natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Fundación Ramón Rey Ardid (FRRA)


prijava: 05.10.2016.
mjesto: Zaragoza, Španjolska

Fundación Ramón Rey Ardid (FRRA) traži partnere, za natječaj za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa potprogram Kultura, poput muzeja, kulturnih centara, muzičkih akademija, škola za sviranje lutnje, kulturnih udruga čija je djelatnost interdisciplinarna ili u područjima umjetnosti, glazbe, kulturne baštine koji mogu surađivati u jednoj ili više aktivnosti u sklopu projekta. Prijave se primaju do 5. listopada 2016.!

Njihov projekt želi okupiti dvije skupine čiji je zajednički interes kultura u društvenoj funkciji. Prvu skupinu čine muzeolozi, muzikolozi, glazbenici i svirači lutnji.  Druga skupina sastavljena je od zaklada i neprofitnih institucija koji su uključeni u integraciju osoba s invaliditetom u društvo, posredstvom glazbe i umjetnosti.

Glavni cilj projekta je obnoviti potencijal europske bogate kulturne baštine kroz obrazovni projekt namijenjen mladim ljudima i širenju rane glazbe te razvoj publike uključivanjem osoba sa invaliditetom u razne aktivnosti.

Projekt će biti promoviran i koordiniran iz Zaragoze (Španjolska), koja je rodni grad instrumentalnih vrijednosti koje pripadaju europskom naslijeđu četrnaestog i petnaestog stoljeća, a koji su izumrli i žele se reanimirati.

Umrežavanje ključnih partnera u kulturnom i kreativnom sektoru kao i socijalnom dogodit će se na ruti koju su obilježili instrumenti u projektu: Zaragoze – Italija – Francuska – ostatak Europe.
 
Aktivnosti na projektu mogu se svrstati u 6 skupina:

1. rekonstrukcija instrumenata
2. studija o tradiciji izrade instrumenata u Europi u četrnaestom i petnaestom stoljeću
3. studija o uključivanju osoba s invaliditetom u društvo i kulture pomoću novih metodologija poput glazbe, umjetnosti i drugih kulturnih aktivnosti
4. koncerti, izložbe, predstave koje se odnose na ranu glazbu
5. senzorske radionice
6. online komunikacija za diseminaciju projekta (audio vodiča, web upravljanje, blog i društvenim medijima ...)
 
Rey Ardid je neprofitna organizacija s dvadesetpetogodišnjim iskustvom koja pomaže osobama oboljelim od duševnih bolesti da se integriraju u društvo te poboljša kvaliteta života. Za postizanje tih ciljeva razvili su razne aktivnosti poput stručnih osposobljavanja, senzibiliziranja javnosti, rekreativnih programa. Uz njih, aktivnosti su usmjerili na umjetnost, kulturu i kreativnost jer su vrlo učinkovite za socijalno uključivanje.

FRRA ima puno iskustva u europskim projektima, mnogi od njih se odnose na umjetnost i socijalno uključivanje. Osim toga, FRRA ima specijalizirani centar "Espacio Visiones"za razvoj umjetničke aktivnosti s korisnicima.
 
Kontakt:

Lucía Rincón Laplana
European Projects Responsible
T: +34976 740 474
E: lrincon@reyardid.org

(R.P.B., 22.08.2016)