Preskočite na glavni sadržaj

Pobjednici 17. Međunarodnog festivala klapa Perast klape iz Hrvatske 'Valdibora' i 'Skontradura'

Dodjelom nagrada u subotu, na središnjem peraškom trgu ispred crkve Svetog Nikole, završen je 17. Međunarodni festival klapa Perast, a najboljim klapama su proglašene hrvatske klape 'Valdibora' iz Rovinja i 'Skontradura' iz Dubrovnika.
vrijeme: 30.06.2018.
mjesto: Crna Gora; Perast
url: http://www.festivalklapaperast.com/fest/

Prve natjecateljske večeri, u kategoriji ženskih klapa prvo mjesto po ocjeni prosudbenoga suda pripalo je klapi Skontradura iz Dubrovnika, drugo mjesto klapi Peružini iz Paga, a treće je osvojila Diva iz Širokog Brijega.

Po ocjeni publike najbolja je bila ženska klapa Mir iz Međugorja.

U kategoriji muških klapa po ocjeni prosudbenoga suda pobjednik je klapa „Valdibora“ iz  Rovinja, druga nagrada pripala je klapi „Porat“ iz Korčule, treća klapi „Žmul“ iz Omiša.

Nagrada publike u kategoriji muških klapa pripala je klapi „Praska“ iz Podstrane.

Prva nagrada u kategoriji Nova klapska skladba pripala je autoru Krešimiru Magdiću za skladbu „Gospa od Škrpjela“ u izvedbi klape Skotradura iz Dubrovnika.

Za najbolju debitantsku klapu proglašena je klapa „Mirabela“ iz Omiša, a priznanje za najbolju crnogorsku klapu pripalo je klapi ''Alata'' iz Podgorice.

Tijekom tri  festivalska dana u Muzeju grada Perasta predstavljen je šesti broj festivalskog časopisa „Lirica",  čije ovogodišnje teme su Glazbeni đardin bokeljskih pjesama posvećena maestru Mariju Kataviću koji je obradio preko stotinu klapskih skladbi iz Boke Kotorske. (Hina)