Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Kradljivci vremena – reloaded' u zagrebačkom MSU

Skupna izložba 'Kradljivci vremena – reloaded', koja okuplja hrvatske i međunarodne umjetnike medijski i generacijski različitih izričaja, pozivajući na drugačiji doživljaj i osjećanje pojma vremena, otvara se u četvrtak, 12. srpnja na 3. katu stalnog postava zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti (MSU). 
vrijeme: 12.07.2018.
mjesto: Zagreb, MSU
url: http://www.msu.hr

Na temelju poimanja vremena iz Gilliamova filma "Vremenski banditi" i promišljanja zbirki MSU-a i splitske Galerije umjetnina, kustosice tih institucija Leila Topić i Jasminka Babić osmislile su dvogodišnji projekt "Kradljivci vremena".

Umjetnici predstavljeni kroz izložbe (prva je održana 2016. u Galeriji umjetnina Split) u svom radu odbacuju koncept vremena kao zadane linearne strukture koja uvijek hrli naprijed.

"Vrijeme predstavljenih umjetničkih djela kreće se naprijed-natrag, stoji, zastajkuje ili ga jednostavno nema. S onu stranu avangardi i njezine utopijske projekcije u budućnost ili modernizma koji je vjerovao u retoriku napretka, radovi predstavljeni na izložbi zrcale različita vremena, pokazujući kako je su-vremena umjetnost neprekinuti razgovor između budućnosti, prošlosti i sadašnjeg trenutka", napominje se u najavi iz MSU-a. Kroz postav izložbe i radove iz splitske galerije i zagrebačkog muzeja te one pozvanih umjetnika može se pratiti svojevrsna evolucija, promjene poimanja ali i različite percepcije vremena.

Izlažu Christian Boltanski, Rino Efendić, Lawrence English, Željko Kipke, Ivan Kožarić, Siniša Labrović, Toni Meštrović, Neli Ružić, Mladen Stilinović, Dario Šolman, Marino Tartaglia, Ulay, Gorki Žuvela.

Izložba je otvorena do 18. rujna. (Hina)