natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Beletrina Academic Press, Slovenija


prijava: 01.10.2016.
mjesto: Slovenija

Beletrina Academic Press, u suradnji s UGM Maribor Art Gallery traži partnere u području vizualnih umjetnosti za natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa na projektu pod nazivom 'Draw the Line: European Artists against Hate Speech'. Prijave su otvorene do 1. listopada 2016.

Osim slovenskog partnera UGM Maribor Art Gallery, u projektu sudjeluju The City Culture Institute iz Poljske i Kuća umjetnosti i medija Künstlerhaus iz Austrije.
 
Ovaj projekt želi riješiti  problem govora mržnje kroz jezik suvremene umjetnosti. Jednomjesečnim rezidencijama u zemljama partnera likovni umjetnici i pisci žele stvoriti umjetnička djela u javnim prostorima kao odgovor na konkretne primjere govora mržnje. Njihov rad bit će objavljen u zborniku i predstavljen u svim državama partnerima. Ciljana publika ovog projekta su mladi, a posebno iz slabije zastupljenih skupina koji bi bili aktivno uključeni u projekt kroz razne aktivnosti.
 
Beletrina Academic Press je međunarodno priznata slovenska izdavačka kuća i važna kulturna institucija osnovana 1996. godine.

Svojim književnim programima te dva međunarodna književna festivala predstavlja središnje mjesto susreta i žarište književnog života u Sloveniji i Europi. Organizira razne kulturne aktivnosti, književne škole i umjetničke rezidencije, provodi projekte koji uključuju osobe s invaliditetom, a ima i vrlo bogato iskustvo s europskim projektima. Do sada su sudjelovali u projektima programa Kultura (2007. – 2013.): European Platform Versopolis, Project ELit Literaturehouse Eu-rope, Beletrina 2015 – Stories that can Change the World.
 
Kontakt:
Miljana Cunta
E: miljana.cunta@zalozba.org
 

(R.P.B., 07.07.2016)