Preskočite na glavni sadržaj

Dokumentarni film 'Glumačka klasa' na Kratkim slikama

U četvrtak, 26. travnja, u MM centru u sklopu programa Kratke slike prikazuje se dokumentarni film 'Glumačka klasa' redatelja Mikea Waynea i Dierdre O’Neill. Projekcija filma počinje u 20,30 sati, a ulaz je besplatan!
vrijeme: 26.04.2018. 20,30 h
mjesto: Zagreb; MM centar Studenskog centra u Zagrebu, Savska cesta 25
url: http://mmcentar.sczg.hr/
 

Dokumentarni film Glumačka klasa (The Acting Class) redatelja Mikea Waynea i Dierdre O’Neill govori o glumcima koji se probijaju, teškoćama s kojima se suočavaju kada nemaju resurse za ulazak u industriju i njeno svladavanje. Film prati Toma Stocksa koji je dvaput morao odbiti mjesto u dramskoj školi East 15 jer nije mogao platiti troškove školovanja. Razljućen tim ishodom, Tom je osnovao udruženje Actor Awareness, a film dokumentira njegovu borbu za stvaranjem prilika za one izvan elitnih krugova, kao i osvještavanje o klasnoj ekskluziji u glumačkoj industriji, prvenstveno u Velikoj Britaniji.

 

Glumci Chris Eccleston, Julie Hesmondhalgh, Maxine Peake, Samuel West i drugi govore zašto bi se ovo pitanje trebalo ticati svakoga i kako su stvari postale teže jednom kad su postali dio industrije. Film se prikazuje u MM centru 26. travnja u 19.30 h u sklopu programa Kratke slike – Proširena slika. Ulaz je besplatan, a više informacija dostupno je na Facebook stranici te službenoj stranici MM centra.

 

Kratke slike, kroz četiri različite programske cjeline, promoviraju nezavisnu i inovativnu filmsku kulturu. Programska cjelina Proširena slika, u okviru koje se prikazuje Glumačka klasa, posvećena je odnosu suvremene kinematografije prema društveno-političkim događanjima, a posebice prema problematici radničkih prava i (ne)jednakosti.

 

Izvor: HAVC