Preskočite na glavni sadržaj

Radionica 'Od skripta do kamere' u Splitu

Od 18. do  22. lipnja, u Kino klubu Split (Ulica slobode 28, Dom mladih, 1.kat) održat će se radionica 'Od skripta do kamere' pod vodstvom Pilar Palomero. Na petodnevnoj radionici polaznici će učiti što sve mogu učiniti za svoj projekt u pripremnoj fazi.
vrijeme: 18.06.2018.
prijava: 10.06.2018
mjesto: Split; Kino klub Split, Ulica slobode 28, Dom mladih, 1.kat
url: http://www.kinoklubsplit.hr/
 

Fokus radionice je usmjeren na realizaciju filmova nastalih u nezavisnim produkcijama (nekomercijalnog sadržaja), a obrađivati će se iduće tematske cjeline kroz praktični rad: Ideja i skript, Vježbe casting-a i location scouting-a,Vizualni pristup - kamera i svjetlo, kreativni dossier, prezentacija i analiza projekata.

 

Polaznici će biti ohrabreni da donesu ideju za svoj film. Sve vrste filmova su dobrodošle (dokumentarni, igrani, film – esej, film kao dnevnički zapis…). Za vrijeme radionice polaznici će dobiti priliku pripremiti svoj projekt od ideje (skripta) do snimanja, analizirajući i razumijevajući različite stadije kreativnog procesa u nastanku filmova. Radionica će se održavati na engleskom jeziku.

 

Za članove kluba učestvovanje na radionici je besplatno, dok za sve ostale cijena radionice iznosi 250 kuna. Broj mjesta je ograničen na 10 polaznika. U slučaju povećanog interesa, selekciju će vršiti voditeljica radionice naknadno, na osnovu dodatne dokumentacije (životopis i motivacijsko pismo) o čemu će svi prijavljeni biti pravovremeno obaviješteni. Prijave na radionicu otvorene su do 10.06.2018., a prijaviti se možete slanjem imena, prezimena i kontakt mobitela na e-mail adresu: produkcija@kinoklubsplit.hr

 

Ovom prilikom podsjećamo da su otvorene i prijave na radionicu produkcije pod vodstvom Tibora Kesera, a više info možete pronaći ovdje.


Program podupire Društvo hrvatskih filmskih redatelja, a rad Kino kluba Split financiraju Zaklada Kultura nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Split. Voditeljica programa Kino kluba Split je Sunčica Fradelić.