Preskočite na glavni sadržaj

Koncert orguljaša Edmunda Borić-Andlera u Frankfurtu

U petak, 1. veljače u 20 sati, hrvatski orguljaš Edmund Borić-Andler održat će koncert u katedrali Sv. Bartolomeja u Frankfurtu.  
vrijeme: 01.02.2019.
mjesto: Frankfurt, Njemačka

Koncert je u sklopu redovne koncertne sezone rimokatoličke katedrale u Frankfurtu na Maini. Uz europske i svjetske skladatelje Bacha, Regera, Widora, Kalejsa orguljaš Edmund Borić-Andler predstavit će se i s djelima hrvatskih skladatelja iz raznih dijelova Hrvatske. Tu će biti zastupljen Andrija Motovunjanin iz Istre, hrvatski anonimni franjevački skladatelji iz Hrvatskog Zagorja iz 18. stoljeća, te Franjo Dugan i Anđelko Klobučar kao zagrebački skladatelji 20. stoljeća. Posebnost programa je što će izvesti i Toccatu Negru francuskog suvremenog skladatelja Jean Paula Verpeauxa koju je sam skladatelj i posvetio orguljašu Borić-Andleru. Frankfurt je nezaobilazno glazbeno središte Njemačke, Europe i svijeta i iznimna je čast kad se naši glazbenici uspiju predstaviti u Frankfurtu.

Edmund Borić-Andler redovno koncertira po svijetu. Nedavno se vratio iz Sirije gdje je u Damasku održao dva orguljaška koncerta. Ove godine ga uz Njemačku očekuje još i turneja po Ukrajini.