natječaj, poziv za prijedloge

Otvorene prijave za izlaganje - DAN D


vrijeme: 10.06.2016. - 12.06.2016.
prijava: 10.5.2016..
mjesto: Pogon Jedinstvo, Mochvara
organizator: HDD — Hrvatsko dizajnersko društvo

Uz tematsku izložbu koja problematizira koncept otvorenog dizajna, Dan D i ove godine poziva sve autore do 35 godina da svoje studentske, samoinicirane ili naručene radove prijave na Izložbu mladih autora, najkasnije do 10. svibnja.

Prijaviti se mogu svi autori koji djeluju u područjima dizajna interakcija, produkt, grafičkog, modnog, konceptualnog dizajna i sl., a odluku o odabranim radovima za izložbu donijeti će selekcijski žiri.
Dovršenost rada nije uvjet — prijaviti se mogu i neizvedeni dizajnerski koncepti u visokom stupnju dorađenosti ideje. Izložba mladih autora je slobodna u temi, pa radovi koji se prijavljuju na Izložbu mladih autora ne moraju biti povezani sa temom ovogodišnjeg Dana D.
Cilj teme je stimulirati mlade autore na informiranje, te kreativno promišljanje o ideji i mogućnostima otvorenog dizajna, ali nije uvjet za sudjelovanje na izložbi. Tri najbolja rada predstavljena na Izložbi mladih autora, prema mišljenju stručnog žirija sastavljenog od ovogodišnjih inozemnih gostiju, bit će nagrađeni na posljednjem danu festivala.

Odabrani radovi bit će izloženi od 10. do 12. lipnja 2016. na Danu D u prostorima Pogona Jedinstvo, objavljeni u festivalskom katalogu i na web stranici te promovirani putem festivalskih odnosa s medijima. Rok za zaprimanje prijavnica je od 1. travnja do 10. svibnja 2016. Zainteresirani izlagači mogu se prijaviti putem online prijavnice koja je dostupna na službenoj stranici festivala. http://2016.dan-d.info/ 

Studentima koji dolaze izvan Zagreba i Hrvatske osigurana je posebna cijena smještaja tijekom trajanja festivala u Hostelu Bureau — partneru festivala Dan D. Rezervaciju smještaja, uz poseban naglasak da je za potrebe Dana D, šaljite na: info@hostel-bureau.eu.


 

(L.V., 27.04.2016)