Preskočite na glavni sadržaj

Na Zagreb Tourfilmu više od 800 filmova

Zagreb je od 10. do 12. listopada domaćin Međunarodnog festivala turističkog filma Zagreb Tourfilm, koji u svom sedmom izdanju donosi više od 260 filmova u konkurenciji za nagrade, dok je ukupno prijavljeno 807 filmova iz 91 zemlje.
vrijeme: 10.10.2018.
mjesto: Zagreb
url: http://zagreb-tourfilm.com/

Zagreb Tourfilm organiziraju Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) i producentska kuća Baldući film, koji i za ovogodišnji festival najavljuju atraktivne turističke filmove.
 
"Za ovogodišnji festival prijavljeno je 807 filmova iz 91 zemlje, a 263 filma je ušlo u konkurenciju za jednu od nagrada koje će odabrati stručni žiri sastavljen od relevantnih domaćih i europskih stručnjaka", kažu iz Baldući filma, najavljujući da će u sklopu festivala u Kaptol Boutique Cinema zaljubljenici u putovanja filmove u četvrtak moći pogledati besplatno.
 
Filmovi koji će biti prikazani otkrivaju razne destinacije, gradove, hotele i resorte, avanturističke ponude, ekstremne sportove, razne kulture i tradicije.
 
"Nove doživljaje otkrivaju filmovi koje smo podijelili u pet kategorija - promotivni filmovi do tri, 30 i 60 minuta, TV reportaže te hrvatski turistički filmovi. Kao posebno zanimljivi su radovi iz Španjolske, Filipina, Češke, Amerike, Azerbejdžana, Afganistana, Ekvadora, ali i drugih zemalja", otkrivaju iz te kuće.
 
U sklopu festivala održat će se i panel rasprava "Ekonomski učinak fiskalnih poticaja za film i televiziju" sa sudionicima iz Portugala, Grčke, BiH i Hrvatske, koji će promovirati važnost povezivanja filma i turizma, što je i cilj  festivala. (Hina)