natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – RedPlexus


vrijeme: 05.10.2016.
mjesto: Francuska; Marseille

RedPlexus (Marseille) poziva umjetničke strukture ili tvrtke koje se bave izvedbenom umjetnošću, uglavnom na javnim površinama, i koje su fokusirane na sveobuhvatne, participativne projekte; sveučilišne odjele ili skupine znanstvenika koje zanima društvena transformacija akcijskom izvedbom, iz svih država sudionica Kreativne Europe da im se jave za sudjelovanje na projektu do 5. listopada 2016.

RedPlexus je mreža razmjene i širenja izvedbene umjetnosti, sa sjedištem u Friche la Belle de Mai u Marseilleu. Osnovao ju je izvedbeni kolektiv  Ornic'art  2007. godine. RedPlexus je prostor istraživanja, eksperimentiranja, konfrontacija i promišljanja o novim vidovima izvedbene umjetnosti, uglavnom u javnim prostorima. Cilj je promicati nove oblike izvedbene umjetnosti, uzimajući u obzir mreže i discipline koje se fokusiraju na izvedbu, organiziranje radionica, rezidencija i događanja. „Alat“ za ostvarenje cilja je Festival Préavis de Désordre Urbain, koji se u rujnu 2016. održava jubilarni deseti put. Festival je posvećen problemima suvremenog svijeta te potiče eksperimente i poetske i subverzivne akcije.
 
RedPlexus je zainteresiran za participativne sveobuhvatne izvedbene projekte te promovira projekte koji publici nude transformacijsko iskustvo i projekte koji rekreiraju društvene poveznice i ujedinjuju publiku. Projekt bi poticao korištenje novih tehnologija; one omogućuju pisanje umjetničkih projekata koji transformiraju odnos spram publike i stvaraju individualiziran odnos.
 
Kontakt:
Christine Bouvier
Friche la Belle de Mai – 41 rue Jobin
13003 Marseille
Tel. +33661349362

(R.P.B., 03.05.2016)