. a konačan broj odabranih radova ovisit će o festivalskom budžetu na raspolaganju te troškovima prijavljenih radova koji uđu u užu selekciju za festivalski program.
 
Prilikom izbora prijavljenih radova K-zona primarno će bodovati inovativnost i posebnost predloženog sadržaja, racionalnost troškova realizacije te povezanost projekta s temama kojima se VFF bavi. Radovi koji služe isključivo individualnoj promociji autora/ica i bez konceptualne povezanosti s temama VFF-a ili misijom K-zone neće biti razmatrani. Prijavljeni će o rezultatima biti obaviješteni do kraja lipnja.
 
Poziv za filmski program VFF-a

 
Filmski program dio je VFF-a od 2007. godine te se kroz njega predstavljaju i nagrađuju filmovi svih žanrova. Teme filmova uključuju rodnu ravnopravnost, kreativnost i postignuća žena, netradicionalne rodne uloge i odnose te druge feminističke i LGBTIQ teme. Poseban je naglasak i na biografskim filmovima o ženama koje su na izniman način doprinijele društvu na području kulture, politike, znanosti, ljudskih prava i umjetnosti.
 
Uvjeti natječaja:
 
•             VFF prihvaća igrane, dokumentarne, animirane i eksperimentalne filmove i video radove svih dužina te umjetnika/ca svih rodnih identiteta (ženski, muški, transrodni, neodređeni...). Jedini uvjet je da prijavljeni filmovi imaju tematsku, gore opisanu poveznicu.
•             Primaju se filmovi završeni u periodu od 1. siječnja 2017. nadalje
•             Ako je film na jeziku koji nije engleski, mora imati pridružene titlove na engleskom jeziku 

Prijave se ispunjavaju isključivo online, putem FilmFreeway sustava, gdje se mogu naći detaljna pravila i uvjeti poziva. Na Film Freeway profilu dostupne su informacije o filmskom natječaju na engleskom jeziku: https://filmfreeway.com/VoxFeminae

Finalni rok za prijavu filmova je 5. srpnja (uz regularni deadline 15. lipnja 2018.)

Odluke selekcije bit će javljene autori(ca)ma do 20. kolovoza 2018.