Preskočite na glavni sadržaj

EUandME / Natječaj za mlade filmaše

Europska komisija otvorila je nagradni natječaj mladim redateljima iz Europske unije te im nudi priliku da svoj kratkometražni film snime uz mentorstvo priznatih europskih filmskih redatelja i bespovratnu novčanu potporu od 7500 eura. Mladi u dobi od 18 do 35 godina mogu se prijaviti na natječaj do 31. listopada. 
vrijeme: 27.08.2018.
prijava: 31.10.2018

U svojim prijavama sudionici natječaja trebaju opisati ideju za svoj kratki film na jednu od pet ponuđenih tema - mobilnost, održivost, prava, digitalnost te vještine i posao – koji bi istaknuo i na zanimljiv način prikazao neke od brojnih mogućnosti i pogodnosti koje Europska unija pruža svojim mladim građanima kako bi ostvarili svoj potencijal i ispunili svoje ambicije.

Rok za prijavu je 31. listopada 2018. (12h)

Stručni žiri čine Dalibor Matanić, Matthias Hoene, Tomasz Konecki, Yorgos Zois i Zaida Bergroth, koji će za svaku od pet ponuđenih tema odabrati dva najbolja filmska koncepta.

Među deset finalista sami građani EU-a, glasovanjem putem posebne online platforme, odabrat će pet pobjednika natječaja koji će snimiti svoje filmove.

Svaki od pet pobjednika bit će nagrađen bespovratnim novčanim iznosom od 7500 eura u svrhu produkcije, snimanja i montaže vlastitog filma, a u radu će ih mentorirati jedan od petoro članova žirija. Osim toga, pet nagrađenih mladih redatelja bit će pozvano da svoje filmove prikažu na svečanosti otvaranja tijekom lipnja 2019.

Pravila natječaja i prijavnica dostupni su na:
https://europa.eu/euandme/hr/yfc/