natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Melting Creatives: Co-creation in intercultural space


prijava: 05.10.2016.
mjesto: Francuska; Torcy

Tim 'La Foule d'eau' započeo je s jednostavnom idejom: Zašto ne pretvoriti napušteni teretnjak u objekt kulturnog, socijalnog i digitalnog eksperimentiranja na području Europe? Projekt 'Melting Creatives: Co-creation in intercultural space' prijavit će se u kategoriji malih europskih projekata na program EU Kreativna Europa. Potencijalni partneri na projektu mogu se prijaviti do 5. listopada 2016.

Akcijski istraživački projekt eksperimentirat će s novim umjetničkim, gospodarskim i socijalnim modelima kao dijelom obnove teretnjaka Cassard napuštenog na rijeci Marni 20 km od Pariza. Namjera je da postane putujući prostor umjetničke sukreacije, mjesto koje će okupljati europske umjetnike, istraživače, stanovnici, lokalne vlasti, sveučilišta, amatere, umjetnike migrante...
 
potencijalni partneri: udruge za izvedbene umjetnosti, sociologe, antropologe i kognitivne znanstvenike, digitalne umjetnike i lokalne vlasti koji sudjeluju u procesima umjetničke sukreacije koje omogućuju nastanak inovativnih socijalnih i kulturnih obrazaca.
 
„La Foule d'eau" je putujući prostor umjetničkog stvaranja posvećen međukulturnom dijalogu i akcijskom istraživanju. Udruzi je sjedište u Torcyju pored Pariza.
 
Budući da danas više nego ikada moramo biti maštoviti i poticati nove metode kreacije, bilo u smislu stvaranja vrijednosti, upravljanja, međugeneracijskih odnosa, interkulturnog dijaloga, raznolikosti pristupa kulturi, umjetničkog stvaranja, post-digitalnog i građanskog angažmana, inovacija postaje ključ.
 
kontakt:
Amar Benbia
Tel. +33650217231
Mail:projet.p.malgretout@gmail.com
(predmet = partnerstvo s La Foule d'eau)

(R.P.B., 03.05.2016)