natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – HERITART (Italija)


prijava: 05.10.2016.
mjesto: Rim, Italija

I Borghi S.R.L. traži partnere, za natječaj za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa potprogram Kultura, na projektu HERITART koji želi provesti valorizaciju arheoloških lokaliteta kroz izvedbene umjetnosti; drevnim kazalištima, izvedbenim umjetnostima – plesom i kazalištem, koprodukcijom i optjecajem, profesionalnim osposobljavanjem i umrežavanjem. Prijave se primaju do 5. listopada 2016.

Žele surađivati s organizacijama iz kulturnog sektora, koje su osnovane u zemljama članicama programa Kreativna Europa prije više od 2 godine, poput arheoloških kazališta i organizacijama u čijem su vlasništvu znamenitosti; produkcijskih kuća, umjetničkih i tehničkih škola, pružatelja usluga u turizmu i kulturi te tijela javnih vlasti.

I Borghi S.R.L. talijansko je kulturno društvo za proizvodnju koje uspješno vodi Auditorium Conciliazione u Rimu, mjesto posvećeno izvedbenim umjetnostima i kulturi. U posljednjih nekoliko godina Auditorium Conciliazione koncentrirali su se na umjetničku i kulturnu promociju suvremene umjetnosti, od plesa preko glazbe pa do vizualnih umjetnosti. Od 2016. godine I Borghi S.R.L. vodi kulturni program u Kazalištu Ostia, najpoznatijem antičkom kazalištu koje još uvijek radi. 

HERITART projekt želi dizajnirati, testirati i ocijeniti Europski model antičkih kazališta i općenito arheološka nalazišta i provesti valorizaciju kroz izvedbene umjetnosti i stručno osposobljavanje uključivanjem različitih tipologija organizacija i osoba (javne ustanove, kulturne organizacije, istraživačke centre).

Projektne aktivnosti:

1. Mapiranje i dijeljenje dobre prakse
2. Dizajn i vođenje HERITART festivala
3. Obrazovanje i osposobljavanje (peer to peer learning)
4. Postavljanje HERITART mreže

Kontakt:

Mrs Francesca Billi
E: billi@euradia.it
 

(D.H.F., 08.08.2016)