natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Malliaras Pedagogikes kai Politistikes Ekdiloseis EPE (Grčka)


prijava: 23.11.2016.
mjesto: Grčka; Atena

Ova ustanova traži partnere za natječaj za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa potprogram Kultura u Albaniji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Cipru, Italiji, BiH i Srbiji koji su glazbeni veleposlanici u svojim zemljama, a imaju obrazovno, istraživačko i izvedbeno zaleđe te se primarno bave lokalnim skladateljima i njihovim djelima. Također, potencijalni partneri trebaju imati snimku u orkestralnoj, zborskoj i komornoj glazbi, te iskustvo izvođenja za skladatelje od 16. stoljeća do danas.

Malliaras Pedagogikes kai Politistikes Ekdiloseis EPE ja ustanova koja se bavi glazbom, glazbenim istraživanjem, operom i orkestrom (Zbor Manolis Kalomiris i Atenski filharmonijski orkestar), a specijaliziran je za organizaciju događanja i festivala.

Ovim projektom žele stvoriti održivo razvojno okruženje kroz glazbu za EU susjedstvo. Zajednički koncerti i ostale projektne aktivnosti bit će organizirane u partnerskim zemljama. Projekt će podržavati pridružene glazbenike i razmjene glazbenih djela, stvarati zajedničku digitalnu arhivu  (bilježenje, snimanje i unošenje u zapisnik) te aktivno podržavati live streaming projektnih aktivnosti. Razvijat će se i obrazovne aktivnosti za škole i razmjenjivati znanja i iskustva preko dirigenata. Proizvodit će glazbu za orkestar i zbor namijenjenu mladim dirigentima te promicati međukulturalni glazbeni dijalog u regiji. Ovaj projekt promicat će pomirenje, dostojanstvo i poštovanje prema izbjeglicama, identificirati i tražiti izvođače s kojima će stvarati izvedbene programe kako za Europljane tako i za izbjeglice, jačajući njihove sposobnosti za bolju integraciju na naše tržište rada.
 
Kontakt:
Mr Thomas Kardakaris
T: +30 210 98.16.523
T: +30 210 98.89.101 (int. 418)
T: +30 6974.015034
 
PDF partner search – Malliaras Pedagogikes kai Politistikes Ekdiloseis EPE (Grčka)

(R.P.B., 14.11.2016)