Preskočite na glavni sadržaj

Audio-art radionice u Varaždinu

15., 16. i 17. siječnja 2019. u Gradskom muzeju Varaždin održat će se audio-art radionice u sklopu EU projekta 'Skrojene budućnosti'. 
vrijeme: 15.01.2019.
mjesto: Varaždin

Radionice su namijenjene sadašnjim i budućim radnicima/radnicama Varteksa, starijim od 55 godina.

Varteks je bez sumnje jedna od najvećih i najdugovječnijih tekstilnih industrija u Hrvatskoj. Osnovana je davne 1918. kao Tekstilna industrija Varaždina (TIVAR) i jedna je od rijetkih koja se, iako znatno smanjenog kapaciteta proizvodnje, održala sve do danas. U vrijeme najintenzivnije proizvodnje Varteks je zapošljavao oko 11 400 ljudi, a uz mušku, žensku i dječju konfekciju te jeans odjeću po kojoj je najpoznatiji, proizvodila se i grebena i češljana pređa od vune, celvlakna i sintetike, vunene tkanine svih vrsta, pokrivači te rezervni dijelovi i uređaji za konfekciju.

Radionice su dio projekta „Skrojene budućnosti“ sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a pripremili su ih stručnjaci iz Tehničkog muzeja "Nikola Tesla" u Zagrebu, uz pomoć Gradskog muzeja Varaždin. Voditelj radionica je umjetnik i kulturni antropolog Bojan Mucko. 

http://www.gmv.hr/